DLA Piper flyttar in högst upp i Pembrokes nybyggnation i city. Swedbank har hyrt övriga kontorslokaler i fastigheten.

DLA Piper flyttar till Pembrokes nya toppvåningar

DLA Piper flyttar in i Stockholm citys nya landmärke. Advokatfirman hyr de båda översta, och indragna, våningarna i Pembrokes helt nya Hästen 21. Advokatfirman flyttar in på 4.400 kvm. DLA Piper lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Annons

Avanti har arbetat tillsammans med Pembroke i uthyrningen och Tenant & Partner har varit rådgivare till DLA Piper.

– Intresset för kontorslokalerna har varit mycket stort. Den höga kvalitet som fastigheten erbjuder är ovanlig på den svenska marknaden liksom servicen och utbudet i fastigheten, som bland annat omfattar en 2.000 kvm stor takterrass med vy över Stockholm. Jag är glad över att konstatera att det även på en utmanande marknad finns aktörer som är beredda att satsa långsiktigt på högkvalitativa och hållbarhetsdesignade lokaler i city, säger Kristin Willerström, Nordenchef på Pembroke.

DLA Piper har cirka 250 medarbetare i Sverige som idag har sitt kontor på Sveavägen 4, i en fastighet som ägs av Vasakronan. Förhyrningen där, i S-huset, omfattade initialt 3.700 kvm. Hela verksamheten kommer att flytta till Pembrokes nya fastighet sommaren 2027.

– De senaste åren har vi haft en fantastisk tillväxt och vår ambition är att fortsätta växa. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och utmana oss själva, en naturlig del i detta är att skapa den bästa möjliga arbetsmiljön för våra medarbetare. Vår verksamhet kräver både öppna och slutna ytor och det är viktigt med ett kontor som erbjuder flexibilitet. När den här möjligheten dök upp blev det ett självklart val utifrån vår strategi, framtida behov och hållbarhetsförväntningar. Pembroke har varit lyhörda för våra behov och det känns fantastiskt att tillsammans få möjlighet att forma ett kontor i världsklass, säger Magnus Oskarsson, Country Managing Partner hos DLA Piper i Sverige.

Se fler stora uthyrningar i Stockholms innerstad på FV Affärskarta.

FV listar Sveriges största uthyrningar av kontorslokaler under 2024 här.

Fastigheten, i korsningen av Regeringsgatan och Mäster Samuelsgatan, är designad av Schmidt Hammer Lassen. Fastigheten kommer att innehålla kontor, bostäder och butiker och beräknas stå klar i slutet av 2026. Målet är en LEED Platinum v4 certifiering, den högsta miljöcertifieringen som finns idag.

Med signeringen är nu alla sju kontorsvåningsplan i den nya fastigheten uthyrda. Sedan tidigare har Swedbank hyrt de övriga kontorslokalerna.

Den nya fastigheten är en del av Project Access, som är namnet på Pembrokes utveckling av hela kvarteret. Genom att skapa nya passager, torg, restauranger och butiker förvandlar Pembroke ett av Stockholms mest centrala kvarter till en mer tillgänglig och levande plats, dygnet runt.

DLA Piper flyttar alltså från lokaler nära Sergels torg. Tidigare hade advokatfirman lokaler på Kungsgatan hos Fabege och dessförinnan i NK-huset som ägs av Hufvudstaden.

Takterrassen.
Fastigheten Hästen 21 hade förr populärnamnet Passagenhuset. DLA Piper hyr de två översta våningarna och Swedbank hyr de övriga kontorslokalerna i det nya kontorsprojektet som är under byggnation i hörnet Regeringsgatan och Mäster Samuelsgatan.
Ingången.

Fler Nyheter från förstasidan

”Det är en enorm hyresförlust och stor skada”

Drabbad fastighetsägare berättar för Fastighetsvärlden om vad som händer nu, efter raset utanför Stenungsund.

Logistea dubblar till 13 miljarder

Framstående fastighetsinvesterare storägare i båda. Zuckerman till FV: ”Matchar varandra oerhört väl”.

Bildextra: Höghus tar plats i ny stadsdel

Utökar med 189 lägenheter. Byggnaderna blir 19, 16 och 7 våningar höga.

Västerås köper stationshuset av Jernhusen

Västeråsbolaget VCAB köper Jernhusens 51 procent.

SPG, Oslo

Köper FutureBuilt-projekt

Cirkulärbostadsprojekt som innefattar 240 bostäder.

Ny skola i Stockholm blir inte av

Behovet av skolplatser sjunker kraftigt – då läggs planen på grundskola och idrottshall ner.

Hyr ut 3.600 kvm

Det noterade bolaget tappar även två hyresgäster.

Bygger nytt i Solna

Smått historiskt besked.

Får toppjobb av regeringen

Ska leda Sverige till spets.

Logistik-vakanser dubblats – stabilare framöver

Se utvecklingen i 14 heta delmarknader i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Liljewall, Malmö, EON.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Tillbaka till förstasidan