Diös utvecklar stationshuset i Åre – tecknar två nya avtal

Diös fortsätter sina satsningar i expansiva Åre och utvecklar det centralt belägna Stationshuset. Utvecklingen innebär bland annat att två nya hyresgäster etablerar sig på övre plan och två befintliga får nya moderna lokaler för sina koncept.

Annons

Arbetet påbörjas direkt och beräknas vara klart i sin helhet vid årsskiftet 2022/2023.

Den nya totala uthyrningsbara kommersiella ytan kommer uppgå till ca 5.100 kvm.

Stationshuset ligger helt centralt beläget i Åre i direkt anslutning till resecentrum, ett stenkast från Åre torg. Sedan några år försörjs energiförbrukningen i huset genom bland annat solceller strategiskt placerade på taket. I huset finns aktörer som ICA, Kicks och Intersport. Nu etablerar Diös två nya aktörer på plan 3 – Handelsbanken med helt nytt kontor och en modern mötesplats för sina kunder samt Aqua Dental, en nationell tandvårdsaktör med hög tillgänglighet. På plan 2 kommer Åre Ljud & Bild att öppna en helt ny butik och det befintliga Åre Bibliotek uppdaterar sina lokaler med ny entré direkt från Sankt Olavsvägen. Tobakkskongen har sedan tidigare flyttat ned till plan 1, samma våningsplan som ICA. Syftet med utvecklingen av fastigheten är att ytterligare stärka utbudet samt att skapa högre flöden av människor i huset. Allt beräknas stå klart till årsskiftet 2022/2023. Fastigheten har miljöklass – Breeam In-use Good.

Handelsbankens lokaler blir 277 kvm och Aqua Dental hyr 290 kvm.

–  Åre utvecklas och efterfrågan av både kommersiella lokaler och kontor är väldigt hög. Stationshuset har en mycket central plats i Åre by och det är glädjande att både kunna erbjuda nya aktörer moderna lokaler i attraktiva lägen och utveckla för att befintliga hyresgäster ska kunna fortsätta växa. Med Handelsbanken och Aqua Dental får vi in ett nytt utbud i huset och genom mer tillgängliga placeringar av Åre Ljud & Bild och Tobakkskongen skapar vi förutsättningar för ett starkare hus. Det känns riktigt kul att få vara med om denna spännande utveckling och vi ser fram emot vintersäsongen när allt beräknas vara klart, säger Cristin Seger, förvaltare, Diös Åre.

– Med våra nya lokaler vill vi erbjuda alla våra kunder en modern och tillgänglig mötesplats och samtidigt skapa en attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare. För Handelsbanken ger kontoret i Åre en möjlighet att verka nära våra kunder och den lokala marknaden. Att vårt nya kontor ligger i en energieffektiv och miljöcertifierad byggnad ligger väl i linje med Handelsbankens hållbarhetsambitioner och vi ser fram emot öppningen inför kommande vintersäsong, säger Jenny Strand, Kontorschef Handelsbanken Åre.

Även tandvårdsaktören Aqua Dental ser fram emot att etablera sig i Åre och att öppna sin nya mottagning efter årsskiftet.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna etablera oss i Åre, en plats som ligger många varmt om hjärtat. Här har vi också möjlighet att motverka de långa köer till tandvården som drabbat Jämtland. Målet med våra nya lokaler är att kunna erbjuda våra patienter en modern och tillgänglig mötesplats och att skapa en attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare. För oss är kliniken i Åre jätteviktig. Både för att vara nära patienterna och det faktum att vi befinner oss i navet av svenskt näringsliv där vi självklart vill ha en plats och vara synliga. Nu ser vi fram emot öppning efter årsskiftet, säger Niklas Virta, vd för Aqua Dental.

I samband med detta flyttar Åre Destination till nya lokaler i Diös fastighet Produkthuset.

– Med Åres starka utveckling både med fler gäster och boende året runt så är det glädjande att Station Åre utvecklas vidare som handels-och serviceplats. Vi på Åre Destination ser fram emot att hitta en ny utgångspunkt för vår verksamhet i ett förnyat Produkthus från januari nästa år, säger Therese Sjölundh, vd, Åre Destination.

Fler Nyheter från förstasidan

Rekordpriser vid Stureplan

Fastighetsvärlden berättar om köpeskillingen vid de båda affärerna vid Stureplan. ”Betalningsvilja för troféfastigheter”.

Bryter avtal om polishus i norrort

Andra tappade projektet under 2024.

Bilder: Så blir Malmös nya landmärke

70 meter hög vattentank i Norra hamnen. Liljewall vann arkitekttävling.

Nrep miljardköper från Skanska

Drygt 20.000 kvm ingår i transaktionen.

Här trotsar Zlatan padeldöden – lyxigt storbygge igång

FV har besökt platsen för den stora investeringen.

Hitachi Energy dumpar Castellum – köper av Corem

Skapar nytt campus om 30.000 kvm för forskning, utveckling, fabrik och kontor.

Eastnine köper från Skanska i miljardaffär

Nyutvecklad fastighet om nästan 30.000 kvm.

Genova delsäljer två nya fastigheter för 1,3 miljarder

408 hyresbostäder, vård- och omsorgsboende, en förskola och två garage ingår i transaktionen.

150.000 kvm byggrätter når marknaden

Stora volymer nära innerstaden. FV berättar om planerna för den stundande försäljningen.

Starka protester mot ny hög byggnad i Stockholm

Blir nästan dubbelt så hög som den nuvarande. Stör utsikten från bland annat planerad ”trippelskrapa”.

Bildextra: Scandics nya i Värtahamnen

Niam och Scandics hotellsatsning i Värtahamnen slår nu upp portarna. 40 rum har tillkommit och en skybar på våning 17.

Han blir ny vd vid Diös

”Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig”.

Podcasten Fastighet & Finans om SBB och miljardaffärer

”Radiotystnaden kring SBB är bruten”.

Tillbaka till förstasidan