Cordea Savills köper citykåk av Diligentia

Diligentia säljer fastigheten Bryggaren 16 på Kungsgatan i centrala Stockholm till Cordea Savills och deras nyinrättade tyska fastighetsfond. Cordea Savills har tillträde den 30 september. Fastigheten Bryggaren 16 ligger på Kungsgatan 60-62, alldeles nära Vasagatan, i centrala Stockholm, Fastigheten innehåller kontors- och butikslokaler och har en total uthyrningsbar area om 7 747 kvadratmeter. Fastigheten omfattar drygt ett halvt kvarter och har även entréer från Klara Norra Kyrkogata och Apelbergsgatan. Fastighetsvärlden bedömer priset för fastigheten till mellan 400 – 450 miljoner. Diligentia ha därmed sålt tre fastigheter (varav en tomträtt) vid eller intill Vasagatan det senaste året, ett område som av många betraktas som det kanske starkaste framtidsområdet i Stockholms city.

– Dagens generellt höga värden på fastigheter ger ett gynnsamt säljläge, vilket passar oss väl eftersom det möjliggör ytterligare investeringar i våra övriga fastigheter, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor på Diligentia.

– Dagens marknadsläge erbjuder många intressanta möjligheter för fastighetsinvesteringar. I våra fastighetsfonder avser vi nu att expandera verksamheten ytterligare i Norden, säger Håkan Blixt, ansvarig för Nordenverksamheten.

Leimdörfer var rådgivare till Diligentia vid försäljningen. Fastigheten marknadsfördes tillsammans med de båda andra innerstadsfastigheterna som Diligentia under sommaren avyttrade till PP Pension. Dilligentia har sedan sommaren ifjol sålt två andra fastigheter i närheten, båda på Vasagatan som av många investerare bedöms som allt hetare område (se relaterade länkar).

Cordea Savills nyinrättade tyska fastighetsfond har fokus på förvärv i Tyskland och Norden. Sedan tidigare har ett förvärv genomförts och det avser en kontorsfastighet i Berlin för cirka 40 miljoner euro. Håkan Blixt berättar för Fastighetsvärlden att det är core-fastigheter som är av intresse och när det gäller kontor finns fokus på Stockholm och Helsingfors samt på sikt även Göteborg. När det gäller handelsfastigheter är flera orter intressanta.

Fastighetsvärlden Idag 2011-09-27

Fler Nyheter från förstasidan

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Britta Blaxhult blir vd för ny norsk satsning i Sverige

Nytt jobb efter att ha lämnat Einar Mattsson.

Sandvik till Norra Djurgårdsstaden

Hyr 2.500 kvm av CA Fastigheter.

Gekås köper tre 16-våningshus för 735 miljoner

Boris Lennerhov, vd Gekås: ”Vi får en effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö”.

Serneke: Karlatornet försenat till hösten 2022

Höghuset inte klart till Göteborgs 400-årsfirande.

Vasakronan hyr ut 15.000 kvm i nya Sergelhuset

Tillsammans med tidigare uthyrningar är nu hälften av 60.000 kvm uthyrt. En av årets största uthyrningar – och med hög hyra. Se flera bilder.

Porträtt

”Det kan leda till en krasch för dem”

Analytisk. Han valde fastighetsmarknaden framför en it-bransch i startgroparna och han har varit involverad i Sveriges största fastighetstransaktion. Men det är framför allt på Skandia Fastigheter som Åke Pettersson har gjort avtryck. Möt bolagets nya vd.

Klassiskt hotell i Stockholm sålt efter kort innehav

Affär som ägt rum under FV:s radar under sommaren.

Drar tillbaka säljplan för del av landmärke i Stockholm

12.000 kvm nyutvecklade lokaler. Ligger i det hetaste utvecklingsområdet i Stockholm.

Japanska Muji öppnar sin största butik i Europa i city

Butiken i centrala Stockholm kommer bli kedjans största i Europa.

Wihlborgs säljer landmärke

Avyttrar för 720 miljoner kronor.

Historiskt kontorsbygge för Kungsleden när Eden startas

Genomfört två uthyrningar i det allt hetare området. Se flera bilder.

Topprankade rådgivare startar eget

Två av de mest välkända rådgivarna. Berättar om planerna för Fastighetsvärlden.

Tillbaka till förstasidan