Cordea Savills köper citykåk av Diligentia

Diligentia säljer fastigheten Bryggaren 16 på Kungsgatan i centrala Stockholm till Cordea Savills och deras nyinrättade tyska fastighetsfond. Cordea Savills har tillträde den 30 september. Fastigheten Bryggaren 16 ligger på Kungsgatan 60-62, alldeles nära Vasagatan, i centrala Stockholm, Fastigheten innehåller kontors- och butikslokaler och har en total uthyrningsbar area om 7 747 kvadratmeter. Fastigheten omfattar drygt ett halvt kvarter och har även entréer från Klara Norra Kyrkogata och Apelbergsgatan. Fastighetsvärlden bedömer priset för fastigheten till mellan 400 – 450 miljoner. Diligentia ha därmed sålt tre fastigheter (varav en tomträtt) vid eller intill Vasagatan det senaste året, ett område som av många betraktas som det kanske starkaste framtidsområdet i Stockholms city.

– Dagens generellt höga värden på fastigheter ger ett gynnsamt säljläge, vilket passar oss väl eftersom det möjliggör ytterligare investeringar i våra övriga fastigheter, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor på Diligentia.

– Dagens marknadsläge erbjuder många intressanta möjligheter för fastighetsinvesteringar. I våra fastighetsfonder avser vi nu att expandera verksamheten ytterligare i Norden, säger Håkan Blixt, ansvarig för Nordenverksamheten.

Leimdörfer var rådgivare till Diligentia vid försäljningen. Fastigheten marknadsfördes tillsammans med de båda andra innerstadsfastigheterna som Diligentia under sommaren avyttrade till PP Pension. Dilligentia har sedan sommaren ifjol sålt två andra fastigheter i närheten, båda på Vasagatan som av många investerare bedöms som allt hetare område (se relaterade länkar).

Cordea Savills nyinrättade tyska fastighetsfond har fokus på förvärv i Tyskland och Norden. Sedan tidigare har ett förvärv genomförts och det avser en kontorsfastighet i Berlin för cirka 40 miljoner euro. Håkan Blixt berättar för Fastighetsvärlden att det är core-fastigheter som är av intresse och när det gäller kontor finns fokus på Stockholm och Helsingfors samt på sikt även Göteborg. När det gäller handelsfastigheter är flera orter intressanta.

Fastighetsvärlden Idag 2011-09-27

Missa inte! Cash is King

Den 30 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash is King. Det äger rum på Grand Hotel i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan