Cordea Savills köper citykåk av Diligentia

Diligentia säljer fastigheten Bryggaren 16 på Kungsgatan i centrala Stockholm till Cordea Savills och deras nyinrättade tyska fastighetsfond. Cordea Savills har tillträde den 30 september. Fastigheten Bryggaren 16 ligger på Kungsgatan 60-62, alldeles nära Vasagatan, i centrala Stockholm, Fastigheten innehåller kontors- och butikslokaler och har en total uthyrningsbar area om 7 747 kvadratmeter. Fastigheten omfattar drygt ett halvt kvarter och har även entréer från Klara Norra Kyrkogata och Apelbergsgatan. Fastighetsvärlden bedömer priset för fastigheten till mellan 400 – 450 miljoner. Diligentia ha därmed sålt tre fastigheter (varav en tomträtt) vid eller intill Vasagatan det senaste året, ett område som av många betraktas som det kanske starkaste framtidsområdet i Stockholms city.

– Dagens generellt höga värden på fastigheter ger ett gynnsamt säljläge, vilket passar oss väl eftersom det möjliggör ytterligare investeringar i våra övriga fastigheter, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor på Diligentia.

– Dagens marknadsläge erbjuder många intressanta möjligheter för fastighetsinvesteringar. I våra fastighetsfonder avser vi nu att expandera verksamheten ytterligare i Norden, säger Håkan Blixt, ansvarig för Nordenverksamheten.

Leimdörfer var rådgivare till Diligentia vid försäljningen. Fastigheten marknadsfördes tillsammans med de båda andra innerstadsfastigheterna som Diligentia under sommaren avyttrade till PP Pension. Dilligentia har sedan sommaren ifjol sålt två andra fastigheter i närheten, båda på Vasagatan som av många investerare bedöms som allt hetare område (se relaterade länkar).

Cordea Savills nyinrättade tyska fastighetsfond har fokus på förvärv i Tyskland och Norden. Sedan tidigare har ett förvärv genomförts och det avser en kontorsfastighet i Berlin för cirka 40 miljoner euro. Håkan Blixt berättar för Fastighetsvärlden att det är core-fastigheter som är av intresse och när det gäller kontor finns fokus på Stockholm och Helsingfors samt på sikt även Göteborg. När det gäller handelsfastigheter är flera orter intressanta.

Fastighetsvärlden Idag 2011-09-27

Fler Nyheter från förstasidan

NCC laddar för nytt kontorsprojekt i Solna

Vill riva ett grönklassat kontorshus från 80-talet.

Vasakronan hyr ut 4.500 kvm och startar unikt träkontor

Hyr ut till myndighet och arkitektfirma i centralt läge. Se flera bilder!

Hyr ut 3.400 kvm i Kista

Två uthyrningar. ”Det är mycket på gång i Kista just nu”.

Grönt ljus för 4.500 bostäder

Ett av de större utvecklingsområdena för bostäder i södra Stockholm.

NREP premiärköper från Besqab i unik försäljning

Affär på nästan 500 miljoner kronor.

Bryter samarbete om projekt i Slakthusområdet

Fick markanvisning på hög prisnivå.

Ingen nyemission för Prime

Årsstämman röstade ner förslaget.

Veidekke får svensk koncernchef

Arne Giske slutar efter sex år på posten.

Internationell hotellkedja vill öppna i Sverige

Kedjan är inne i en kraftig expansion.

Sex investerare med bakom John Mattsons börsentré

Läs om vilka investerare som står bakom. Målet är att fastighetsbeståndet nästan ska fördubblas till 2023.

Dörren stängs för padelsatsning

Blir idrottshall och lastbilscentral i stället. Zlatan Ibrahimovic ska ha varit en av intressenterna bakom planerna på en padelhall.

Tobin och EQT:s byggare i kk

Q-gruppen Bygg har ansökt om konkurs. Företaget har bland annat varit totalentreprenör till de profilerade brf-projekten Unum och Vyn.

SSM får rätt mot bostadsköpare

Ytterligare en tvist mellan en bostadsutvecklare och köpare har avgjorts.

Tillbaka till förstasidan