Renderingsbild för Parkstråket i Haninge.

Delar av Wallenstams projekt blir coliving

Wallenstam och Colive har skrivit en överenskommelse om ett co-livingprojekt i Haninge. Delningslägenheterna för cirka 100 hyresgäster är en del av Wallenstams projekt Parkstråket och produktionen är redan i full igång. Första inflyttning planeras till hösten 2020.

Annons

I september 2018 startade produktionen av projektet Parkstråket i södra Handen i Haninge. Idag tecknades överenskommelse om att ett trapphus bestående av 17 delningslägenheter för cirka 100 hyresgäster kommer att hyras ut till Stockholmsbaserade Colive AB. Utöver delningslägenheterna bygger Wallenstam också 267 vanliga hyresrätter som hyrs ut via Wallenstams egen kö och Stockholms Bostadsförmedling. Inflyttning planeras etappvis från hösten 2020- våren 2021.

– Vi har märkt ett ökat intresse för allt inom delningsekonomi och kollektivt boende. Därför känns det väldigt bra att nu kunna testa att erbjuda även denna boendeform, säger Mathias Aronsson regionchef Stockholm och Uppsala, Wallenstam AB.

Delningskonceptet innebär att hyresgästerna kommer att ha sitt eget privata rum och delar på umgängesytor och kök. I hyran ingår bland annat internet, städning av gemensamma ytor samt möblemang.

– I varje delningslägenhet bor ca 5-6 personer som delar på kök och vardagsrum, vilka utgör cirka hälften av den totala ytan. Resterande hälft består av privata sovrum. Utöver delningslägenheterna har hyresgästerna full tillgång till byggnadsgemensamma ytor i bottenplan; En mötesplats för alla ”colivers” i huset där komponenter som ”social tvättstuga”, lounge, arbetsytor, umgängesytor och en utvändig terrass ingår. Målgruppen är unga vuxna mellan 20-35 år som värdesätter att bo tillsammans med andra för ökad social interaktion och gemenskap, samtidigt som bostaden erbjuder ett bibehållet privatliv genom det egna rummet. säger Katarina Liljestam Beyer, vVD och medgrundare på Colive AB.

– Det är en oerhört viktig milstolpe att vi nu kan erbjuda co-living i ett första storskaligt projekt. Vi har tillsammans med Wallenstam på kort tid lyckats skapa en boendemiljö som innehåller alla de komponenter som vi anser behövs för att kunna erbjuda en riktigt bra boendeupplevelse. Hela vägen från det egna rummet och delningslägenheten till det extra servicelager som ingår och inte minst, möjligheten att ingå i ett community med möjlighet att lära känna och umgås med nya människor, säger Katarina Liljestam Beyer.

Arkitekt för Parkstråket är Semrén & Månsson.

Från vä till hö; Hans Wallenstam (Wallenstam), Jonas Häggqvist (COLIVE), Malin Kernby (Wallenstam), Katarina Liljestam Beyer (COLIVE), Mathias Aronsson (Wallenstam). Bild: Colive.

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan