Coworkingaktörerna Dospace och House Be i samarbete

Coworkingaktörerna Dospace och House Be inleder samarbete för att skapa Sveriges största coworkingnätverk utanför storstäderna. Totalt har de sju enheter vardera. Samarbetet innebär att bolagen skapar möjligheter för sina medlemmar att samutnyttja ytor.

Fakta om aktörerna

Dospace är en coworkingaktör med säte i Linköping och finns utöver det i dagsläget i Norrköping, Jönköping och Gävle med en uttalad stark tillväxtresa framför sig.

House Be är en coworkingaktör med säte i Åre och finns utöver det i Umeå, Sundsvall, Östersund, Härnösand och Örnsköldsvik. House Be fortsätter att expandera och öppnar bl.a. en ny enhet i Skellefteå tidigt 2022.

Visa faktaruta

Någon ägarförändring sker inte och ingen sammanslagning heller.

House Be med sju siter i norra Sverige och Dospace med sju enheter i Mellansverige är båda aktörer stora inom sina respektive geografiska områden. Tillsammans har de över 1.100 medlemmar och 15.000 kvm coworking-yta. Nu ingår de ett samarbete för att ytterligare utveckla coworkingscenen utanför storstäderna.

Bakgrunden till samarbetet är en växande efterfrågan av flexibilitet hos företag och arbetstagare utanför storstadsregionerna.

– Coworking har länge varit en växande trend. Det vi ser nu är en ökning i efterfrågan från företag som har medarbetare utspridda i olika städer. Istället för att binda upp sig långsiktigt på ett eget kontor kan de genom coworking snabbt starta noder när behovet av att etablera sig uppstår. Det är mer flexibelt och förbättrar möjligheten för deras medarbetare utvecklas, bygga nätverk och ha roligt på jobbet. Dessutom är det ofta billigare. Genom samarbetet med Dospace kan vi erbjuda flexibla lösningar i moderna kontor över stora delar av landet, säger Olof Pergament, vd på House Be.

Nya hybrida arbetssätt gör även att företag gärna rekryterar människor som sitter långt borta geografiskt men som besitter rätt kompetens.

– Allt fler bolag öppnar upp för att attrahera och anställa kompetens runt om i landet. Det viktiga är inte var de bor utan vad de kan. Dessa företag kan dra stor nytta av vårt samarbete med House Be. De kanske sitter på vår anläggning i Linköping och har lyckats rekrytera en stjärna som bor i Sundsvall. Då kan den personen sätta sig hos House Be. Vi vill genom samarbetet underlätta för företag, oavsett storlek, att hitta hybridlösningar för kontoret som gör att de kan nå sin fulla potential, säger Niclas Söör, vd Dospace.

Samarbetet är helt nytt och det saknas inte idéer för hur man ska skapa värde för sina medlemmar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter från förstasidan

Alecta gör stort köp på Söder

Köpeskillingen en bit över en miljard kronor.

Areim köper vid Bromma Blocks

Affär i ett utvecklingsområde där Svenska Hus är en tung aktör.

Bildextra: Spana in Bianca Ingrossos nya kontor

Se det hypade bolagets nya kontorslokaler.

Wallenstam avslutar veckan med miljardaffär

Säljer bostäder på nivån 70.000–75.000 kronor per kvadratmeter.

Daniel Kindberg frias

”Gud va skönt”. Dömdes till tre års fängelse i tingsrätten.

Selin och Arnhult besegrade norska oljemiljardärer

Köper för 13,5 miljarder och bolaget når därmed 78 miljarder. Läs om beståndet.

Nivika kraftigt övertecknad – börshandel inleds idag

Aktier för över 60 miljoner omsatta under första timmarnas handel.

Porträtt

Tryck i affärerna

Han är boktryckarlärlingen från Karlshamn som nått tre miljarder i fastighetsvärde. Doldisen Stefan Lindström gör ett allt större avtryck i branschen efter uppmärksammade köp.

Skanska bygger upp nytt fastighetsbestånd

Introducerar en ny verksamhetsgren för att behålla fastigheter långsiktigt.

Oscar säljer ännu ett tänkt lyxprojekt

Efter 79&Park, Norra Tornen och Primus så skulle detta resulterat i nästan 200 bostäder. FV avslöjar.

Newsec får ny vd – satsar även på övriga Europa

Läs om nya storsatsningen. Nya vd:n berättar för FV.

KlaraBo drog 45 procent i inledande handel

Kursrusning när KlaraBo började att handlas, efter kraftig överteckning i nyemissionen.

Duo säljer för för hela 3 miljarder

Läs om vilka fastigheter som ingår i transaktionen.

Östling och Orthén nya delägare

Når 3,6 miljarder genom nya förvärv.

Tillbaka till förstasidan