Coworkingaktörerna Dospace och House Be i samarbete

Coworkingaktörerna Dospace och House Be inleder samarbete för att skapa Sveriges största coworkingnätverk utanför storstäderna. Totalt har de sju enheter vardera. Samarbetet innebär att bolagen skapar möjligheter för sina medlemmar att samutnyttja ytor.

Fakta om aktörerna

Dospace är en coworkingaktör med säte i Linköping och finns utöver det i dagsläget i Norrköping, Jönköping och Gävle med en uttalad stark tillväxtresa framför sig.

House Be är en coworkingaktör med säte i Åre och finns utöver det i Umeå, Sundsvall, Östersund, Härnösand och Örnsköldsvik. House Be fortsätter att expandera och öppnar bl.a. en ny enhet i Skellefteå tidigt 2022.

Visa faktaruta

Någon ägarförändring sker inte och ingen sammanslagning heller.

House Be med sju siter i norra Sverige och Dospace med sju enheter i Mellansverige är båda aktörer stora inom sina respektive geografiska områden. Tillsammans har de över 1.100 medlemmar och 15.000 kvm coworking-yta. Nu ingår de ett samarbete för att ytterligare utveckla coworkingscenen utanför storstäderna.

Bakgrunden till samarbetet är en växande efterfrågan av flexibilitet hos företag och arbetstagare utanför storstadsregionerna.

– Coworking har länge varit en växande trend. Det vi ser nu är en ökning i efterfrågan från företag som har medarbetare utspridda i olika städer. Istället för att binda upp sig långsiktigt på ett eget kontor kan de genom coworking snabbt starta noder när behovet av att etablera sig uppstår. Det är mer flexibelt och förbättrar möjligheten för deras medarbetare utvecklas, bygga nätverk och ha roligt på jobbet. Dessutom är det ofta billigare. Genom samarbetet med Dospace kan vi erbjuda flexibla lösningar i moderna kontor över stora delar av landet, säger Olof Pergament, vd på House Be.

Nya hybrida arbetssätt gör även att företag gärna rekryterar människor som sitter långt borta geografiskt men som besitter rätt kompetens.

– Allt fler bolag öppnar upp för att attrahera och anställa kompetens runt om i landet. Det viktiga är inte var de bor utan vad de kan. Dessa företag kan dra stor nytta av vårt samarbete med House Be. De kanske sitter på vår anläggning i Linköping och har lyckats rekrytera en stjärna som bor i Sundsvall. Då kan den personen sätta sig hos House Be. Vi vill genom samarbetet underlätta för företag, oavsett storlek, att hitta hybridlösningar för kontoret som gör att de kan nå sin fulla potential, säger Niclas Söör, vd Dospace.

Samarbetet är helt nytt och det saknas inte idéer för hur man ska skapa värde för sina medlemmar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter från förstasidan

Fastighetsägarna till de blödande tech-bolagen

FV listar de fastighetsbolag som är värd för de omskrivna bolagen.

Ministern om mötet med de tre fastighetstopparna

Träffat Selin, Arnhult och Batljan. Räntor Viktiga hyresavier 90-talskraschen Det egna bolånet.

Långläsning från FV

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Det råder oro på marknaden. Effekterna har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 5.500 kvm till CGI

Tecknar kontrakt på två platser i Stockholmsområdet. Läs om bolagen som tappar hyresgästen.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan