Coworkingaktörerna Dospace och House Be i samarbete

Coworkingaktörerna Dospace och House Be inleder samarbete för att skapa Sveriges största coworkingnätverk utanför storstäderna. Totalt har de sju enheter vardera. Samarbetet innebär att bolagen skapar möjligheter för sina medlemmar att samutnyttja ytor.

Fakta om aktörerna

Dospace är en coworkingaktör med säte i Linköping och finns utöver det i dagsläget i Norrköping, Jönköping och Gävle med en uttalad stark tillväxtresa framför sig.

House Be är en coworkingaktör med säte i Åre och finns utöver det i Umeå, Sundsvall, Östersund, Härnösand och Örnsköldsvik. House Be fortsätter att expandera och öppnar bl.a. en ny enhet i Skellefteå tidigt 2022.

Visa faktaruta

Någon ägarförändring sker inte och ingen sammanslagning heller.

House Be med sju siter i norra Sverige och Dospace med sju enheter i Mellansverige är båda aktörer stora inom sina respektive geografiska områden. Tillsammans har de över 1.100 medlemmar och 15.000 kvm coworking-yta. Nu ingår de ett samarbete för att ytterligare utveckla coworkingscenen utanför storstäderna.

Bakgrunden till samarbetet är en växande efterfrågan av flexibilitet hos företag och arbetstagare utanför storstadsregionerna.

– Coworking har länge varit en växande trend. Det vi ser nu är en ökning i efterfrågan från företag som har medarbetare utspridda i olika städer. Istället för att binda upp sig långsiktigt på ett eget kontor kan de genom coworking snabbt starta noder när behovet av att etablera sig uppstår. Det är mer flexibelt och förbättrar möjligheten för deras medarbetare utvecklas, bygga nätverk och ha roligt på jobbet. Dessutom är det ofta billigare. Genom samarbetet med Dospace kan vi erbjuda flexibla lösningar i moderna kontor över stora delar av landet, säger Olof Pergament, vd på House Be.

Nya hybrida arbetssätt gör även att företag gärna rekryterar människor som sitter långt borta geografiskt men som besitter rätt kompetens.

– Allt fler bolag öppnar upp för att attrahera och anställa kompetens runt om i landet. Det viktiga är inte var de bor utan vad de kan. Dessa företag kan dra stor nytta av vårt samarbete med House Be. De kanske sitter på vår anläggning i Linköping och har lyckats rekrytera en stjärna som bor i Sundsvall. Då kan den personen sätta sig hos House Be. Vi vill genom samarbetet underlätta för företag, oavsett storlek, att hitta hybridlösningar för kontoret som gör att de kan nå sin fulla potential, säger Niclas Söör, vd Dospace.

Samarbetet är helt nytt och det saknas inte idéer för hur man ska skapa värde för sina medlemmar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter från förstasidan

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

AL blir hälftenägare i coworkingbolag

Förvärvar bolag som varit lönsamt sedan dag ett. Planerar för expansion.

Anitra Steen avgår från Akademiska Hus

Lämnar fastighetsjätten efter sju år.

Krasch för Castellums satsning på 10 miljarder

Bakslag när planerad storsatsning läggs ner. Ser fortfarande positivt på området.

Bilder: Så kan nya Läkarhuset bli – hög träbyggnad

En av bolagets profilfastigheter i Stockholms innerstad kan göras om helt.

Kontrakt om 6.800 kvm på Söder

Läs om hyresavtalen som tecknats.

Restauranger öppnar under Guldbron

Alessandro Catenacci: ”Ett kanonläge”.

Miljardaffär med kontor i Stockholm

Har uppgraderat kontorslokalerna men fortfarande betydande vakanser. FV berättar om pris och köpare.

Tillbaka till förstasidan