Spårvagnshallen ägs av Balder sedan 2012 när bolaget köpte fastigheten från DNB Næringseiendom.

Convendum hyr hela 6.800 kvm av Balder i Spårvagnshallarna

Den snabbväxande coworkingaktören Convendum fortsätter skriva stora hyresavtal på löpande band i centrala Stockholm. Nu har Convendum tecknat ett kontrakt med Balder om 6.800 kvm i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan.

Tillträde inleds i början av 2023.

Fastighetsvärlden har den senaste tiden berättat om alla Convendums större förhyrningar i Stockholms innerstad – som kommit i allt högre takt. Bland de senaste finns en stor förhyrning av Fabege på östra Kungsgatan göra Stureplan (7.600 kvm), en av Skandia Fastigheter på södra delen av Sveavägen (5.800 kvm), av Maelir nära Odenplan (3.680 kvm) och av Fabege på södra delen av Drottninggatan (4.000 kvm).

– Efterfrågan är stor och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda både våra nya och befintliga medlemmar ett coworking space i de anrika Spårvagnshallarna med tillhörande konferenscenter, och även vårt nya cafékoncept Convendum Coffee i den enastående entréloungen. Det känns roligt att arbeta med Balder kring dessa fina lokaler och centrala affärsdistrikt, säger Convendums vd Håkan Jeppsson.

På fastighetsbolaget Balders Stockholmskontor upplever man en stor efterfrågan på kommersiella lokaler och som alltid är det viktigt att hitta bra lösningar för kunderna.

– Vi har länge haft en dialog med Convendum och det känns otroligt bra att vi nu har enats kring vad vi hoppas ska bli den första av många gemensamma etableringar. Det är viktigt för oss som fastighetsägare och hyresvärd att vara lyhörda så att våra kunder trivs och har möjlighet att utveckla sin verksamhet, säger Martin Berg, regionchef för kommersiella lokaler på Balder.

Hyresavtalet på Birger Jarlsgatan 57 innefattar kontors- och konferensytor. Lokalerna är fördelade på fyra våningsplan och omfattar sammanlagt cirka 6.800 kvm. Tillträde sker i etapper med första inflyttning i början av 2023. Redan i vår inleder Balder arbetet med att anpassa lokalerna för den nya hyresgästen och kommer även att ge fastighetens allmänna ytor ett ansiktslyft.

Fastigheten Spårvagnen 4 har en total uthyrningsbar yta om cirka 23.000 kvm och förvärvades av Balder 2012. Bland dagens hyresgäster finns ett gym, restauranger, kontor och bilverkstad men också Balders egna Stockholmskontor är beläget i kvarteret.

Fler Nyheter från förstasidan

Gorosch: ”Bli mer som ett swat-team”

Berättar för FV hur Catella ska återvända till fornstora höjder.

Final: Fem kan vinna Årets lokalkonsult 2023

Fem nominerade. Läs även om vinnarna sedan starten.

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Tillbaka till förstasidan