Continental Apartments. Bild: Eklund Stockholm New York.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Efter en segdragen säljprocess är alla lägenheter i Jernhusen och Strabags lyxprojekt Continental Apartments nu sålda. De sista fem lägenheterna köptes av en och samma person.

Fastighetsvärlden kan berätta att det flådiga bostadsprojektet Continental Apartments i Stockholm nu är färdigsålt. De sista bostäderna gick åt i slutet av förra året, runt tre år efter att projektet stod färdigt.

– Det känns jätteskönt att gå i mål med ett sådant här spektakulärt projekt som satte en helt ny prisnivå i Stockholm, säger mäklaren Niklas Berntzon, på Eklund Stockholm New York.

Han berättar att den sista köparen slog till med fem lägenheter i ett bräde. Bostäderna omfattar tillsammans 600 kvadratmeter. Niklas Berntzon kan däremot inte uttala sig om vare sig pris eller vem köparen är.

Enligt uppgifter till Fastighetsvärlden rör det sig dock om en person som planerar att hyra ut lägenheterna. Paketaffären gjorde att köparen hade möjlighet att pruta på priset – en smäll som byggherrarna tog och som därmed inte påverkar bostadsrättsföreningen. Lägenheterna avyttrades först till utvecklarna som i sin tur sålde vidare till den nuvarande ägaren. Hur mycket priset sänktes är oklart.

Inte heller Jernhusen vill berätta vad priset landade på.

”Vad gäller prisnivån är det inget vi kommenterar då det är ett avtal med köparen. Alla lägenheter är nu sålda och vi är nöjda med affären” skriver Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen, i ett mejl till Fastighetsvärlden.

Projektet Stockholm Continental stod färdigt 2016. Det är beläget mittemot centralstationen i Stockholm och innehåller en pendeltågsstation, ett hotell samt en bostadsdel med 18 exklusiva lägenheter överst. Toppvåningen i projektet såldes 2015 för 104,5 miljoner kronor, vilket gav ett rekordhögt kvadratmeterpris på 250.000 kronor.

Fler Nyheter från förstasidan

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu först bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Wihlborgs miljardköper igen

Bolaget gör ytterligare en stor affär och stärker sin ställning som etta. En stor hyresgäst kan dock flytta.

Platzer delsäljer höghus

Priset motsvarar 46.800 kr/kvm. Tecknar även ett hyresavtal om drygt 5.000 kvm.

Humlegården hyr ut 1.700 kvm till Navigio på Blasieholmen

Hyr tre våningsplan i kontorshuset i centrala Stockholm.

Tillbaka till förstasidan