Colliers är i mål med förvärvet av Pangea

Hej då, nu finns Pangea inte längre. Nu meddelar börsnoterade Colliers att de har genomfört förvärvet av Pangea Property Partners i Norge och Sverige.

Från och med nu påbörjar Pangea övergången till Colliers varumärke.

Det var i början av september som Fastighetsvärlden kunde berätta att Colliers förvärvat majoriteten av Pangea Property Partners.

Colliers blir genom köpet ett av de ledande fastighetsrådgivaren i Norden med fler än 250 experter inom rådgivning, varav fler än 80 medarbetare inom transaktionsrådgivning.

– Sammanslagningen gör Colliers marknadsledare i denna viktiga region. Utifrån vår styrkeposition har vi möjlighet att skräddarsy den service vi erbjuder våra nationella och internationella kunder i hela Norden. Vi har samlat ledande experter inom transaktionsrådgivning, uthyrning, värdering samt hyresgästrådgivning för att förstärka vårt kunderbjudande i Norden, tillägger Davoud, säger Davoud Amel-Azizpour, vd Colliers EMEA (Europa/Mellanöstern/Afrika).

Den nya nordiska organisationen Colliers Nordics består av Bård Bjølgerud (VD), Christian Winther (Chief Financial Officer) och Daniel Gorosch (Chief Commercial Officer). Vår redan starkt etablerade nordiska närvaro fortsätter i Danmark och Finland under ledning av Carsten Gørtz Petersen (VD Colliers Danmark) och Ari Vanhanen (VD Colliers Finland & Head of Property Management Colliers Nordics). Bland det nya ledarskapet är Joakim Arvius (VD Colliers Sverige) samt Håvard A. Nustad (VD Colliers Norge), båda tidigare från Pangea.

Bård Bjølgerud, vd för Colliers Nordics:

– I och med affärens genomförande kan teamen nu formellt börja samarbeta inom ramen för Colliers Nordics struktur. Jag är övertygad om att effekten av sammanslagningen av våra bolag, som har en djup erfarenhet och en gemensam entreprenöriell kultur, kommer att skapa ett stort mervärde för våra kunder. Att vara en del av Colliers starka internationella plattform kommer att vara till stor nytta för våra kunder och medarbetare.

Joakim Arvius, vd för Colliers Sverige:

– Styrkan i denna sammanslagning är enorm när vi nu blir ett gemensamt kraftpaket. Vårt fokus kommer fortsättningsvis vara att maximera potentialen i varje uppdrag för att möta och överträffa våra kunders behov, nu med ännu bredare kompetens och ett starkt globalt nätverk. Vi är extremt laddade att tillsammans äntligen bli ett och samma bolag med ett exceptionellt attraktivt kunderbjudande.

Fler Nyheter från förstasidan

Ikea öppnar i Täby Centrum

Sjätte satsningen i Stockholmsområdet. Nu i nytt väderstreck.

“Årets förhandlingar är oerhört tuffa”

Hyresgästföreningens förbundschef berättar om de svåra förhandlingarna.

Listor: Årets hyreshöjningar och yrkanden

Ovanligt många hyresförhandlingar är inte klara.

Hett, hett – men nu lite osäkert kring logistik

Succésatsning som skapat hela 4.600 arbetstillfällen.

Svefa förvärvar Set Up

Tagit en marknadsledande position.

Hyror för privatägda värdar i Stockholm klara

Avtal gäller 100.000 lägenheter.

Hit flyttar AMF sitt nya kontor – ”del av staden”

Vd Thomas Erséus berättar hur bolaget har tänkt.

Experter skapar ny podd för fastighet och finans

Hur ser betalningsviljan ut för fastigheter på direktmarknaden och vem är det som har högst blodtryck i fastighetsbranschen just nu? Ny podd går på djupet med stort och smått.

Hon blir ny vd för Niras

Blir ansvarig för 240 medarbetare.

Bilder: Förslag om 30 våningar vann

Landmärke förändras. 68 arkitektteam lämnade förslag.

Börsbolag redo att sälja mitt på Östermalm

Nästan 12.000 kvm. Läge som kan attrahera flera investerargrupper.

Tänkt storspelare gör första större förvärvet

Investerar i närheten av slottsmiljö.

Realplay

Kista är en nyckelfråga för Ericsson

Samverkansprojektet Kista Limitless har nu varit igång i drygt ett år. Under det året har man satt igång en rad aktiviteter samtidigt som de långsiktiga planerna fortsätter att mejslas fram.

Klart: Så mycket höjs hyrorna i Stockholm

Beslutet rör 77.000 lägenheter.

Tillbaka till förstasidan