Citybox nyöppnade hotell vid Slussen. Morten Høiseth, Head of Development på Citybox. Foto: Fastighetsvärlden

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox öppnade den 14 juni sitt första hotell i Sverige i Atrium Ljungbergs Katarinahuset. Hotellet är på många sätt unikt för den norska hotellkedjan som har stora planer på expansion i Europa.

Annons

På 3.900 kvadrat och 104 hotellrum är det nya hotellet Cityboxs minsta hittills då kedjans idealstorlek ligger på runt 250 rum. Hotellet är också unikt för Citbyox då det är det första kedjan driver som har mörka rum.

– Hotellet här har 102 mörka rum och 2 med fönster och det är nytt för oss då man inte får göra det i Norge. Då blir det viktigt att jobba med ljussättningen och skapa en känsla av att det inte är mörkt och den höga takhöjden samt den ljusa lobbyn gör också att det blir ett bra helhetsintryck, säger Morten Høiseth, Head of Development på Citybox till Fastighetsvärlden.

Citybox som startade 2006 har i dag fyra hotell i Norge, ett i Belgien och ett i Estland och öppnade nyligen upp ett nytt hotell i Helsingfors. I juli i år öppnar de även i Bryssel och nästa år ett i Stavanger. Hotellet vid Slussen blir kedjans första i både Stockholm och Sverige.

– Det är svårt att komma in på den svenska marknaden, och särskilt Stockholmsmarknaden där det är höga kontorhyror och många konkurrenter, säger Morten Høiseth.

Men han är mycket nöjd med den nya etableringen och läget i Katarinahuset.

– Vi har ett väldigt bra grepp om turistsegmentet men det här är också ett vuxet kontorsområde då Atrium Ljungberg bygger mycket kontor här. Och i samband med att infrastrukturen kring Slussen byggs ut så kommer det också att bli fler kontor. Det i kombination med närheten till Gamla stan gör det här till ett väldigt attraktivt område. Jämför man Oslo med Stockholm så är hyrorna högre här och hotellmarknaden är också präglat av få aktörer. Men vi ser också att fler etablerar sig i budgetsegmentet, vilket är en bekräftelse på att det vi gör är helt rätt, säger han.

Konkurrensen är tuff, hur står ni er mot era konkurrenter?

– Vi är trygga i vårt koncept, vi är i stort sett det mest belagda hotellet i Oslo och Bergen varje år. Vi vet att kunderna söker ett designorienterat koncept mitt i staden och det är det vi står för. Dessutom har vi många digitala lösningar som gör det både enklare för gästerna och kostnadseffektivt för oss vilket gör att vi kan ge rimliga priser och fylla hotellen.

Citybox har en uttalad expansionsstrategi där de har som mål att bli en ledande hotellaktörerna i Europa med ungefär 40 hotell till 2030. I Sverige är det så klart citylägen i Malmö och Göteborg som är av intresse.

– Men vi är även intresserade av städer som Uppsala, Lund och Helsingborg. Där skiljer sig också Sverige lite från Norge i och med att det finns städar i 100 000-skiktet där Citybox passar väldigt bra.

I nuläget finns det inga uttalade planer på nästa hotell i Sverige men enligt Morten Høiseth är man även fortsatt intresserad av fler etableringar i Stockholm utöver det nyöppnade hotellet vid Slussen.

– Vi skulle gärna ha ett hotell i city nära centralstationen då det är utmärkt område för oss då vi har ett liknande framgångsrikt i Oslo som bara ligger fyra minuter gång från stationen. Men även Östermalm och Södermalm är intressant för oss, säger han.

Fler bilder på det nya hotellet:

Foto: Robin Frøderberg / Citybox
Foto: Robin Frøderberg / Citybox
Foto: Robin Frøderberg / Citybox
Foto: John Hellström / Citybox
Foto: John Hellström / Citybox
Foto: John Hellström / Citybox
Foto: John Hellström / Citybox
Foto: John Hellström / Citybox
Foto: John Hellström / Citybox

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan