CH Square satsar I Karlshamn och hyr ut till DFDS

Karlshamns kommun har tecknat avtal med CH Square om ett markköp på 57 500 kvadratmeter i Stilleryd. CH Square har i sin tur tecknat ett avtal med rederi- och logistikbolaget DFDS om att etablera och bygga ett nytt toppmodernt logistikcenter.

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv. Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter. Sedan starten har CH Square ingått avtal för åtta större logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta på 230 000 kvadratmeter.

Med etableringen i Karlshamns hamnområde läggs ytterligare ett attraktivt logistikläge till DFDS portfölj och möjliggör nästa fas i företagets tillväxtresa. För Karlshamns kommuns del innebär satsningen nya arbetstillfällen och ytterligare utveckling av Karlshamns kommun för att kunna bli en central logistiknod i sydöstra Sverige.

− Vi är väldigt stolta över att återigen få förtroendet av DFDS att tillsammans ta nästa steg för att stödja DFDS:s expansion. Vi har redan ett pågående projekt ihop med DFDS i Borås och ser nu möjligheten att utveckla ytterligare fastigheter som ett kvitto på ett gott samarbete och vår förmåga att driva effektiva projekt, säger Peter Nilsson, VD & Partner i CH Square.

DFDS-koncernen finns sedan många år tillbaka i Karlshamn via DFDS Seaways och DFDS Logistics och nu fortsätter företaget sin expansiva utveckling med att bygga fler logistikcenters i Sverige. Fastigheten som ska byggas av CH Square i Stillerydsområdet är tänkt att vara på 23 000 kvadratmeter och själva området är på totalt 57 500 kvadratmeter för att kunna tillgodose DFDS Logistics utökade verksamhet. Byggnationen ska påbörjas så fort det går för att göra fastigheten redo för inflyttning vid årsskiftet 2022/2023.

Satsningarna på Karlshamns Hamn och Stillerydsområdet som verksamhetsområde för bland annat lager, logistik, industri och transport ökar kommunens attraktivitet. Satsningarna har pågått i många år, men det är först nu som Karlshamns kommun med ett långsiktigt och mer fokuserat arbete kan presentera en större logistiketablering i Karlshamn.

− Att CH Square och DFDS väljer att satsa i Karlshamn visar på att våra insatser, förutsättningar och möjligheter gör oss attraktiva som logistikläge, säger Mathias Wijk, etableringschef i Karlshamn.

CH Squares markköp på 57 500 kvadratmeter i Stillerydsområdet möjliggör den största etableringen på mycket länge i Karlshamn.

− Det är kommunens långsiktiga satsning i Stillerydsområdet som nu skapat förutsättningar för nya etableringar. Att CH Square köper mark av kommunen för DFDS fortsatta utveckling, är en tydlig markering att Karlshamn är en viktig transportnod i södra Sverige, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan