CH Square satsar I Karlshamn och hyr ut till DFDS

Karlshamns kommun har tecknat avtal med CH Square om ett markköp på 57 500 kvadratmeter i Stilleryd. CH Square har i sin tur tecknat ett avtal med rederi- och logistikbolaget DFDS om att etablera och bygga ett nytt toppmodernt logistikcenter.

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv. Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter. Sedan starten har CH Square ingått avtal för åtta större logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta på 230 000 kvadratmeter.

Med etableringen i Karlshamns hamnområde läggs ytterligare ett attraktivt logistikläge till DFDS portfölj och möjliggör nästa fas i företagets tillväxtresa. För Karlshamns kommuns del innebär satsningen nya arbetstillfällen och ytterligare utveckling av Karlshamns kommun för att kunna bli en central logistiknod i sydöstra Sverige.

− Vi är väldigt stolta över att återigen få förtroendet av DFDS att tillsammans ta nästa steg för att stödja DFDS:s expansion. Vi har redan ett pågående projekt ihop med DFDS i Borås och ser nu möjligheten att utveckla ytterligare fastigheter som ett kvitto på ett gott samarbete och vår förmåga att driva effektiva projekt, säger Peter Nilsson, VD & Partner i CH Square.

DFDS-koncernen finns sedan många år tillbaka i Karlshamn via DFDS Seaways och DFDS Logistics och nu fortsätter företaget sin expansiva utveckling med att bygga fler logistikcenters i Sverige. Fastigheten som ska byggas av CH Square i Stillerydsområdet är tänkt att vara på 23 000 kvadratmeter och själva området är på totalt 57 500 kvadratmeter för att kunna tillgodose DFDS Logistics utökade verksamhet. Byggnationen ska påbörjas så fort det går för att göra fastigheten redo för inflyttning vid årsskiftet 2022/2023.

Satsningarna på Karlshamns Hamn och Stillerydsområdet som verksamhetsområde för bland annat lager, logistik, industri och transport ökar kommunens attraktivitet. Satsningarna har pågått i många år, men det är först nu som Karlshamns kommun med ett långsiktigt och mer fokuserat arbete kan presentera en större logistiketablering i Karlshamn.

− Att CH Square och DFDS väljer att satsa i Karlshamn visar på att våra insatser, förutsättningar och möjligheter gör oss attraktiva som logistikläge, säger Mathias Wijk, etableringschef i Karlshamn.

CH Squares markköp på 57 500 kvadratmeter i Stillerydsområdet möjliggör den största etableringen på mycket länge i Karlshamn.

− Det är kommunens långsiktiga satsning i Stillerydsområdet som nu skapat förutsättningar för nya etableringar. Att CH Square köper mark av kommunen för DFDS fortsatta utveckling, är en tydlig markering att Karlshamn är en viktig transportnod i södra Sverige, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC vann kampen om PwC

Hyr ut fyra våningar kontor i nytt projekt. Nu 70 procent uthyrt.

Corem hyr ut 3.800 kvm till filmbolag i NYC

”Vi ser att uthyrningsmarknaden återhämtar sig väl i New York”.

Karamell i Gamla stan till salu

Ligger nära fastigheten som såldes för brutala 200.000 kr/kvm. FV berättar vad som är till salu.

Tung dom för Kilenkrysset

Sålde marken för 20 mkr 2012 – med option om återköp: ”Ett handslag räcker tydligen inte i den här kommunen.”

Offensiv bostadsaktör köper för över halv miljard

En av säljarna blir ny delägare i bolaget.

Så blir nya NK i Göteborg

Arkitekttävling avgjord. Hufvudstaden planerar för en om- och tillbyggnad.

Med Lady Gaga in i framtiden

Med Lady Gaga som dragplåster länkar Westfield ihop det fysiska och digitala.

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste: Halva listan nu presenterad – åtta nya

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Årets Rookie finns på plats 36. Hela åtta nya namn i år.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Tillbaka till förstasidan