Det nya hotellet ska öppna under 2017.

Centrala Stockholms nya hotell: Bank Hotel

Annons

SEB Trygg Liv hyr ut till Stureplansgruppen på Blasieholmen. Stureplansgruppen har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med SEB Trygg Liv i fastigheterna Kv Näckström 24 och 25 på Arsenalsgatan på Blasieholmen i centrala Stockholm. Där ska Stureplansgruppen våren 2017 öppna boutiquehotellet Bank Hotel som enligt planen ska få minst 110 hotellrum. Det avslöjades under Fastighetsvärldens seminarium Hotell & Fastigheter som arrangerades på Berns på torsdagen.

Stureplansgruppen tar därmed över advokatfirman Setterwalls lokaler samt ytterligare några existerande hyresgästers lokaler. Förhyrningen avser drygt 5000 kvm.

– Det är en gömd pärla. Namnet Bank är dessutom dubbeltydigt, dels betyder det strandnära på engelska och dessutom har det bedrivits bankverksamhet i fastigheten tidigare, säger Per Gunne, vice VD på Stureplansgruppen, till Fastighetsvärlden.

Han berättar att hela bottenplanet ska bestå av en restaurang och två barer. De publika ytorna blir stora, 1.000–1.500 kvm. Man satsar även på en takbar med två terrasser, en som vetter mot Nybroviken och en mot Norrmalmstorg. Hotellrummen blir mellan 19 och 91 kvm stora och det kommer att bli stora badrum.

– Fastigheten finns mitt i smeten, bara en gata bort från där allt händer. Det är många som rör sig i området, men det är ingen som stannar. Det ska vi ändra på, säger Gunne.

Med assistens av Aberdeen kontaktade fastighetsägaren SEB Trygg Liv ett antal tänkbara hotelloperatörer – och intresset var stort. Enligt uppgift var anbudsförfarandet tufft.

– Det är ett unikt läge som vi ska konvertera till hotell. Vi vill att det ska börja hända saker på Blasieholmen. Nobel Center är ett sådant bra exempel. Annars har inte så mycket hänt i närområdet på riktigt läge. Vi kommer att öppna fastigheten utåt för att välkomna fler än bara de som ska bo på hotellet, säger Lars Kinneholm, portföljförvaltare vid SEB Trygg Liv som totalt äger fem fastigheter på Blasieholmen.

För Stureplansgruppen, som tidigare mest sysslat med nattklubbar och restauranger, blir det andra hotellet. Sedan tidigare driver man Hotell Berns med 90 rum. Med Bank Hotel blir det totalt ungefär 200 rum.

– Om fem-sex år hoppas jag att vi har ungefär 800 rum, men vi har ingen som helst ambition att konkurrera med de stora kedjorna. Merparten av våra hotell kommer troligen ligga i city där vi har andra verksamheter, men även ute på malmarna kan vara intressant, säger Per Gunne.

För SEB Trygg Liv blir det bolagets femte hotell. Det blir även fastighetsbolagets tredje samarbete med Stureplansgruppen eftersom nöjesgruppen sedan tidigare är hyresgäst på Norrlandsgatan med Nosh and Chow och och snart även restaurangen H14 på Humlegårdsgatan.

Sedan hösten 2014 är det klart att advokatfirman Setterwalls flyttar till Sturegatan 10, till en fastighet som även den ägs av SEB Trygg Liv. De övriga hyresgäster som nu lämnar för att ge plats för Bank Hotel flyttar även de inom SEB Trygg Livs fastighetsbestånd.

Fastighetsvärlden Idag 2015-05-22

Stureplansgruppen tar över bland annat advokatfirman Setterwalls lokaler. Våren 2017 ska Bank Hotel slå upp portarna.
Stureplansgruppen tar över bland annat advokatfirman Setterwalls lokaler. Våren 2017 ska Bank Hotel slå upp portarna. Illustration: Krook & Tjäder.
Bank Hotel ligger på Arsenalsgatan på Blasieholmen, mellan Nybroviken och Kungsträdgården. Granne är auktionsfirman Bukowskis.
Bank Hotel (rödmarkerat) ligger på Arsenalsgatan på Blasieholmen, mellan Nybroviken och Kungsträdgården. Granne är auktionsfirman Bukowskis.
Det är inte precis jätteofta som det händer saker på Arsenalsgatan och Blasieholmen. Men nu flyttar Setterwalls advokatfirma ut och byggnaden kommer istället att fyllas med ett boutiquehotell.
Det är inte precis jätteofta som det händer saker på Arsenalsgatan och Blasieholmen. Men nu flyttar Setterwalls advokatfirma ut och byggnaden kommer istället att fyllas med ett boutiquehotell.
Bank Hotel Blasieholmen tak
Det ska bli en takbar med två terrasser. Förmodligen hoppas Stureplansgruppen på rejält fler besökare än vad idéskissen visar.
presenterade Bank Hotel.
Lars Kinneholm och Per Gunne presenterade Bank Hotel på Fastighetsvärldens seminarium Hotell & Fastigheter som ägde rum på Berns.
Längs Arsenalsgatan finns en hög entré som hotellet tänker dra nytta av.
Längs Arsenalsgatan finns en hög entré som hotellet tänker dra nytta av.
Entrén till Arsenalsgatan 6 som den ser i maj 2014.
Entrén till Arsenalsgatan 6 som den ser i maj 2014.
Stureplansgruppen kommer att satsa på att hängvänlig och jobbvänlig miljö. Det ska bli en mix av klassiskt och modernt.
Stureplansgruppen kommer att satsa på att hängvänlig och jobbvänlig miljö. Det ska bli en mix av klassiskt och modernt.
Exempel på hur ett rum kan komma att se ut. Rummen ska bli mellan 19 och 91 kvadratmeter stora. Badrummen ska vara generösa i storlek.
Exempel på hur ett rum kan komma att se ut. Rummen ska bli mellan 19 och 91 kvadratmeter stora. Badrummen ska vara generösa i storlek.

Fler Nyheter från förstasidan

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

SBB säljer fastigheter för 9,5 miljarder till nytt JV-bolag

Nya delägda bolaget skapar likviditet för SBB

Engelbert får inte företräda OP – inte behörig

Krisdrabbade Oscar Properties herrelöst.

Klart: Tar över restaurangen i Kungsträdgården

Rekordhyra när Maelir tecknar avtal mitt i Stockholm. FV berättar om nya verksamheten.

Bilder: AMF Fastigheters nya kontor i Mood

FV tar en titt på kontoret som delvis ligger öppet i gallerian.

Tillbaka till förstasidan