Cecilia Safaee ny vd för Hemmaplan som delägare Rosengårds Centrum. Porträttfoto: Maria Cruseman

Cecilia Safaee blir ny vd för Hemmaplan

Hemmaplan rekryterar Cecilia Safaee som vd. Hon har en bakgrund som social entreprenör, bland annat som grundare av den internationella stiftelsen Futebol dá Força Foundation som idag engagerar närmare 30.000 tjejer i 30 länder med syfte att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom att leda beteendeförändring med fotboll som katalysator.

Annons

Om Cecilia Safaee:

Cecilia Safaee är en flerfaldigt prisbelönt social entreprenör, som bland annat har grundat den internationella stiftelsen Futebol dá força Foundation och dess social enterprise Força Business. Futebol dá força Foundation utbildar fotbollstränare och lärare till att leda beteendeförändring i sina närområden för att stärka tjejers rättigheter och möjligheter, medan Força Business arbetar med ledarskapsutbildning mot företag för att främja jämställdhet och mångfald med utgångspunkt i stiftelsens metodik. Futebol dá força engagerar idag närmare 30.000 tjejer varje vecka i över 900 områden i 30 länder världen över. I Sverige har Cecilia Safaee också arbetat nära fastighetsägare och kommuner för att skapa jämställd och inkluderande utveckling av områden med fotbollen som katalysator. Cecilia Safaee är styrelseledamot för UNESCO Lucs, en samverkansplattform som samlar kommuner, civilsamhälle, högskola och fastighetsbolag för att gemensamt ta fram hållbara lösningar på samhällsutmaningar som främjar en inkluderande samhällsutveckling. Cecilia Safaee är även styrelseledamot för byggentreprenadbolaget Zengun där hon ansvarar för ESG-frågor, samt stående gästföreläsare för Uppsala Universitet och Stockholm School of Entrepreneurship (ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Handelshögskolan, Stockholms Universitet, Konstfack och KTH). Cecilia har tagit emot flera priser och utmärkelser för sitt arbete, däribland H.M. Konungens stipendium Kompassrosen.

Visa faktaruta

Hemmaplan som lanserades av Bonnier Fastigheter och Brunswick Real Estate i juli 2021 investerar i och utvecklar centrumfastigheter i stadsdelar som präglas av socioekonomiska utmaningar med syfte att driva positiv samhällsutveckling genom sitt fastighetsbestånd. Bolaget äger i dag Rosengård Centrum tillsammans med Trianon.

Cecilia Safaee, vd på Hemmaplan:

Jag ser fram emot att bygga upp Hemmaplan och en modell för samhällsutvecklande fastigheter. Jag är genuint övertygad om att Hemmaplan kan spela en avgörande roll för att driva en positiv samhällsutveckling i de områden där vi kommer att finnas som fastighetsägare. Genom att arbeta tillsammans med och lära av, lokala aktörer, entreprenörer och människor som bor och är verksamma i våra centrum, kan vi skapa mötesplatser – och områden – där alla kan känna sig hemma.”

Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter:

– Hemmaplan skapades för att på allvar skapa långsiktigt positiv förändring i de områden som bolaget investerar i genom ett stort lokalt fokus. Sedan första investeringen i Rosengårds Centrum 2021 har vi lagt grunden för Hemmaplans verksamhet och det känns väldigt bra att Cecilia nu är ombord för att leda bolagets fortsatta utveckling.

Patrik Andersson, vd på Brunswick Real Estate:

– Hemmaplan går en spännande framtid tillmötes och vi är mycket glada över att ha Cecilia ombord som, med sin bakgrund och gedigna erfarenhet inom socialt entreprenörskap, har alla förutsättningar att leda Hemmaplan och fortsätta resan med att skapa samhällsutvecklande fastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

Gladare tongångar inför årets Almedalen

FV har tagit pulsen på branschen inför årets Almedalsvecka. ”Almedalen är det viktigaste branscheventet vi har.”

Pausar försäljning av Stockholms största

”Buden har inte nått tillräckligt höga nivåer”. FV berättar om ägarens framtidsplaner.

”Står ganska långt ifrån varandra”

Region vill köpa tillbaka fastigheter från SBB.

Branschens nya mötesplats: Lindgården

Fastighets- och byggbranschens naturliga mötesplats under Almedalsveckan.

Slättö köper för 1,5 mdr

Två bostadsportföljer, om totalt 800 lägenheter, förvärvas.

Intervju med Leiv Synnes

Podcasten Fastighet & Finans gästas av SBB:s vd.

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Tillbaka till förstasidan