Cecilia Safaee ny vd för Hemmaplan som delägare Rosengårds Centrum. Porträttfoto: Maria Cruseman

Cecilia Safaee blir ny vd för Hemmaplan

Hemmaplan rekryterar Cecilia Safaee som vd. Hon har en bakgrund som social entreprenör, bland annat som grundare av den internationella stiftelsen Futebol dá Força Foundation som idag engagerar närmare 30.000 tjejer i 30 länder med syfte att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom att leda beteendeförändring med fotboll som katalysator.

Om Cecilia Safaee:

Cecilia Safaee är en flerfaldigt prisbelönt social entreprenör, som bland annat har grundat den internationella stiftelsen Futebol dá força Foundation och dess social enterprise Força Business. Futebol dá força Foundation utbildar fotbollstränare och lärare till att leda beteendeförändring i sina närområden för att stärka tjejers rättigheter och möjligheter, medan Força Business arbetar med ledarskapsutbildning mot företag för att främja jämställdhet och mångfald med utgångspunkt i stiftelsens metodik. Futebol dá força engagerar idag närmare 30.000 tjejer varje vecka i över 900 områden i 30 länder världen över. I Sverige har Cecilia Safaee också arbetat nära fastighetsägare och kommuner för att skapa jämställd och inkluderande utveckling av områden med fotbollen som katalysator. Cecilia Safaee är styrelseledamot för UNESCO Lucs, en samverkansplattform som samlar kommuner, civilsamhälle, högskola och fastighetsbolag för att gemensamt ta fram hållbara lösningar på samhällsutmaningar som främjar en inkluderande samhällsutveckling. Cecilia Safaee är även styrelseledamot för byggentreprenadbolaget Zengun där hon ansvarar för ESG-frågor, samt stående gästföreläsare för Uppsala Universitet och Stockholm School of Entrepreneurship (ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Handelshögskolan, Stockholms Universitet, Konstfack och KTH). Cecilia har tagit emot flera priser och utmärkelser för sitt arbete, däribland H.M. Konungens stipendium Kompassrosen.

Visa faktaruta

Hemmaplan som lanserades av Bonnier Fastigheter och Brunswick Real Estate i juli 2021 investerar i och utvecklar centrumfastigheter i stadsdelar som präglas av socioekonomiska utmaningar med syfte att driva positiv samhällsutveckling genom sitt fastighetsbestånd. Bolaget äger i dag Rosengård Centrum tillsammans med Trianon.

Cecilia Safaee, vd på Hemmaplan:

Jag ser fram emot att bygga upp Hemmaplan och en modell för samhällsutvecklande fastigheter. Jag är genuint övertygad om att Hemmaplan kan spela en avgörande roll för att driva en positiv samhällsutveckling i de områden där vi kommer att finnas som fastighetsägare. Genom att arbeta tillsammans med och lära av, lokala aktörer, entreprenörer och människor som bor och är verksamma i våra centrum, kan vi skapa mötesplatser – och områden – där alla kan känna sig hemma.”

Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter:

– Hemmaplan skapades för att på allvar skapa långsiktigt positiv förändring i de områden som bolaget investerar i genom ett stort lokalt fokus. Sedan första investeringen i Rosengårds Centrum 2021 har vi lagt grunden för Hemmaplans verksamhet och det känns väldigt bra att Cecilia nu är ombord för att leda bolagets fortsatta utveckling.

Patrik Andersson, vd på Brunswick Real Estate:

– Hemmaplan går en spännande framtid tillmötes och vi är mycket glada över att ha Cecilia ombord som, med sin bakgrund och gedigna erfarenhet inom socialt entreprenörskap, har alla förutsättningar att leda Hemmaplan och fortsätta resan med att skapa samhällsutvecklande fastigheter.

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: Så många åker bolagen till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under torsdagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Köper 10.000 kvm i Helsingborg

Fastighet som ligger i Väla.

Tillbaka till förstasidan