Catella hyr ut 24.000 kvm logistik i Örebro

Catella har genom Infrahubs Fastighet 3 AB tecknat ett hyresavtal med Matsmart Scandinavia AB om att bygga och förvalta nytt automatiserat centrallager på ca 24.000 kvm i Örebro.

Detta är det tredje avtalet som tecknats sedan Catella i juni 2020 kommunicerade ett starkare fokus mot fastigheter samt investeringar för att utveckla moderna logistikfastigheter genom bolaget Infrahubs. De tidigare avtalen avser en investering om 500 mkr i Norrköpings kommun som påbörjades 2020 och ett markförvärv och hyresavtal med Husqvarna i Vaggeryd, vilket kommunicerades den 31 mars 2021.

– Infrahubs är väldigt stolta över uppdraget att skapa morgondagens e-handelslager åt Matsmart i Örebro. Ett supermodernt och hållbart lager på ca 24 000 kvm för framtidens logistik och distribution som även kommer innefatta Sveriges näst största automation från Autostore och Element Logic med 149 robotar som kommer hantera kundens stora orderflöden, säger Hans Bengtsson, vd på Infrahubs.

Matsmart är en europeisk mat-e-handel och impact-bolag. Bolaget bidrar till en hållbar reformering av det globala matsystemet med en affärsmodell som ligger helt i linje med det globala hållbarhetsmålet att världens matsvinn ska halveras till år 2030.

Idag finns Matsmart med på Financial Times lista över Europas snabbast växande bolag och är etablerat på fyra europeiska marknader.

– Den här affären är ytterligare ett viktigt steg för vår strategi med fokus mot fastighetsinvesteringar. Etableringen i Örebro med tillhörande hyresavtal med en framåtblickande hyresgäst innebär att Catella, genom Infrahubs, fortsätter vara marknadsledande i moderna logistikfastigheter med höga krav på läge, kvalitet och hållbarhet. Vi ser fortsatt stora möjligheter för framtida investeringar inom logistiksegmentet, säger Christoffer Abramson, vd på Catella.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan