Castellums aktie får grön märkning av Nasdaq

Castellum uppfyller alla villkor för att noteras som en grön aktie på Nasdaq Stockholm och blir nu det första stora fastighetsbolaget i Norden som godkänns och klassificeras som en sådan.

Idag klockan 9.30 New York-tid deltar Castellums vd och koncernchef Rutger Arnhult i en klockringningsceremoni vid Nasdaq Tower i New York för att uppmärksamma den gröna märkningen av bolagets aktie på Nasdaq Stockholm.

– Det känns väldigt roligt att Castellum får den här märkningen mot bakgrund av hur länge och enträget bolaget jobbat med alla sorters hållbarhetsfrågor. Engagemanget i bolaget är stort och målen är högt ställda. Genom att klassa Castellums aktie som grön synliggör vi för investerarmarknaden att Castellums verksamhet driver på och gör skillnad i vår tids viktigaste utmaning och underlättar för investerare att fatta kloka och hållbara beslut, säger Rutger Arnhult, vd och storägare Castellum.

–Att Castellum idag uppnått hållbarhetsnivåer som redan ligger en bra bit över ställda krav innebär på intet vis att vi framöver kommer att slå av på takten för att uppnå vårt eget långsiktiga mål om att vara klimatneutrala senast 2030. Det är självklart för Castellum att alltid vara drivande för nya långsiktigt klimatpositiva lösningar även utanför vår egen bransch, säger Arnhult.

Syftet med Nasdaqs gröna märkning, Green Equity Designation, är att ge en ökad synlighet mot investerare som letar efter hållbara investeringar. För att uppfylla kriterierna som grön aktie ska minst 50 procent av omsättningen och 50 procent av investeringarna anses vara grönt och mindre än 5 procent av tillgångarna vara knutna till fossilt bränsle.

Castellum har anlitat analysföretaget Cicero Shade of Green som extern part för granskning i ansökningsprocessen. Cicero redogör för att 60 procent av omsättningen och 62 procent av investeringarna uppfyller kraven för att anses grönt.

”Som ett av de första stora fastighetsbolagen är vi är oerhört stolta att vår aktie nu erhållit Nasdaq Green Equity Designation och därmed klassas som grön. Intresset att investera hållbart har ökat markant de senaste åren och för att nå våra gemensamma globala mål och uppnå en klimatneutral värld kommer gröna investeringar vara helt avgörande framåt”, säger Filip Elland, hållbarhetschef Castellum AB.

Fler Nyheter från förstasidan

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Rik privatfamilj vill köpa – redo förvärva för miljarder

Letar efter volymer om minst 1.000 lägenheter. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan