Anders Nilsson lämnar Castellum med omedelbar verkan

Castellums region-vd Anders Nilsson lämnar bolaget omedelbart. Han har varit chef för Castellum Stockholm/Norr med ett bestånd värt 30 miljarder – bolagets största region värdemässigt. Castellum genomför nu även flera organisationsförändringar.

Anders Nilsson är en av bolagets stora trotjänare och är den regionchef som haft sitt uppdrag längst. När Fastighetsvärlden talar med Anders Nilsson under morgonen är han väldigt kortfattad. Han vill inte kommentera varför han lämnar bolaget med omedelbart utan han hänvisar till koncern-vd Henrik Saxborn. I pressmeddelandet finns inga kommentarer från Saxborn kring Nilsson, bara ett kortfattat konstaterande att ”man träffat en överenskommelse med Anders Nilsson” om att han slutar per dagens datum. Henrik Saxborn till Fastighetsvärlden:

– Jag har inga ytterligare kommentarer alls.

Anders Nilsson har varit region-vd sedan 2005 och har jobbat inom bolaget sedan det skapades under 1990-talet.

Castellum Stockholm står för 30 procent av bolagets fastighetsvärde. Delen i norr står för 6 procent.

Castellum meddelar samtidigt att bolaget etablerar en ny enhet för logistik, en för investering- och portföljstrategi samt en för kontorslokaler, vilket också medför förändringar i koncernledningen.

Enheten för logistik kommer initialt att ledas av Hans Sahlin som idag är verksamhetsutvecklare för Castellums logistikerbjudande. Som tillförordnad enhetschef för Logistik kommer han att ingå i Castellums koncernledning.

Samtidigt skapas en enhet med fokus på Castellums kontorserbjudanden med ansvar för kundkontakten med de största nationella och internationella kunderna samt statliga myndigheter och verk.

Rollen som ledare för den nya kontorsenheten beräknas tillsättas i början av 2019 och den personen kommer att ingå i Castellums koncernledning.

Dessutom kommer bolaget att inrätta en ny position i koncernledningen för investering-och portföljstrategi, med ansvar för samtliga investeringar samt koncernens analys och värdering.

– Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln. Vi vill växa med befintliga och nya kunder i de nordiska städerna och anpassar därför vår organisation för att kunna utveckla erbjudanden som i än högre grad attraherar och bidrar till våra kunders framgång, säger Castellums koncernchef Henrik Saxborn i pressmedelandet.

I samband med organisationsförändringen har man träffat en överenskommelse med Anders Nilsson som lämnar sin befattning som region-vd för Stockholm Norr omgående. Processen med att rekrytera en efterträdande region-vd för Stockholm Norr har inletts.

Genom vd-bytet i region Stockholm har därmed samtliga region-vd:ar inom bolaget bytts ut under de senaste åren. Läs mer i länkarna bredvid.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer kontorshus längs E4:an

Norr om Stockholm. Egenanvändare beslutat sig för att sälja efter att signerat flytt till nya lokaler.

Datum för ny rekordauktion – läs om prisnivåerna

Processen har kantats av interna stridigheter inför auktionen. Auktionen är en av de största av sitt slag i Sverige i modern tid. Läs om priserna som krävs för att få köpa.

Niam köper i Köpenhamn

Prisbelönt hotell ingår i affären.

Topp-vd lämnar snabbväxare

Lämnar efter tio år. Bolaget äger fastigheter för 12 miljarder kronor. Berättar om framtiden för FV – och om toppjobbet som han nobbar.

Bildextra: JM:s nya häftiga plan för Marievik

”Det häftigaste JM gjort”. Höghus flyttade och något lägre.

JD Sports öppnar i city – letar även i Göteborg och Malmö

Brittiska sportmodekedjan JD Sports är på stark frammarsch i Sverige. Vill utmana de nordiska aktörerna.

Ny vd på Datscha

Philipson som lämnar posten: ”Vd-jobbet på Datscha har varit det roligaste jobb jag har haft”.

”Soffan på taket”-huset sålt

Nordiska Galleriet förvärvar fastighet.

Lämnar Malmö FF för city

Swedbank stadions fastighetschef tar över efter Christian Dahlman.

AL stoppar livsmedelscentrum i södra Stockholm

Planen på att flytta företag från Slakthusområdet skrotas.

Fastpartners nya plan för 50.000 kvm ska lyfta Akalla

Så blir området efter Microsoft. Gjorde stort paketförvärv 2015.

Oscar återkallar aktieerbjudande

”Vi gör så här för att få lite ordning och reda”

Ny vd på Svenska Bostäder

Lämnar en av landets största fastighetsägare.

NCC lockar 3M till Järva

Endast 1.300 kvm kvar att hyra ut i första etappen.

Tillbaka till förstasidan