Anders Nilsson lämnar Castellum med omedelbar verkan

Castellums region-vd Anders Nilsson lämnar bolaget omedelbart. Han har varit chef för Castellum Stockholm/Norr med ett bestånd värt 30 miljarder – bolagets största region värdemässigt. Castellum genomför nu även flera organisationsförändringar.

Anders Nilsson är en av bolagets stora trotjänare och är den regionchef som haft sitt uppdrag längst. När Fastighetsvärlden talar med Anders Nilsson under morgonen är han väldigt kortfattad. Han vill inte kommentera varför han lämnar bolaget med omedelbart utan han hänvisar till koncern-vd Henrik Saxborn. I pressmeddelandet finns inga kommentarer från Saxborn kring Nilsson, bara ett kortfattat konstaterande att ”man träffat en överenskommelse med Anders Nilsson” om att han slutar per dagens datum. Henrik Saxborn till Fastighetsvärlden:

– Jag har inga ytterligare kommentarer alls.

Anders Nilsson har varit region-vd sedan 2005 och har jobbat inom bolaget sedan det skapades under 1990-talet.

Castellum Stockholm står för 30 procent av bolagets fastighetsvärde. Delen i norr står för 6 procent.

Castellum meddelar samtidigt att bolaget etablerar en ny enhet för logistik, en för investering- och portföljstrategi samt en för kontorslokaler, vilket också medför förändringar i koncernledningen.

Enheten för logistik kommer initialt att ledas av Hans Sahlin som idag är verksamhetsutvecklare för Castellums logistikerbjudande. Som tillförordnad enhetschef för Logistik kommer han att ingå i Castellums koncernledning.

Samtidigt skapas en enhet med fokus på Castellums kontorserbjudanden med ansvar för kundkontakten med de största nationella och internationella kunderna samt statliga myndigheter och verk.

Rollen som ledare för den nya kontorsenheten beräknas tillsättas i början av 2019 och den personen kommer att ingå i Castellums koncernledning.

Dessutom kommer bolaget att inrätta en ny position i koncernledningen för investering-och portföljstrategi, med ansvar för samtliga investeringar samt koncernens analys och värdering.

– Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln. Vi vill växa med befintliga och nya kunder i de nordiska städerna och anpassar därför vår organisation för att kunna utveckla erbjudanden som i än högre grad attraherar och bidrar till våra kunders framgång, säger Castellums koncernchef Henrik Saxborn i pressmedelandet.

I samband med organisationsförändringen har man träffat en överenskommelse med Anders Nilsson som lämnar sin befattning som region-vd för Stockholm Norr omgående. Processen med att rekrytera en efterträdande region-vd för Stockholm Norr har inletts.

Genom vd-bytet i region Stockholm har därmed samtliga region-vd:ar inom bolaget bytts ut under de senaste åren. Läs mer i länkarna bredvid.

Fler Nyheter från förstasidan

Serneke förhandlar om stor försäljning

För exklusiva förhandlingar avseende Karltornet med internationella aktör.

Svarta månader för byggare

Handlar ofta om försyndelser som gjorts för flera år sedan.

McDonalds stängt hela 15 centrala restauranger

Lämnar ytterligare ett läge som länge ansetts som ett av de bästa.

Topplista

Topplista: 23 kommunerna som ökat mest

I den här listan vidgar vi vyerna och redovisar de kommuner vars befolkning vuxit snabbast de senaste 50 åren.

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Omförhandlade hyror upp 32%

Vd Anneli Jansson summerar halvåret och blickar framår.

Tillbaka till förstasidan