Castellum inför permanent flexibilitet för alla anställda

Castellums anställda ska kunna jobba vart de vill när de vill – även efter efter coronapandemin. Bolaget hoppas nu på att inspirera kunderna.

Under visionen ”Jobba var du vill, när du vill” får Castellums medarbetare friheten att utföra sina arbetsuppgifter på det sätt som de själva föredrar.

– Flexibilitet är inget flyktigt modeord. Det är själva nyckeln till framtidens arbetsplats där kloka arbetsgivare försöker underlätta sina medarbetares vardag. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan bygga en kultur som gör både företag och individer till vinnare, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum, i en kommentar.

Fastighetsutvecklaren skriver vidare att hemmaarbete brukade vara chefernas privilegium medan övriga anställda förväntades göra sitt jobb på kontoret mellan nio och fem. Men den digitala revolutionen banade väg för ett friare synsätt, och i dag är det coronapandemin som satt företagens flexibilitet på sin spets. Gårdagens undantag blir morgondagens standard.

– Hela arbetslivet står inför en enorm omdaning, som vi tror oss möta bäst genom att praktisera förändring på oss själva. Frågor om distansarbete, flexibilitet och balans mellan jobb och fritid har vi haft på agendan ganska länge. När pandemin bröt ut införde vi distansarbete som standard för de flesta medarbetare och nu öppnar vi alltså upp för en fortsatt övergång till ett mer flexibelt arbetsliv”, säger HR-direktör Helena Dino, i en kommentar.

Ingen kan dock bestämma helt på egen hand på Castellum. I dialog med närmaste chef ska alla medarbetare kunna prata igenom önskemål och behov, skriver bolaget.

I våras genomförde Castellum en stor undersökning på temat Framtidens arbetsplats. Där framgick att önskan om balans i livet är en stark drivkraft för ökad flexibilitet. Hela 84 procent uppgav att hjälp med livspusslet är viktigt för att en arbetsplats ska vara attraktiv. Samtidigt visade undersökningen att arbetskamrater är det vi rankar högst på arbetsplatsen.

– De flesta av oss vill nog helst ha en mix av fysiska möten och enskilt arbete på distans, men att hög flexibilitet blir norm i arbetslivet även efter pandemin är det nog ingen tvekan om. Friheten att kunna välja och att varva arbetssätten är den stora behållningen här, säger Helena Dino.

När Castellum nu introducerar riktlinjerna för flexibelt arbetsliv hoppas man även kunna inspirera sina kunder att utveckla nya  arbetssätt, tjänster och lösningar som minskar stressen och motverkar fysisk och psykisk ohälsa. Ökad flexibilitet och smarta servicetjänster är hörnstenar i framtidens arbetsplats, menar man.

Fler Nyheter från förstasidan

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Köper för 727 mkr i Sundbyberg

230 bostäder ingår i projektet. Nära nya tvärbanan.

Miljardsäljer logistikpaket – köparen tar stor vakansrisk

Sex projekt om totalt 130.000 kvm lokaler. FV berättar var fastigheterna finns.

Hyr ut 1.800 kvm i höga Kineum

Endast 15 procent återstår att hyra ut i duons hyllade projekt.

Bygger rekordstor padelhall

Castellums anläggning kommer innehålla hela 20 banor.

Storvinst: Säljer del av Tre Kronor för hela en miljard

25 fastigheter ingår i affären. FV berättar om vinsten.

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”. FV berättar var sex av projekten finns.

Tillbaka till förstasidan