CapMan tecknar 20-årigt avtal med Nobis i Stockholm

CapMan Real Estate har tecknat ett 20-årigt hyresavtal på cirka 20.000 kvm med Nobis Hospitality Group för en ny hotellverksamhet i projektet Royal Haga i Stockholm. Den historiska fastigheten Solna Kasernen 1 kommer att bli en anläggning med hotell, restaurang, spa, konferenslokaler och kontor.

Annons

Fastigheten ligger i Hagaparken i Stockholm, vid Brunnsviken med närhet till både natur och storstad.

Capman kommer att inleda ett omfattande renoveringsarbete för att utveckla ett destinationshotell i världsklass, enligt bolaget. Anläggningen förväntas öppna efter sommaren 2025.

Den historiska byggnaden uppfördes mellan 1917–1922 som militärregemente, och har tidigare använts som kontorslokaler och för hotellverksamhet. Den nyare hotelldelen byggdes på 90-talet och har renoverats i olika omgångar. Kasernen 1 har fått sitt namn från den militära verksamhet som bedrevs vid fastigheten ända fram till början 1970-talet.

Det nyrenoverade hotellet kommer ha 215 rum, stora sociala ytor och en spa-anläggning som blir en av de största i Sverige med en tillhörande wellness club. En restaurang av högsta standard kommer även bli en del av hotellet, och vara öppen för såväl hotellgäster som allmänheten.

– Vi är glada att äntligen kunna berätta att det blir Nobis som kommer driva hotellet och attrahera nya besökare till Royal Haga. Vi ser fram mot att ta nästa steg för denna historiska byggnad genom att erbjuda fantastiska lokaler för framtida hyresgäster och besökare. Fastigheten i kombination med det unika och vackra läget i Hagaparken i Stockholm gör att vi ser en oerhörd potential, säger Kajsa Bagler på Capman.

– Vi är glada över att samarbeta med Capman i detta projekt. Denna hotellanläggning har en enorm potential och vi ser fram emot att skapa en destination som kommer att erbjuda högkvalitativa upplevelser, säger Alessandro Catenacci, ägare av Nobis Hospitality Group.

Capman kommer att totalrenovera fastigheten för att lyfta hotellet och kontorsytorna till hög internationell standard. Rivning- och ombyggnadsarbeten har redan inletts och återupptas i full skala efter sommaren.

Redan vid förvärvet av fastigheten hösten 2022 identifierade Capman investeringar för att energieffektivisera fastigheten, och detta arbete kommer att fortsätta fram till att den nya anläggningen öppnar för allmänheten. Den gröna omställningen kommer möjliggöra att certifiera byggnaden enligt BREEAM In-Use.

Capman och Nobis planerar att under hösten 2024 presentera mer ingående detaljer om det kommande destinationshotellet. Ytterligare information om anläggningen kommer att kommuniceras löpande, inklusive invigningsdatum, officiella namn på hotell och kontor samt illustrationsmaterial för den nya verksamheten.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan