C.F. Møller flyttar till Slussgårdens Sofiahusen

C.F. Møller flyttar in i Slussgårdens projekt Sofiahusen när arkitektfirman flyttar inom Södermalm. Förhyrningen utgörs av cirka 1.000 kvm kontor fördelat på två våningsplan. Inflyttningen för Stockholmskontoret är planerad till februari 2024, vilket sammanfaller med C.F. Møllers 100-årsjubileum.

Savills agerar rådgivare åt Slussgården vid uthyrningen av Sofiahusen.

Förutom i Stockholm finns C.F. Møller även i Århus, Köpenhamn, Ålborg, Malmö, Oslo och Berlin. På meritlistan finns bland annat Friends Arena, Värtaterminalen och Biomedicum vid Karolinska Institutet. Just nu arbetar C.F. Møller med en modernisering av Globen, stora sjukhusprojekt i Finland, Helsingborg och Stockholm, samt utvecklingen av Uppsala C och Lund C.

– Vi utgick ifrån en lång lista med potentiella lokaler, och efter att ha besökt ett antal alternativ är vi mycket glada över att ha valt Sofiahusen som vår nya hemvist. Det centrala läget med fantastiskt ljusinsläpp, en imponerande utsikt över Saltsjön och den genomtänkta hållbarhetsprofilen var avgörande faktorer i vårt beslut. Vi är övertygade om att Sofiahusen kommer att skapa en inspirerande arbetsmiljö för oss. Vi ser fram emot flytten, säger Fredrik Cavallin, vd och arkitekt på C.F. Møller Architects.

C.F. Møller har idag sitt Stockholmskontor på Krukmakargatan 21, nära Mariatorget. Den fastigheten där, Skjutsgossen 8, ägs av Vasakronan.

Med trästommar, naturliga materialval och en stor solcellsanläggning är hållbarhet i fokus under projektet som Slussgården driver. Läget vid Tjärhovsplan ger kvarteret en central placering med sin närhet till Slussen, Nytorget och kommande tunnelbanestation Sofia, samtidigt som det ligger mitt i Söders originella charm.

– Söders Hantverkshus, den äldsta byggnaden av de tre som ingår i Sofiahusen, har en rik historia av kreativitet och hantverk som avspeglas även i dagens hyresgäster, nu senast C.F. Møller Architects. Stor vikt har därför lagts vid att respektera den befintliga arkitekturen i samklang med kommande nybyggnation. Sofiahusen ska både smälta in i omgivningen och samtidigt göra sitt eget nutida avtryck, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården.

Sofiahusen innehåller totalt 14.500 kvm total yta.

Slussgården äger, förvaltar och hyr ut kontors- och affärslokaler i fyra kvarter i Slussenområdet på Södermalm; kvarteren Sandbacken, Jupiter, Saturnus och Överkikaren, samt Högberga Gård på Lidingö.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Tillbaka till förstasidan