Byggjätte kämpar så in i Norden

NCC:s resultat för årets tredje kvartal belastas med 365 miljoner kronor av omvärderingar av utvecklingsfastigheter. Ett kontor i Stavanger spökar.

Oljeprisets variationer spelar en viktig roll för förlusten i den norska oljemetropolen. Det framgick när NCC:s vd Tomas Carlsson talade på koncernens kapitalmarknadsdag på tisdagsmorgonen.

I februari 2012 meddelades att NCC Property Development skulle bygga en kontorsfastighet i Stavanger Business Park. Byggnaden är på 9200 kvadratmeter.

– I Stavanger har vi avslutat ett kontorsprojekt som vi påbörjade när oljepriserna var verkligen höga och som vi avslutade när oljepriset var verkligen lågt. Fastighetsmarknaden i Stavanger har i princip försvunnit, sa Tomas Carlsson på kapitalmarknadsdagen som pågår en stor del av tisdagen.

Kontorsprojektet i Stavanger står för hälften av de 365 miljoner kronor inom utvecklingsfastigheter som belastar resultatet.

Den kvarvarande hälften hänger samman med Finland och Danmark.

NCC ska fortsättningsvis inte utveckla kontor i Helsingfors förorter utan i stället satsa på stadens centrala delar där marknaden bedöms som bättre.

I Danmark lämnar NCC marknaden för handelsfastigheter.

– Vi ser inte längre handelsfastigheter i Danmark som ett fokusområde och vi har beslutat att göra oss av med alla utvecklingsprojekt gällande handelsfastigheter som vi har i Danmark, sa Tomas Carlsson.

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skanska fortsätter att hyra ut i storsatsningen vid Solna station.

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Tillbaka till förstasidan