Bygger om båtmagasin till bostäder

I Kungsviken norr om Göteborg kommer Veidekke tillsammans med Bra Boende Centralt (BBC) genomföra sitt första joint venture-samarbete enligt Veidekkes nya affärsmodell där båda parter är delaktiga i utvecklingen av projektet. Projektet beräknas vara färdigställd under våren 2023.

Annons

Mitt emellan Ellös och Henån, i änden av en slingrande liten väg, ligger Kungsviken. Här har det byggts båtar sen 1200-talet. Man tar sig enkelt hit med bil eller med båt förstås och från Kungsviken seglar den nöjeslystna med fördel till Malön, Slussen, Gullholmen eller Käringön. I Kungsviken finns bad med hopptorn, brygga och badhytter. Här finns även utmärkta klippor, seglarskola, simskola och bra krabbfiskemöjligheter.

Projektet är en ombyggnation av ett befintligt båtmagasin och omfattar 23 stycken unika bostadsrätter samt 13 stycken sjöbodar i markplan. Lägenheterna är mellan 1–3 rum och kök om ca. 35 kvm – 100 kvm. Samtliga bostäder kommer ha en härlig balkong eller terrass och vissa av de större lägenheterna kommer ha ett generöst loft. Utöver garageplatser och övriga hamnfaciliteter på markplan så kommer det även finnas en relaxavdelning med dusch och bastu med utsikt över hamninloppet.

– Det har varit ett mycket givande samarbete. Veidekke är en entreprenör som har stor förståelse för hela processen och hela tiden har ögonen på målet, en nöjd slutkund. Vi har på väldigt kort tid fått ihop en projektgrupp med spetskompetenser i alla discipliner som samarbetar friktionsfritt mellan bolagen och externa resurser. Projektet ligger ganska långt ifrån ett normalt bostadsprojekt men alla i projektgruppen känner sig enbart motiverade av utmaningen. Det är otroligt roligt och spännande att få vara en del av projektet och vi är otroligt stolta över den produkt som vi snart kommer att presentera för marknaden, säger Oscar Taube, vd Bra Boende Centralt.

Eiermodellen handlar om delägarskap, där parterna tar gemensamt ansvar genom hela projektet. Båda parter är med från start och kan välja att tillsammans bilda ett joint venture-bolag. Med Eiermodellen blir de gemensamma intressena styrande i samarbetet och parterna bidrar med sina respektive kompetenser för att leverera det totalt sett bästa projektet.

– Inom Veidekke är begreppet ”involvering” centralt för hur man tillsammans ska uppnå bästa resultat. Det är därför otroligt glädjande att vi nu i projektet Kungsviken ingår samarbete med BBC, ett bolag som på många sätt förkroppsligar denna filosofi. BBC har hög kompetens med en prestigelös inställning, där bästa idé alltid trumfar. Just detta har bidragit till att vi nu sömlöst jobbar som ett team mot ett gemensamt mål. Jag ser verkligen fram emot ett fortsatt lyckat samarbete i Kungsviken och förhoppnings flera projekt i framtiden tillsammans med BBC, säger Stefan Wegner, regionchef Veidekke Bygg Väst.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan