Brandförsvaret tomställer i city

Satsar på ny fastighet om 18000 kvm på nordöstra Kungsholmen. Fastigheten Johannes Mindre i Stockholm City som idag har Storstockholms Brandförsvar och SOS Alarm som hyresgäster, ska troligen säljas. Fastigheten ägs av Fastighetskontoret och är på 10800 kvadratmeter, varav de största ytorna är kontor. Anledningen till den troliga försäljningen är att trafiknämnden och fastighetsnämnden i Stockholms stad nyligen fattade det gemensamma beslutet att söka en ny lokal om 18000 kvadratmeter för en ny samverkanscentral.

Utöver den stora fastigheten på Malmskillnadsgatan i city (Johannes brandstation) lämnas enligt plan ytterligare tre fastigheter. Det handlar om fastigheten Kartagos Backe på Kungsholmen (2700 kvm), Brandstegen 1 i Hägersten (3200 kvm) och Kristineberg 1:10 (1800 kvm). Den sista är en rivningsfastighet, där har NCC en markanvisning. När det gäller fas-
tigheten i city har Fastighetskontoret redan kontaktats av aktörer som är redo att förvandla den till både bostadshus och hotell.

Under våren 2010 planerar Fastighetskontoret att skicka ut ett förfrågningsunderlag inför en upphandling till aktörer som är en intresserade av att bygga en 18000 kvm ny fastighet på Kungsholmen (förslagsvis nordöstra) som, ungefär, ska innehålla lika delar kontorsytor, beredskapsutrymmen/funktioner för krisledning, konferens/friskvård och brandstation.

Hyresgäster blir Stockholms Brandförsvar, SOS Alarm och Trafik Stockholm. Målsättningen är att en ny fastighet ska stå klar omkring 2013/14.
Fastighetsvärlden Idag 2010-02-22

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Tillbaka till förstasidan