Börsens mest ”politiska” fastighetsbolag

Fastator utökar styrelsen med Bildt och Rosengren. Fastator, som är noterat på First North kommer att utöka sin styrelse vid en extra bolagsstämma den 14 december. Den ska i fortsättningen bestå av sju ledamöter. Bland de som föreslås till nya ledamöter finns två tidigare topp-politiker, Carl Bildt och Björn Rosengren. Samtidigt kommer två andra politiker, tillika stora ägare i bolaget, Ulf Adelsohn och Mats Hulth att lämna styrelsen. Även Svante Norrestad kommer att lämna styrelsen.

Övriga nya ledamöter som ska väljas in i Fastators styrelse är Anders Mossberg, Agneta Jacobsson och Pelle Törnberg. Mats Lundberg och Joachim Kuylenstierna kvarstår som ledamöter, de är dessutom bolagets allra största aktieägare.

Det First North-noterade Fastator hette fram tills i somras Rehact, ett bolag inom ”cleantech” som under en rad år visat uselt resultat och knappt någon intjäning alls.

I somras genomfördes ett omvänt förvärv där Rehact förvärvade gamla Fastator och därefter bytte namn till Fastator. Gamla Fastators aktieägare blev samtidigt största ägare genom att de erhöll nyemitterade aktier i bolaget.

Fastator satsar på att vara ett fastighetsinvesteringsbolag och äger 50 procent av Offentliga Hus i Norden AB som har ett fastighetsbestånd med 48 samhällsfastigheter i 21 svenska kommuner med en total uthyrningsbar yta om drygt 100.000 kvadratmeter.

Konkret Fastighetsutveckling i Sverige AB äger Fastator till 100 procent. Konkret äger en industri- och logistikfastighet i Åstorp samt en handelsfastighet i Nacka med tillhörande exploateringsmark. Dessutom deläger det via bolag fastigheterna Gladan 6 och 7 på Kungsholmen i Stockholm.

Utöver detta äger Fastator även tio patent inom värmeväxlarteknik, ett arv från Rehacts verksamhet. Bolaget har ännu inte kommunicerat vad som kommer att hända med denna för bolaget nu udda verksamhet.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-19

Fler Nyheter från förstasidan

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Hyr snabbt ut 7.000 kvm

Akademiska Hus avyttrade nyligen fastigheten.

Realplay

Nu ska nya tjänster öka bolagens intäkter

Efter jakt på minskade kostnader tittar proptechsektorn nu mer på hur de kan öka intäkterna hos fastighetsbolagen. Tenant experience ska fixa det.

Köper för 390 mkr av SPP

Central fastighet. Sweco hyresgäst.

Dragicevic nu näst störst i Oscar

Läs om den nya ägaren – som ”köttar på” inom fastighetsbranschen.

Affärsanalys

Säljer för att satsa på de egna skolorna

Hanna Käck på Cushman & Wakefild analyser en stor affär med utbildningsfastigheter i Stockholm.

Raset: McDonalds stänger tolfte i Stockholmsområdet

Se FV:s lista över alla nedstängningar.

Läs utdrag ur Mats Hederos nya bok Människobyn

Han var ansvarig för att genomdriva en av de största förändringarna och ombyggnationerna av Stockholms city. Berättar om tankarna.

Tar över efter Pane Fresco på Åhléns city

Förknippades länge med Paolo Roberto

Jätteavtal om 42.500 kvm – värde nästan 2 miljarder

Ett sammanlagt årligt hyresvärde på drygt 95 miljoner.

Öppnar flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan

Världskänt märke öppnar sin första butik i Norden.

Genova köper efter att Oscar inte gick i mål

Nybyggd 08-fastighet om 4.200 kvm.

Westfield nummer två

Följer i Mall of Scandinavias fotspår. Döps om.

Tillbaka till förstasidan