Börsens mest ”politiska” fastighetsbolag

Fastator utökar styrelsen med Bildt och Rosengren. Fastator, som är noterat på First North kommer att utöka sin styrelse vid en extra bolagsstämma den 14 december. Den ska i fortsättningen bestå av sju ledamöter. Bland de som föreslås till nya ledamöter finns två tidigare topp-politiker, Carl Bildt och Björn Rosengren. Samtidigt kommer två andra politiker, tillika stora ägare i bolaget, Ulf Adelsohn och Mats Hulth att lämna styrelsen. Även Svante Norrestad kommer att lämna styrelsen.

Övriga nya ledamöter som ska väljas in i Fastators styrelse är Anders Mossberg, Agneta Jacobsson och Pelle Törnberg. Mats Lundberg och Joachim Kuylenstierna kvarstår som ledamöter, de är dessutom bolagets allra största aktieägare.

Det First North-noterade Fastator hette fram tills i somras Rehact, ett bolag inom ”cleantech” som under en rad år visat uselt resultat och knappt någon intjäning alls.

I somras genomfördes ett omvänt förvärv där Rehact förvärvade gamla Fastator och därefter bytte namn till Fastator. Gamla Fastators aktieägare blev samtidigt största ägare genom att de erhöll nyemitterade aktier i bolaget.

Fastator satsar på att vara ett fastighetsinvesteringsbolag och äger 50 procent av Offentliga Hus i Norden AB som har ett fastighetsbestånd med 48 samhällsfastigheter i 21 svenska kommuner med en total uthyrningsbar yta om drygt 100.000 kvadratmeter.

Konkret Fastighetsutveckling i Sverige AB äger Fastator till 100 procent. Konkret äger en industri- och logistikfastighet i Åstorp samt en handelsfastighet i Nacka med tillhörande exploateringsmark. Dessutom deläger det via bolag fastigheterna Gladan 6 och 7 på Kungsholmen i Stockholm.

Utöver detta äger Fastator även tio patent inom värmeväxlarteknik, ett arv från Rehacts verksamhet. Bolaget har ännu inte kommunicerat vad som kommer att hända med denna för bolaget nu udda verksamhet.

Fastighetsvärlden Idag 2015-11-19

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Övikshem får sälja 600 bostäder

Kommunala bolaget lägger ut en femtedel av sitt bestånd till försäljning.

Efter beskedet: SBB rusar tvåsiffrigt på börsen

SBB:s aktie rusar på börsen efter affären med Brookfield.

Ny vd vid Areim

Tar över efter Therese Rattik.

Ny strategi – SBB frigör 8 miljarder

En ny uppgörelse med Brookfield om ägandet i utbildningsportföljen EduCo utgör en grundbult i SBB:s nya strategi. Den tillför även betydande likvididitet och syftar även till ökad transparens.

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Fastighetsägarna som drabbades av skredet

Ett enormt slukhål öppnade sig på E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Fastighetsägare till FV: ”Oerhört tragiskt”.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Tillbaka till förstasidan