Boris Lennerhov tar klubban i Trianon

Boris Lennerhov, styrelseledamot och vice ordförande i börsnoterade Trianon och ordförande bland annat i Gekås AB, har utsetts till ny styrelseordförande i Trianon intill tiden för nästa årsstämma.

Annons
Boris Lennerhov.
Visa faktaruta

När nuvarande ordförande Mats Cederholm nu lämnar sin post, gör han det efter tio händelserika år i Trianons utveckling.

Trianons nuvarande styrelseordförande Mats Cederholm har på egen begäran och i enlighet med vad som tidigare kommunicerats, valt att lämna bolagets styrelse. Avsikten var att lämna över till Boris Lennerhov redan vid bolagsstämman i fjol, men omständigheterna kring pandemin gjorde att bytet sker först nu.

Boris Lennerhov har varit styrelseledamot i Trianon sedan 2017 och vice styrelseordförande sedan 2020.

Mats Cederholm har haft rollen som Trianons styrelseordförande under tio händelserika år då bolaget både förvärvat och utvecklat ett starkt fastighetsbestånd inom bostad, samhäll, handel och kontor i Malmö, och på senare tid även i Malmös omnejd.

– Jag har som styrelseordförande i Trianon sedan 2010 haft förmånen att vara med på en fantastisk resa tillsammans med VD, engagerade medarbetare och styrelsekollegor. Med en fastighetsportfölj som utvecklats från 600 Mkr till 9,4 miljarder kronor har det varit en mycket stimulerande och glädjefylld tid och jag ska med stort intresse följa Trianons fortsatta utveckling, säger Mats Cederholm.

Mats Cederholm kommer inom kort att fortsätta sitt engagemang som styrelseordförande i ett av Trianon och Wallfast nybildat bolag som ska driva ett stort stadsutvecklingsprojekt med nyproduktion av bostäder på ett strategiskt mycket fördelaktigt läge i Burlöv. Trianon och Wallfast förvärvade i december fastigheten Burlöv Center med en uthyrningsbar yta om 43 000 kvm samt tillhörande 48 000 kvm detaljplanerade bostadsbyggrätter med potential för ytterligare 100 000 kvm BTA bostäder.

Olof Andersson, vd på Trianon:

– Åren med Mats Cederholm som styrelseordförande har varit fantastiskt bra och jag är därför glad att kunna fortsätta samarbetet med Mats under nya former i Burlövsprojektet. Jag ser också väldigt mycket fram emot att påbörja den fortsatta resan med Boris Lennerhov som styrelseordförande i Trianon.

Trianons valberedning kommer inom ramen för sitt uppdrag att lämna förslag avseende styrelsens sammansättning och styrelseordförande inför årsstämman 2021.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan