Bomben: Lennart Schuss till Tenzing

”Catella blivit stort. Detta blir roligt”. Lennart Schuss, som var med och grundade Catella, börjar hos konkurrenten Tenzing den 1 september 2012.

– Livet är fullt av överraskningar, säger Lennart Schuss till Fastighetsvärlden.Jag har känt att Catella har blivit för stort och på Tenzing finns flera av mina gamla kollegor och flera av dem har jag tidigare varit med om att anställa till Catella. Tenzing har en bra affärsidé. Det kommer att bli roligt.

Lennart Schuss berättar för FV att han sedan han offentliggjorde att han ska trappa ner inom Catella fått ett flertal förfrågningar om nya utmaningar, såväl inom fastighetsbranschen som inom andra branscher.

– Jag kommer att arbeta med corporate finance och de stora fastighetsaffärerna, säger Schuss som kommer att jobba heltid vid Tenzing och han berättar att han tilltalas av den ”platta organisationen”, hos den tidigare konkurrenten.

Lennart Schuss har sedan tidigare sålt sina aktier i Catella och ska den närmaste tiden sälja sina optioner. Schuss berättar även för FV att han i år inte kommer att besöka fastighetsmässan Mipim något han gjort de senaste 15 åren.

Tenzings VD Tom Lindahl om rekryteringen:

–  Vi är glada att Lennart har valt att börja arbeta för Tenzing. Det kommer att gagna våra kunder. Lennart har lång erfarenhet av svensk fastighets- och kapitalmarknad. Han är en av branschens mest välkända och meriterade affärsmän.

Lindahl berättar för Fastighetsvärlden att han inledde diskussioner med Schuss när denne meddelade att han trappar ner vid Catella och sedan fördjupade diskussionen för någon vecka sedan när det stod klart att Schuss helt ska lämna Catella.

–  Lennart kommer framförallt att stärka Tenzings kapacitet vad gäller finansierings- och kapitalmarknadsrelaterade uppdrag. Vi ser fram emot att ha ännu en kvalificerad medarbetare att erbjuda marknaden, avslutar Tom Lindahl.

Tenzing har 35 medarbetare på egna kontor i Stockholm och Helsingfors. Avseende norska investerare och fastigheter har Tenzing ett nära och väl utvecklat samarbete med Arctic Securities med kontor i Oslo.

Schuss blir partner i Tenzing och rådgivningsbolaget har nu 15 verksamma partners samt även Ramsbury (Stefan Persson) och Arvid Svensson Invest (Fredrik Svensson) som ägare.

Fastighetsvärlden Idag 2012-03-05

Fler Nyheter från förstasidan

Snart skarpt pengaläge för Nobel – klockan klämtar

Donatorerna lyser med sin frånvaro. Förtroendet för Stockholms politiker fortfarande lågt.

Anrikt hotell får ny pampig entré mot Stureplan

FV kan berätta att ett av Stockholms äldsta hotell expanderar. Bygger ny entré och cocktailbar i ett av stans bästa lägen.

Säljer 23 av 25 fastigheter

Centralt bestånd. Blir en av de största aktörerna.

Alecta värvar tre inför hösten

Rekryterar två från Vasakronan och en från Humlegården.

Nya bilder: Pop House tar över Gasklocka 2

Den stora scenen kommer att rymma cirka 1.750 platser för sittande publik.

Jens Engwall satsar på äldreboende med stor pool

Trio bakom den nya satsningen – som sker på en minst sagt överraskande geografisk marknad.

Letar fastigheter för miljarder

Har rest största svenska fastighetsfonden på många år.

Planerar rejäl expansion i Norden

Vill nå 60 enheter. Öppnar nytt utanför Stockholm.

Peabs bostadsfiasko nära egna kontoret

Bredvid pendeltågsstation. Stått öde i två år.

Bostäder betyder bra avkastning

Rådgivaren Tango spår att de renodlade bostadsinvesterarna får sällskap av andra aktörer.

Stenhus värvar börs-vd

Tar plats i ledningsgruppen.

Porträtt

Bygger nytt i högt tempo

Elias Georgiadis växte upp i miljonprogrammet och började jobba på ställningarna. Nu har han med sig Erik Selin och Mats Qviberg på ett expansivt bolagsbygge.

Åtal nära mot Balderduo – totalt åtta brottsmisstankar

Åklagaren till FV: ”Stärkt bevisning”. FV listar brottsmisstankarna.

Bildextra: Så blir skybaren i Skanskas skrapa Sthlm 01

28:e våningen. Över 100 meter upp i luften.

Tillbaka till förstasidan