Bolag delas efter syskons olika syn på framtiden

Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB delas i två delar med separata ägare. Hökerum Fastigheter blir en egen fristående koncern med Linda Ståhl och Viktor Ståhl som ägare. Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB består efter delningen av Hökerum Bygg AB, Villa Strömsfors AB och Hanssons Hus Entreprenad AB. Fredrik Ståhl är nu ensam ägare av bolaget.

– Vi har under en tid känt att vi syskon ser olika på framtiden för koncernen. Den insikten gjorde att vi för ett och ett halvt år sedan inledde en framtidsprocess. Den processen mynnade ut i ett beslut om att dela koncernen i två delar, säger Linda Ståhl som fram tills nu varit styrelseordförande i Familjen Ståhl Invest.

Uppdelningen av koncernen i två delar med separata ägare inleds den 25 april och delningen kommer att vara formellt genomförd i slutet av maj.

Hökerum Fastigheter, som förvaltar och utvecklar fastigheter, i främst Ulricehamn, Borås och Jönköping, bryts ur Familjen Ståhl Invest. Linda Ståhl och Viktor Ståhl kommer att driva den nya koncernen vidare.

Namnet Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB kvarstår för den andra delen där Fredrik Ståhl blir ensam ägare. Bolaget innehåller efter delningen Hökerum Bygg, hotell- och konferensanläggningen Villa Strömsfors samt Hanssons Hus Entreprenad AB (75 procent ägarandel).

– Det blev tidigt i processen tydligt att jag och Linda har en gemensam syn på framtiden och Fredrik delvis en annan. Efter att vi kom dit har arbetet varit indelat i två faser. Den första fasen handlade om att dela koncernen på ett bra sätt, med inriktning på att båda delarna skulle vara välmående och starka bolag med riktigt bra framtidsmöjligheter. När det var gjort bestämde vi vilken part som skulle äga och driva respektive del, säger Viktor Ståhl som blir ny vd för Hökerum Fastigheter.

– Med bakgrund i att vi ville åt olika håll är båda parter nöjda med uppdelningen. Både jag och mina syskon kommer att med full kraft gå in det nya ägarskapet och har höga ambitioner med företagen var för sig, säger Fredrik Ståhl.

Sigvard Ståhl är en av grundarna till Hökerum Bygg och idag Senior Advisor i koncernen. Han säger så här om att barnen nu väljer att dela Familjen Ståhl Invest i två delar.

– Det viktigaste för mig är att Fredrik, Linda och Viktor har skött uppdelningen på ett för alla bra sätt och att familjen håller ihop utanför företagandet. Affärsmässigt tror jag faktisk, nu när det här har landat, att det kan bli en injektion och ett lyft för båda bolagen, säger Sigvard Ståhl.

Lars Karlsson är styrelsemedlem i Familjen Ståhl Invest sedan 2017 och har som en av få utanför familjen Ståhl varit med i processen.

– Syskonen har under snart tio år tillsammans drivit och utvecklat Hökerumkoncernen till en mycket framgångsrik koncern. Nu tar de nästa steg i generationsskiftet och delar upp företaget i två starka delar, som var för sig kan fortsätta utvecklingen genom att fokusera på sina respektive kärnverksamheter, säger Lars Karlsson.

Personalen i berörda bolag har informerats om förändringen vid ett personalmöte den 25 april.

Fler Nyheter från förstasidan

Katarina Sonnevi lämnar Heimstaden

”Hennes stora kontaktnät blir ett mycket bra tillskott”

Köparens advokat: "Domen skrämmer konsumenterna"

Oscar vann i tingsrätten – men advokat Jörn Liljeström menar att domen kan slå tillbaka mot branschen: ”Har överklagat till hovrätten”.

Får betala 3,3 miljoner efter brutet avtal med Oscar

Brf-köparen ville frånträda bindningsavtal – nu står köparen med miljonskuld och utan lägenhetsköp.

Även Klövern gör försäljning till amerikansk jätte

Kan ses som en följdaffär på megaaffären om 4,2 miljarder kronor.

Möjlig revansch för Arnhult

Kan någon stoppa honom från en styrelseplats i Castellum?

Topplista

Lista: 40 Högst avlönade direktörerna 2018

FV:s sammanställning ur magasinet.

"Vissa kommer att växa och andra slås ut"

”Coworking kommer att ta 10–15 procent”. Långlösning om det som så många snackar om.

Ny bok attackerar slöseriet i byggbranschen

Tidigare toppchef vid stort bostadsbolag vill förbättra branschen.

Lista: Främsta rådgivarna

Datscha, tillsammans med FV, summerar första halvåret.

Möjligheter vid sidan av OP

Tänkt hyresgäst söker lokaler även i andra lägen.

Kris för obligationsbolaget – riskerar tvångslikvidering

Allt tuffare för bostadsutvecklingsbolaget.

Bildspel från nya Östermalmshallen

Nu kan du tjuvkika på saluhallen – via Fastighetsvärldens bildspel. Det är även klart när saluhallen öppnar.

Hon blir ny vd vid Nordic PM

Tar över styret vid fastighetskonsultbolaget som förvaltar och förädlar fastigheter

Bygger 5.500 kvm vid Torsplan

Fastigheten inköptes för 1,15 miljarder kronor i början av året.

Tillbaka till förstasidan