Blir ny vd för Telge Fastigheter

Nacka kommun tappar ytterligare en toppchef. Den här gången är det Peter Skogberg som lämnar rollen som projektchef inom stadsutveckling i Nacka kommun. Han går vidare till rollen som vd för Telge Fastigheter den 1 oktober 2024.

Annons

I april i år lämnade Krister Mellström som ordinarie vd för Telge Fastigheter för att i stället ta över som vd för Telge Bostäder. Under månaderna som gått har Tobias Stridsberg, projektchef Telge Fastigheter, lett bolaget som tillförordnad vd. Nu är rekryteringen av ordinarie vd klar.

— Peter är rätt person att driva bolaget framåt och förvalta bolagets uppdrag om att bidra till utvecklingen av Södertälje genom att äga, utveckla och förvalta både kommunala och kommersiella fastigheter, säger Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter (MP).

Peter Skogberg kommer senast från Nacka kommun där han arbetar som projektchef inom stadsutveckling med ansvar för utvecklingsprojektet Mötesplats Nacka. Han har lång erfarenhet av att leda storskaliga projekt inom bygg- och anläggning, inom både privat och kommunal verksamhet.

— Först och främst vill jag tacka för förtroende att leda Telge Fastigheter framåt. Jag ser fram emot hösten och att få lära känna bolaget och alla medarbetare. Det känns spännande att bli en del av Telgekoncernen och Södertälje kommun, säger Peter Skogberg.

— Jag är glad att ha Peter på plats till hösten. Han passar perfekt för rollen på Telge Fastigheter och blir ett fint tillskott till koncernledningen, säger Karin Medin, vd Telge AB och koncernchef.

Förra veckan blev det känt att Katarina Wåhlin Alm får gå från tjänsten som stadsutvecklingsdirektör i Nacka kommu, då hennes femåriga förordnande inte förlängs. När nu Peter Skogberg lämnar Nacka blir det andra toppchefen på kort tid som lämnar kommunen.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan