Fastigheten Barnägen 6 på Södermalm. Här är Spotify stor hyresgäst.

Blackstone köper från Angelo Gordon på Södermalm

Jätten Blackstone förvärvar kontorsfastigheten Barnängen 6 om 12.300 kvm på Södermalm i Stockholm. Säljer gör Angelo Gordon. I fastigheten är bland annat Spotify hyresgäst. Blackstone äger sedan tidigare ett större kontorshus på Södermalm.

Angelo Gordon, tillsammans med sin nordiska partner Scius Partners, förvärvade fastigheten så sent som våren 2019 från AFA Fastigheter. FV bedömde då priset till 550–600 miljoner kronor.

Priset nu är hemligt. Duon Angelo Gordon/Scius har gjort stora investeringar för att höja standarden på lokalerna. Man har även bland annat hyrt ut 3.700 kvm till Spotify, och enligt obekräftade uppgifter till FV kan streamingjätten vara på väg att utöka sin förhyrning. FV bedömer att köpeskillingen nu uppgår till 900–1.000 miljoner kronor. Alltså en värdeuppgång på cirka 65 procent.

Förvärvet av Barnängen 6 görs av Blackstone Property Partners Europe (BPPE). BPPE är Blackstones europeiska corefond som kan äga och förvalta tillgångar utan bortre tidsgräns. Fondens fokus är på högkvalitativa och välbelägna fastigheter inom logistik, bostäder samt kontor över hela Europa.

Fastigheten har adressen Barnängsgatan 21/Nackagatan 6, vilket är  på östra Södermalm. Vid Vintertullstorget kommer det att bli en ny tunnelbanestation, Hammarby kanal, när den nya blå linjen till Nacka står klar. Avståndet från fastigheten Barnängen 6 till den nya tunnelbanestationen blir cirka 700 meter.

Fastigheten är belägen i den tech-intensiva delen av Södermalm och har en påtaglig loftkänsla, generös takhöjd, en öppen planlösning samt fönster som går från golv till tak. Fastigheten är i praktiken uthyrd tillfullo, med Spotify som största hyresgäst.

Scius kommer att förbli ansvariga för fastighetsförvaltningen.

Savills och Linklaters fungerade som rådgivare för Angelo Gordon. Catella, Roschier och PwC fungerade som rådgivare för Blackstone.

Michael Swank, Senior Managing Director, Blackstone:

– Barnängen 6 är belägen i ett av Stockholms mest dynamiska och populära områden. Denna transaktion visar på vår långsiktiga tro på högkvalitativa kontorsfastigheter i Stockholm, där efterfrågan på moderna och flexibla kontorslösningar fortsätter att växa.

Mikael Freudmann, CEO, Scius:

– Vi är glada över möjligheten att fortsätta förvalta denna unika Södermalmsfastighet och att få finalisera det omfattande arbete vi har utfört tillsammans med Spotify för att utforma deras framtida kontor.

Blackstone har under de senaste två åren hållit ett högt förvärvstempo i Sverige, bland annat har bolaget, för olika fonder, köpt fastigheter inom lättindustri och logistik, för över 20 miljarder kronor.

Blackstone har även köpt kontorsfastigheter i Sverige, bland annat på Södermalm. Våren 2019 köpte bolaget en större fastighet där från AFA Fastigheter för hela 2 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden har sökt Scius Partners för frågor angående affären.

Fler Nyheter från förstasidan

K-Fastigheter köper från Kungsleden i Barkarbystaden

Redo för en total investering för drygt 1,3 miljarder kronor.

Vill bygga nytt – mitt emot egna huvudkontoret

Öppnar för hotell, skola, handel och kontor i Stockholms innerstad.

Får markanvisning i exklusiva området

Ska bygga 145 bostadsrätter.

Göteborg: ”Varför la man huvudstaden i en avkrok?”

Utmanar Stockholm med bland annat både Nordens högsta kontorshus och det högsta bostadshuset.

Omstart för 150.000 kvm efter bakslag inom tullarna

Ett av de absolut största projekten i Stockholm. Nu sker en omstart efter att den tänkta utvecklaren och staden inte kommit överens.

Bilder: Wallenstams present till 400-årsfirande Göteborg

Presenterar vision. Ska rama in Heden. Se bilder.

Oscar rusar – upp 38%

Flera positiva signaler påverkat kursutvecklingen.

Svedberg köper för 200 mkr

Berättar även för Fastighetsvärlden om sina aktieplaceringar.

Bildextra: Coworkingaktör satsar mitt i Sundbyberg

Åttonde enheten. ”Vi älskar när vi får vara kreativa med hus.”

Här har krogarna drabbats hårdast av pandemin

Ny rapport kartlägger hur Stockholms restauranger påverkats.

Grand Hôtel sålt

Priset: ca 3,6 miljarder, motsvarande 125.000 kr/kvm. En av de största styckeaffärerna någonsin.

Genesta miljardköper landmärke från Castellum

Ankarhyresgästen flyttar ut. 66 procent vakant.

Tar plats i Oscars styrelse

Entreprenör tar plats i det omstartade bolagets styrelse.

Esteas snabbväxare köper igen – nått totalt 2,3 miljarder

Fortsätter att bygga bestånd genom ett flertal affärer.

Tillbaka till förstasidan