Blackstones Mileway hyr ut 22.000 kvm

Blackstones Mileway, som fokuserar på sista milen-fastigheter, har i Halmstad och Malmö hyrt ut totalt drygt 22 000 kvm via två kontrakt.

Mileway har snabbt ökat sin närvaro och antalet sista milen-fastigheter i Sverige, via en handfull större förvärv. Mileway äger fler än 160 fastigheter på totalt 1,6 miljoner kvadratmeter.

I Halmstad har Mileway skrivit på ett långsiktigt avtal om cirka 11 000 kvadratmeter, med en ny kund, Hafa Bathroom Group, en av Sveriges största återförsäljare av badrumsprodukter. Fastigheten, som totalt består av närmare 30 000 kvadratmeter, är belägen i närheten av Hafas huvudkontor, vilket gör det möjligt för kunden att expandera sin verksamhet för att möta den ökande efterfrågan på deras produkter och bibehålla sin position som marknadsledande. Som en del av hyresavtalet uppgraderar Mileway sina lokaler med LED-belysning, nya portar och förbättrade faciliteter för medarbetarna.

Mileway har skrivit på ytterligare ett långsiktigt hyresavtal med en existerande kund, det Göteborgsbaserade logistikföretaget NTEX. Avtalet innebär att NTEX tar 11.350 kvadratmeter i en fastighet belägen längs Malmös inre ringväg och är ett resultat av Mileways relation med kunden som redan hyr tre fastigheter i Göteborgsområdet. Fastigheten omfattar en högkvalitativ logistikterminal samt kontorsutrymme, och gör det möjligt för NTEX att samla två existerande anläggningar, som nu ligger 30 km från varandra, under ett tak. Som en del av hyresavtalet kommer en uppgradering av byggnaden att göras för att möjliggöra en ännu mer effektiv användning av faciliteterna för NTEX behov.

Tomas Beck, Mileways Nordenchef, säger: ”Våra många centralt belägna och högkvalitativa fastigheter underlättar för företag att ha nära kontakt med de stadsmiljöer de servar. Detta, tillsammans med vår djupa kunskap om våra lokala marknader, innebär att vi är den perfekta fastighetspartnern, och vi ser fram emot att ytterligare stötta dessa två kunder i deras tillväxtambitioner.”

Missa inte! Cash is King

Den 30 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash is King. Det äger rum på Grand Hotel i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

”De redan höga riskerna har ökat ytterligare”

Finansinspektionen i ny rapport. I ett speciellt stresstest av fastighetsbolagen framgår att refinansieringsrisken är förhöjd.

Grönt ljus för SBB:s stora detaljplan

Mark- och miljööverdomstolen meddelar beslut.

Topptrio skapar nytt rådgivningsbolag

Läs om personerna som finns med bakom.

Logistea når 4,6 miljarder

Genomför ett förvärv för nästan 300 miljoner kronor.

Stureplansaffär klar – känd duo slår till igen

Det kan röra sig om en ny rekordaffär prismässigt, enligt FV:s kännedom.

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Topplista

Klart: Ny Mäktigaste

Tronskifte i toppen. Hela omröstningen 50 Mäktigaste 2022 nu redovisad.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Tillbaka till förstasidan