Bjerking hyr 3.000 kvm i Castellums nya satsning

Bjerking fortsätter att växa och flyttar sitt Uppsalakontor. Teknikkonsultföretaget har tecknat ett avtal med Castellum om att hyra 3 000 kvadratmeter i Kungspassagen. Parterna har tecknat ett Grönt Hyresavtal som tydliggör vilka åtgärder hyresgäst och hyresvärd kommit överens om för att minska miljöpåverkan inom information och samverkan, energi och inomhusmiljö samt materialval och avfallshantering.

Hyresavtalet avser de två översta våningsplanen i det sex våningar höga kontorshuset samt delar av plan fyra vilket ger Bjerking en kontorsyta på lite mer än 3.000 kvadratmeter. Utöver det har Bjerking en option på ytterligare 400 kvadratmeter kontorsyta på plan fyra och dessutom tillkommer utrymmen för omklädningsrum, geotekniskt laboratorium, förråd samt parkeringsplatser.

– Bjerking har vuxit från 260 till 340 medarbetare de senaste två åren och målet är att fortsätta växa. För att klara det behöver vi dels större kontorsytor men också ett attraktivt läge för att attrahera såväl nya som nuvarande medarbetare. Kungspassagen har allt vi kan önska oss i form av bra pendlarläge samt närhet till restauranger, service och shopping, säger Anders Wärefors, vd på Bjerking.

Kungspassagen uppförs av Castellum och kontorshuset kommer att ligga centralt i Uppsala, mellan resecentrum och gågatan. Det är 8 000 kvadratmeter som ska byggas till på Castellums fastighet vid Kungsgatan.

– Läget på Kungspassagen är idealiskt. Närheten till resecentrum är viktig för många som inte vill vara för låsta till bilen och här har man nära till allt. När det gäller huset i sig arbetar vi på detaljnivå för att kunna erbjuda de modernaste och bästa kontorsytorna på marknaden, säger Theresa Söderlund, affärsutvecklare på Castellum.

Det nya kontorshuset kommer att byggas enligt Miljöbyggnad Guld eller motsvarande. Det kommer att ha solceller, grön el samt koldioxidneutral fjärrvärme. För att uppmuntra till att ta cykel till och från jobbet, eller ta en löprunda på lunchen, kommer det att finnas tillgång till omklädningsrum med dusch. Det planeras även för en gemensam takterrass. Den planerade tillbyggnaden beräknas stå klar år 2018.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2019: Nya utmaningar för växande stad

Torsdag 25 april 2019 Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

SBB och stor kommun begraver samarbete

Projektet var stort – men kalkylen höll inte måttet.

Oscar kämpar för ändrad användning av Unité

Fick nej till ändrat bygglov – men exploateringskontoret gör tummen upp för bolagets förslag.

Småhuskoncernen satsar åter i Falkenbergs centrum

Gjorde bra affär för 12 år sedan – nu är det dags igen. Precis som då spelar Coop en betydande roll för affärens genomförande.

Porträtt

Tuffa grepp ger nystart

TURNAROUND. Nu har Tomas Carlsson städat i tre kvartal och dragit fram den ena surdegen efter den andra. Nyligen gav styrelsen dessutom aktieägarna en råsop med halverad utdelning. Men han är övertygad om att NCC kommer att bli bättre för var dag som går.

Nytt hopp efter politikernas kovändning

Alla var för projektet, men plötsligt blev det i stället stopp. Nu förs bostadsprojektet i Stockholms innerstad åter fram, men i bantat skick.

Förberedelser för nyemission i Prime Living

Det krävs kapitaltillskott för att bolaget ska kunna ro i land sina projekt.

Skanska redo att sälja Juvelen

Har hyrt ut två tredjedelar. Hyror på historisk toppnivå.

Sju markanvisningar har lämnats tillbaka

För några år sedan sågs det som otänkbart att återlämna en markanvisning, det skulle innebära dålig relation till kommunen i fråga. Nu har det blivit en överlevnadsfråga.

Amasten köper av sin storägare

Med hjälp av nyemitterade aktier förvärvar Amasten bostäder för över 200 miljoner i Mälardalen.

SBB säljer för 5 miljarder – gör snabbt klipp

Gör vinst på över en halv miljard kronor.

Bildextra: Humlegården redo storsatsa med 70.000 kvm

Planerar för stor satsning mellan Swedbanks huvudkontor och nya Grow.

Continental Apartments färdigsålt – efter tre år

Sista köparen nöjde sig inte med en lägenhet – och lyckades pruta.

Livsmedelskedja hyr 2.800 kvm av Citycon

Fastighetsbolaget fortsätter omdaningen av gallerian.

Sagax utvecklar 50.000 kvm i Veddesta

Kontor, handel och kanske hotell. Nu har ett viktigt steg tagits för satsningen intill den blivande tunnelbanestationen.

Tillbaka till förstasidan