Bildextra: Corems nya hotell i Örebro

Mitt i ett vibrerande stadsutvecklingsprojekt har Scandic öppnat sitt tredje hotell i Örebro. Hotellet, där fastigheten utvecklats och ägs av Corem, innehåller 160 hotellrum och ligger vid Centralstationen.

Fakta om Scandic Örebro Central

14 våningar (varav nio hotell och fem kontorsvåningar)
Hotellyta: 5.860 kvm
Höjd: 57 meter
Rum: 160
Familjerum: 62
Tillgänglighetsrum: 16
Djurrum: 20
Allergirum:5
Antal bäddar: 448
Sittplatser i bar och restaurang: 110
Coworkingplatser: 26
Gym
Arkitekt: Fastighet, Archus.
Arkitekt: Entrévåning, Wingårdhs
Fastighetsägare: Corem (Klövern)
Byggår: 2022
Entreprenad: Peab
Miljöcertifiering: Svanenmärkt och Sweden Green Building Council, Miljöbyggnad Silver

Visa faktaruta

Genom öppningen av Scandic Örebro Central utökar bolaget sitt totala rumsutbud i staden till 596 rum och blir således Örebros största hotellaktör.

Beläget ca 200 meter från Örebro Centralstation, i mitten av ett nytt snabbväxande stadsutvecklingsprojekt har stadens nya landmärke öppnat sina dörrar. Direkt innanför entrén möts gäster och besökare av en stor och öppen social lobby, designad av arkitektbyrån Wingårdhs. Här samsas lokalbor med semestrande barnfamiljer och coworkande affärsresenärer i väntan på nästa tågavgång, möte eller dagens sport- eller familjeaktivitet. Det strategiska och centrala läget möjliggör att gäster och besökare når stadskärnan med ett par minuters promenad där Örebro bjuder på ett rikt utbud av restaurang- och kulturliv.

– Idag kan jag och mina fantastiska medarbetare känna oss extra stolta då vi efter en lång tids väntan, äntligen får välkomna gäster till vårt nya hotell. Scandic Örebro Central är ett viktigt tillskott på hotellmarknaden i Örebro och vi skapar en knutpunkt för affärs- och fritidsresenärer där stad och hotell sömlöst flyter ihop till ett vardagsrum. Gäster kan kort och gott, enkelt återvända hem till hotellet för en god natts sömn i ett mycket centralt läge. Vi ser mycket fram emot att nu få driva hotell i en pulserande fastighet med många personer i omlopp, säger Jimmy Myhrinder, hotelldirektör för Scandic Örebro Central.

Scandic Örebro Central blir ett viktigt tillskott för att öka stadens totala rumskapacitet i takt med att näringslivet växer med ett flertal nyetableringar, samtidigt som etablerad industri såsom Ericsson, Epiroc Rock Drills och SAAB Dynamics är verksamma i regionen.

– Örebro är ett naturligt logistikcentrum mitt i Sverige och med en stark myndighetsnärvaro och ett växande näringsliv är regionen en viktig marknad för oss. Vi ser tillväxtmöjligheter för våra hotell inom affärs- och fritidsresande, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

– Tillsammans med vår samarbetspartner Corem, har vi nu tillfört ett tredje hotell med 160 rum vilket innebär att Scandic totalt kommer att ha 596 hotellrum i Örebro vilket ger oss ett gynnsamt utgångsläge i takt med att besöksnäringen återhämtar sig efter två år av pandemi, fortsätter Peter.

Utöver miljöcertifiering på fastighet och hotelldrift är hotellrummen byggda med inspiration från ett cirkulärt tänkande, där delar av rumsinredningen är miljöcertifierat eller tillverkad av återvunnet material. Inredningen har en livslängd på upp till 15 år och merparten kan återbrukas eller återvinnas vid renovering, något som går i linje med Scandics vision om ett helt cirkulärt hotellrum.

– Att få i uppdrag att skapa ett nytt hotell för Scandic är alltid lika spännande. Vi vet att det är viktigt för Scandic att vara en del av den stad man ska verka i och att vara inkluderande på alla plan. För oss innebär det att lära känna platsen och dess historia för att sedan låta det avspegla sig i designen. I arbetet med Scandic Örebro Central har vi fokuserat på kvalitativa material som både åldras vackert och som håller över tid. En viktig aspekt för att nå målet om hållbarhet, säger Lena Arthur, Arkitekt MSA/SIR MFA på Wingårdhs.

Scandic Örebro Central är även en viktig byggsten i Corems utveckling av en ny entré till Örebro. Hotellet blir ett av stadens nya landmärken och tillsammans med den gamla postterminalen som nu renoveras, blir Scandic Örebro Central hjärtat i vad som kommer att bli Örebro Entré.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Bonava lägger stort varsel

400 tjänster berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Uppdelningen av Serneke har påbörjats

25 anställda varslas. Så blir de två organisationerna.

Tillbaka till förstasidan