Fastighetsvärlden har fått en förhandstitt på NK saluhall inför nyöppningen.
För lite drygt ett år sedan presenterade Nordiska Kompaniet och Hufvudstaden den största satsningen i NK:s 104-åriga historia.
Förnyelsearbetet innebär bland annat att NK i Stockholm får mer butiksyta, en ny entré, en hel del nytt innehåll och förhoppningsvis en terrass på taket.
I satsningen ingår även en omvandling av NK saluhall. Och det arbetet är nu klart. Den 7 mars öppnar den nya saluhallen för allmänheten.
Tanken är att saluhallen ska vara en kulinarisk mötesplats, där det både går att sitta ner för en matbit och att köpa med sig varor hem. En rad nya aktörer kommer att driva verksamheterna.
Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG kötthandel ansvarar för köttdisken, bakom fiskdisken finns bröderna Nils och Erik Morinder, och ostdisken drivs av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet ost.Johannes Cullberg från bolaget Paradiset kommer att sköta avdelningen för grönsaker, frukt och baslivsmedel, medan bagaren Johan Söderbeg ansvarar för bröd och konfektyr. I NK Saluhall öppnar dessutom Katarina och Håkan Milds företag Lejonet & Björnen en glassbar, och Danielle och Johan Lalin på Dr mat öppnar sina andra butik och servering.
Se flera bilder från saluhallen här nedan.