Fredagen den 9 maj är det dags för nyöppning av Hufvudstadens Birger Jarlspassagen när stjärnkocksduon Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar sin matdestination Misshumasshu på 900 kvm.
Misshumasshu börjar ett nytt kapitel i Birger Jarlspassagen. Bakom nysatsningen står stjärnkockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman, som efter en omfattande renovering har totalförvandlat hela passagen till en pulserande och urban matdestination där favoriter från Asien möter New Yorks brasserier. Misshumasshu öppnar fredag 9 maj.
– Vi har längtat efter att få öppna Misshumasshu igen, efter en lång ombyggnation ska det bli otroligt kul att få välkomna gäster till vår nya värld. Misshumasshu är inte bara en restaurang, det är en plats för upplevelser, smaker och samtal, säger Adam Dahlberg.
De nya lokalerna uppmäter 800 kvadratmeter och har plats för ett 150-tal gäster. Från och med idag har hela Birger Jarlspassagen integrerats i restaurangen, passagen har fått nytt liv och interiören är framtagen för att föra människor samman i en levande miljö.

Bakom interiören står inredningsarkitekten Maja Bernvill som skapat en sofistikerad men lekfull miljö där historia, estetik och komfort förenas. Passagen präglas numera av varma roströda toner och naturnära material som bidrar till en avslappnad och inbjudande atmosfär.
Den nya menyn är en resa i sig med rätter som bland annat ångade ankdumplings, koreansk tteokbokki, binchotan-grillade yakitorispett och hummer med riven avokado, lime och wasabi. Här blandas rökighet, hetta, syra och umami i rätter som inspirerats av asiatiska storstäder men lagas med skandinavisk precision. Klassiker som den krispig tonkatsun och värmande ramen finns naturligtvis kvar på lunchmenyn.
– Det är ett Misshumasshu 2.0. En plats där energin från ett New York-brasserie möter det sensuella och precisa i Tokyos matvärld. Vi vill att varje besök ska kännas som en egen resa, säger Albin Wessman.




