Projektet Origo i Solna strand, strax söder om Swedbanks huvudkontor.

Bilder: Hotellinspiration – så blir Humlegårdens Origo

Humlegårdens nya kvarter Origo, om 50.000 kvm lokaler i Solna strand ska bli en ny mittpunkt i området. Service- och tjänsteerbjudandet har utvecklats av Humlegården tillsammans med Spik Studios.

Spik Studios står bakom välkända destinationer som Ellery Beach House på Lidingö och Steam Hotel i Västerås.

Origo sträcker sig över totalt 50.000 kvm. Där erbjuds nu lokaler från 345 kvm upp till 18 000 kvm, med inflyttning hösten 2023. 18.000 kvm är första etappen och den är byggstartad på kalkylerad spekulation utan att några hyresgäster kommunicerats. Därefter väntar fler etapper för att nå totalt 50.000 kvm.

Med inspiration från hotellvärlden erbjuds service, hälsa och avkoppling sida vid sida med innovativa kontor och flexibla miljöer för möten och arbete.

– I arbetet med Origo vill vi utmana normen för upplevelsen av ett kontor. Vi ser en stor efterfrågan på tjänster och service som ger kunderna flexibilitet, det är ett grundkrav idag. I Origo har vi tagit ett steg längre och tänker att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, genom tillgången till ett gemensamt entréplan som innehåller massor med service och härliga miljöer. Vi vill skapa en destination som bjuder på omsorgsfullt designade miljöer där vi tänkt på alla delar i upplevelsen. Platser för arbete, möten, hälsa och avkoppling, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Origo Playground. Illustrationer: Walk the Room

På det gemensamma entréplanet finner man Open Workspace. En Community Manager ansvarar för servicen på plats. Här får man tillgång till sociala ytor, arbetsplatser och olika typer av mötesrum. Origo erbjuder en bred palett av mötes- och konferensrum, för såväl små som stora sammankomster. Alla utrustade med modern teknik och inspirerande inredning.

Origo Terrace.

Tre centrala funktioner är Creative Studio, Origo Cinema och Origo Playground. Creative Studio är designat för att kunna vara föränderligt och byta skepnad och anpassas efter behov. Här kan man spela in podcasts, använda rummet som foto- och filmstudio eller bara som ett mötesrum som främjar kreativitet. Origo Cinema är som namnet antyder perfekt för filmvisningar och presentationer i en intim miljö. När man behöver fylla på med energi kan hyresgästerna besöka Origo Playground. Här finns biljard, shuffle och sällskapsspel samt en scen som gör det möjligt att arrangera event.

Origo Terrace.

På taket ligger Origo Rooftop. En grön oas med orangeri och flexibel möblering, som gör att platsen även lämpar sig för event.

– Gemensamt för flera av våra kunder är att man söker flexibilitet, som gör det möjligt att nyttja andra miljöer utöver kontoret eller lägga till tjänster när behov uppstår. Vi vet även att det är viktigt för alla verksamheter att kontoret också är en riktigt attraktiv plats för alla medarbetare. Ett ställe där man vill vara och som bjuder på ett intressant sammanhang. Därför har vi laddat Origo med olika typer av sociala miljöer, som till exempel Origo Cinema, Origo Playground och Origo Rooftop, berättar Anna Kullendorff.

Origo Playground.

Lisa Krogstad, Inredningsdesigner och projektledare på Spik Studios:

– Syftet med vårt fokus på föränderlighet är att det aldrig ska gå ur tiden, stagnera eller kännas oinspirerande. En miljö för dig som gillar att vara med där det händer – när det händer, helt enkelt. Det som ena månaden är en pop up-butik kan nästa månad vara en biograf, en podcaststudio eller varför inte en keramikverkstad? Origo kommer att vara en levande plats, med miljöer där inga detaljer lämnats åt slumpen och där man finner service utöver det vanliga,

Origo Boardrooms.

Humlegårdens satsning på Origo ska länka samman byggnaderna i de norra delarna av Solna strand. Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand och har under cirka tio års tid arbetat aktivt med att utveckla, förtäta och modernisera stadsdelen. Sedan tidigare har Humlegården gjort stora uthyrningar i området till bland annat Swedbank och Arbetsförmedlingen.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Blackrock köper nybyggt

50.000 kvm, med potential för upp till 120.000 kvm.

Megaprojekt till salu

Ett av Sveriges största kontorsprojekt. Ny ägare sökes.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Oscar Engelbert?

Han ligger bakom två av huvudstadens nya landmärken och är ofta i rubrikerna. Vad kan du egentligen om honom?

Ner 60 procent – men motståndskraften kvarstår

Slutsatser och inblickar i framtiden.

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar – möjlig köpare pekas ut

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

Tillbaka till förstasidan