Bättre resultat för Hufvudstaden

Hufvudstadens bruttoresultat från fastighetsförvaltningen ökade med 3 procent och uppgick till 972 mkr under årets första tre kvartal (944 motsvarande period ett år tidigare).

Ökningen förklaras främst av högre hyresintäkter.

Fastighetsförvaltningens nettoomsättning var 1333 mkr (1295), en ökning med 3 procent.

Periodens resultat efter skatt var 3137 mkr (2 132), motsvarande 15,21 kronor per aktie (10,33). Ökningen förklaras främst av högre orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet samt omräkning av uppskjuten skatt till följd av sänkt bolagsskatt.

Fastighetsbeståndets marknadsvärde uppgick till 42,7 mdr (39,7 vid årsskiftet), vilket ger ett substansvärde om 164 kronor per aktie (152 vid årsskiftet). Periodens orealiserade värdeförändring var 2467 mnkr (1878).

Under årets tredje kvartal öppnades den nya entrén till NK-varuhuset i Stockholm i grannfastigheten Parkaden. Den nya kosmetikavdelningen NK Beauty har invigts.

Ett nytt matkoncept med både restaurang och avhämtning kommer att öppna i Birger Jarlspassagen i Bibliotekstan, Stockholm.

Bakom konceptet står krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman. HUGO BOSS har tecknat avtal om att öppna en butik i Fredstan, Göteborg.

I Nordstan i Göteborg har två kontorshyresavtal om totalt cirka 4800 kvm tecknats med Folksam som flyttar in i Fyran och Alektum som utökar sin förhyrda yta i Femman.

Fler Nyheter från förstasidan

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Grönblå styret vill ha fler kontor i söderort

Laddplatser för elbilar, kollektivboenden och övervakningskameror är några av punkterna i budgetförslaget för Stockholms stad.

Tillbaka till förstasidan