Bar Central tar över Folkbaren på Södermalm

Bar Central har förvärvat verksamheten i klassiska Folkbaren på Hornsgatan 72 på Södermalm. Restaurangen planeras öppna under hösten 2023. ”Nu ska lokalerna bli Bar Central-lokaler”, säger krögaren Robert Rudinski.

Det var i december som Bar Central lämnade lokalerna på Birger Jarlsgatan 41 i Stockholm eftersom fastighetsägaren Sparbössan ska bygga kontorslokal på innergården vid fastigheten Såpsjudaren 1.

Sedan dess har Robert Rudinski, och krögarkollegan Kim Choukri letat lokaler, och  nu har man alltså köpt verksamheten Folkbaren på Hornsgatan. Gillesvik, som ägs av familjen Kastengren, köpte fastigheten Gropen 31 med bland annat Folkbaren och Folkoperan 2019. Robert Rudinski har arbetat i tre månader för att det ska bli verklighet.

Från och med den 1 augusti har krögarduon besiktningsrätt för en yta om 280 kvadratmeter. Lokalerna i de anrika lokalerna ligger över två plan med en bar på nedre plan och en restaurangdel på övre plan med en yta om 185 kvm. Det blir cirka 100 matplatser och plats för 50 barsittare. På uteserveringen blir det 40 platser.

–  Nu ska det bli en Bar Central-lokal. Vi måste få in vår identitet i lokalerna med våra färger och våra möbler, säger Robert Rudinski till Fastighetsvärlden.

Han tror att dörrarna kan öppnas någon gång i oktober. I dagarna har han gått runt med arkitekten Fredrik Stenberg i lokalerna för att se vad som behöver göras.

– Det är ju en gammal kultlokal. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Söder. Hornsgatan och Mariatorget är hemma för mig – jag växte upp i området.

Ett plus till de nysignade lokalerna är att när grannen Folkoperan inte har evenemang kan Bar Central använda sig av deras lokaler.

Kommer Stockholm få en ny konsertlokal?

– Ja, vi kommer få låna deras foajé med plats för 200 personer och deras stora konsertlokal som är nyrenoverad och som har plats för 550 personer. Det blir inga små klubbspelningar men heller inga stora grejer, utan medelstora konserter framöver.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Butik vid Stureplan stängd efter 21 år

Valt att inte förlänga hyresavtalet.

Bonava varslar 400

Hela var fjärde anställd berörs.

Ny storägare i börsbolag

Bolag även köpt sju fastigheter. Nu stor ägare i två liknande bolag.

Foto Jan Wifstrand
Krönika

Nu är hela Sverige ett utsatt område

”De kriminella gängen regerar. I problemområdena är mord och mordförsök fem gånger vanligare och anlagda bränder är upp till tolv gånger vanligare.”

Amerikansk jätte bantar ytorna i city

Lämnar ett våningsplan.

JM säljer allt vid Brommaplan – stor projektdröm död

Var redo att investera 4 miljarder.

Rikshem avyttrar Folkhem till Nordr

Biljana Pehrsson: ”Folkhem har en stor potential och vi vill expandera geografiskt i Sverige och Norge”.

Framtiden vill höja hyrorna 7% – lägre än Fastighetsägarna

68.000 lägenheter berörs. Ger även en möjlighet för en treårig lösning.

Normals vd: ”Inte raketforskning driva butik”

Butikskedjan växer i rekordfart. Ny satsning i centrala Stockholm.

Bonava får rabatt på 110 miljoner i Nacka

Ingen ny upphandling kommer att krävas.

Kommitté: Nobba okryddade budet från Stenhus

Storägarens bud får nobben.

SBB säljer för 2,9 miljarder – 10 procent under värdering

Säljer två fastigheter till rabatterat värde till stiftelse.

FV-kartläggning: 2,9 miljoner kvm kontorsprojekt

Hela 135 kontorsprojekt listas i stor kartläggning.

Vill bygga höghus på 140 meter

Nya stadsdelen tar ett kliv framåt.

Tillbaka till förstasidan