Satsningen i Linköping. Illustration: Destination Porsche Yangcheng

Balder gasar med Hedin och Porsche

I en gemensam storsatsning i Linköping uppför Balder sex nya fullserviceanläggningar för Hedin Mobility Group. Först ut är nya Porsche Center Linköping som blir Nordens första fullserviceanläggning enligt det nya konceptet Destination Porsche. Under 2022 kommer ytterligare två märkesanläggningar att invigas och tre att byggstartas

På en bruttototalyta om cirka 15 000 kvm i området Mörtlösa, längs E4:an vid norra infarten till Linköping kommer Hedin Mobility Group att etablera sig med totalt sex nya fullserviceanläggningar. Fastighetsägare och byggherre är Balder som i och med färdigställandet av fullserviceanläggningarna i Mörtlösa hyr ut omkring 50 fastigheter till Hedin Mobility Group AB runt om i landet.

– Vi är mycket glada över vårt nära samarbete med Balder och tilltron de har till Hedin Mobility Group som deras hyresgäst. Platsen utmed E4:an som vi valt för de sex fullserviceanläggningarna är helt optimal för bilförsäljning och service. Det är även en stor ära att den första är Nordens första Destination Porsche anläggning, säger Anders Hedin, ägare och VD, Hedin Mobility Group AB.

– Hedin Bil och Balder har en lång och fin historia tillsammans som nu förstärks än mer genom vår gemensamma satsning i Linköping. Platsen för de nya anläggningarna har mycket bra skyltläge mot E4 och självklart ska en koncern som Hedin Bil presentera sina fordon och tjänster i moderna, tillgängliga och smarta lokaler. Vi är också mycket glada och nöjda över det fina samarbetet med kommunen som har möjliggjort satsningen, säger Martin Berg, Regionchef kommersiella fastigheter på Balder.

Först ut i satsningen är nya Porsche Center Linköping som slår upp portarna 25 februari. Fullserviceanläggningen är på cirka 3.500 kvm och förberedd med solcellsanläggning för strömförsörjning av såväl fastigheten som elbilladdarnas behov.

På tomten intill Porsche-anläggningen invigs Jaguar/Land Rovers nya lokaler i maj och senare i år kommer ytterligare en anläggning att färdigställas. Byggstart för de tre sista fullserviceanläggningarna är planerad till våren 2022 med invigning sommaren 2023.

Fler Nyheter från förstasidan

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

De fem kan vinna priset Bästa uthyrning 2022

Svårt uppdrag för juryn. Många spridda röster.

Realplay

Helheten ger rätt skattelösning

För fastighetsbranschen spelar skattefrågor ofta en stor roll. Om det handlar det senaste avsnittet från Realplay där ”dokumentera” blir ett viktigt råd.

Satsar nära Stureplan

Driver flera välkända krogar. Har nu tecknat kontrakt för ytterligare en lokal.

Bildextra: Nytt stationshus i Göteborg – och mer kommer

FV berättar även om hur hela området kan utvecklas. Jernhusens planer summerar till hela 150.000 kvm. Se även FV:s karta!

Ibrahimovic utmanar padeldöden

Redo för ny stor satsning i Stockholmsområdet. En av de största i Sverige. FV berättar om detaljerna.

5 affärer i final om Bästa köp 2022

En jury om tio investerare har, på FV:s uppdrag, korat 2022 års bästa affärer.

Hon blir vd vid Platzer

Tar över efter P-G Persson. ”Ett mycket attraktivt och spännande fastighetsbolag”.

Convendum öppnar sex nya – totalt 30.000 kvm

Läs om förhyrningarna, storlek och om respektive fastighetsägare.

Tillbaka till förstasidan