Axfood öppnar medlemsbutik – tar över efter Ikeas misslyckade satsning

Den 26 november öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross ett helt nytt butikskoncept, som riktar sig till medlemmar.

Snabbgross Club blir därmed en av de första butikerna i Sverige med en medlemsbaserad livsmedelsbutik, och den nya och första butiken ligger i Enebyängen i Danderyd, i norra Stockholm.

Medlemmarna får tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar, unika medlemsförmåner och -kampanjer, medlemspriser och rabatterade tjänster hos samarbetspartners.
Det nya butikskonceptet Snabbgross Club ger nu privatkunder möjlighet att handla samma högkvalitativa varor som restauranger och caféer direkt från restauranggrossisten Snabbgross.

För företagskunder fungerar butiken som en vanlig Snabbgross-butik, och även företagskunder kan ansluta sig till medlemskapet och ta del av förmånliga medlemserbjudanden.

Medlemskap är en förutsättning för att privatkunder ska få handla i butiken och det kostar 299 kronor per år. Alla nya kunder får ett gratis prova-på-medlemskap i tre månader, och via medlemskapet är tanken att bygga lojalitet och att kunderna snabbt ska kunna räkna hem kostnaden via unika erbjudanden och produkter. Konceptet är inspirerat av så kallade Warehouse Clubs och Wholesale Clubs, som rönt stora framgångar på den internationella marknaden. När Snabbgross Club nu i sin tappning tar detta koncept till Sverige ligger fokus på mat och matvaror.

– Snabbgross Club är ett nytt och spännande koncept som erbjuder den matintresserade att köpa mat i stora förpackningar, men till små priser. Vi tror vi kan fylla en lucka på den svenska dagligvarumarknaden som privatkunder saknat, samtidigt som företagskunder får ännu en butik i Stockholm. Faller det här väl ut ser vi också möjligheter för en expansion, säger Eva Pettersson, vd på Snabbgross.

Huvudmålgruppen för Snabbgross Club är matälskare, de som gillar mat och matlagning, men också den stora familjen som vill fylla på förrådet med större förpackningar till alla måltidstillfällen, stora som små. Butiken är specialanpassad för privatkunder, med ett erbjudande som passar dem, samtidigt som basen för Snabbgross fortsatt är ett sortimentserbjudande till restauranger och caféer. Utöver de tusentals varor som restaurangkunder redan kan köpa utökas sortimentet i Snabbgross Club med omkring ytterligare 700 konsumentanpassade artiklar.

Butiken ligger belägen i ett attraktivt läge i Ikeas tidigare lokaler vid Enebyängens handelsplats, nära Täby, Danderyd och Sollentuna.  Butiken har en yta på ca 3.000 kvm och har i nuläget skapat ett 20-tal nya arbetstillfällen.

Handelsplatsen ägs av Savills IM.

– Vår ambition är att vår fina och helt nybyggda butik kommer att inspirera alla matälskare. Vi har ett brett sortiment och när man besöker hos ska det alltid finns något nytt och överraskande, som bara medlemmar och företagskunder kan ta del av, säger Christofer Lindgren, butikschef på Snabbgross Club.

Fler Nyheter från förstasidan

Storbolag vill banta bort hela 4.500 kvm

Ytterligare en stor hyresgäst vill minska sin kontorsyta.

Nytt avsnitt: Podcasten om bankkrisens påverkan

Fjärde avsnittet ute nu. Om bland annat bankkrisen, kontorshyresmarknaden och Fastpartners omsvängning.

SHF tillskjuts en miljard och Lennart Sten lämnar vd-stolen

Läs om förändringarna. Ny vd utsedd. ”Kommer att uppstå intressanta förvärvsmöjligheter”.

Folksam hyr ut 4.500 kvm kontor

Tecknat ett av årets största hyresavtal.

Stor enkät: Bästa framtidsläget utsett

92 experter har satt betyg på 28 kontorsområden i Stockholmsområdet.

Hyr 2.000 kvm på Birger Jarlsgatan

Samlokaliserar från två kontor.

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

AL blir hälftenägare i coworkingbolag

Förvärvar bolag som varit lönsamt sedan dag ett. Planerar för expansion.

Tillbaka till förstasidan