Axfood öppnar medlemsbutik – tar över efter Ikeas misslyckade satsning

Den 26 november öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross ett helt nytt butikskoncept, som riktar sig till medlemmar.

Snabbgross Club blir därmed en av de första butikerna i Sverige med en medlemsbaserad livsmedelsbutik, och den nya och första butiken ligger i Enebyängen i Danderyd, i norra Stockholm.

Medlemmarna får tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar, unika medlemsförmåner och -kampanjer, medlemspriser och rabatterade tjänster hos samarbetspartners.
Det nya butikskonceptet Snabbgross Club ger nu privatkunder möjlighet att handla samma högkvalitativa varor som restauranger och caféer direkt från restauranggrossisten Snabbgross.

För företagskunder fungerar butiken som en vanlig Snabbgross-butik, och även företagskunder kan ansluta sig till medlemskapet och ta del av förmånliga medlemserbjudanden.

Medlemskap är en förutsättning för att privatkunder ska få handla i butiken och det kostar 299 kronor per år. Alla nya kunder får ett gratis prova-på-medlemskap i tre månader, och via medlemskapet är tanken att bygga lojalitet och att kunderna snabbt ska kunna räkna hem kostnaden via unika erbjudanden och produkter. Konceptet är inspirerat av så kallade Warehouse Clubs och Wholesale Clubs, som rönt stora framgångar på den internationella marknaden. När Snabbgross Club nu i sin tappning tar detta koncept till Sverige ligger fokus på mat och matvaror.

– Snabbgross Club är ett nytt och spännande koncept som erbjuder den matintresserade att köpa mat i stora förpackningar, men till små priser. Vi tror vi kan fylla en lucka på den svenska dagligvarumarknaden som privatkunder saknat, samtidigt som företagskunder får ännu en butik i Stockholm. Faller det här väl ut ser vi också möjligheter för en expansion, säger Eva Pettersson, vd på Snabbgross.

Huvudmålgruppen för Snabbgross Club är matälskare, de som gillar mat och matlagning, men också den stora familjen som vill fylla på förrådet med större förpackningar till alla måltidstillfällen, stora som små. Butiken är specialanpassad för privatkunder, med ett erbjudande som passar dem, samtidigt som basen för Snabbgross fortsatt är ett sortimentserbjudande till restauranger och caféer. Utöver de tusentals varor som restaurangkunder redan kan köpa utökas sortimentet i Snabbgross Club med omkring ytterligare 700 konsumentanpassade artiklar.

Butiken ligger belägen i ett attraktivt läge i Ikeas tidigare lokaler vid Enebyängens handelsplats, nära Täby, Danderyd och Sollentuna.  Butiken har en yta på ca 3.000 kvm och har i nuläget skapat ett 20-tal nya arbetstillfällen.

Handelsplatsen ägs av Savills IM.

– Vår ambition är att vår fina och helt nybyggda butik kommer att inspirera alla matälskare. Vi har ett brett sortiment och när man besöker hos ska det alltid finns något nytt och överraskande, som bara medlemmar och företagskunder kan ta del av, säger Christofer Lindgren, butikschef på Snabbgross Club.

Fler Nyheter från förstasidan

Får toppjobb vid Vasakronan

Tar över ansvaret för bestånd värt 12 miljarder kronor.

Folksam köper för 3 miljarder

En av de största styckeaffärerna i CBD någonsin. 145.000 kr/kvm. FV berättar även historien om fastigheten.

Akutaffär: Akelius ny storägare när pressad Arnhult säljer

Kommenterar det överraskande förvärvet. Roger Akelius gjorde även lurigt uttalade för fem dagar sedan.

Topplista

Största affärerna 2022

FV listar de största fastighetsaffärerna som ägt rum hittills i Sverige under 2022.

Historiskt: Hon vinner Ruter Dam

För första gången vinner en kvinna från fastighetsbranschen det prestigefulla priset. Vinnaren ger sina bästa karriärråd.

Fullkomlig slakt på börsen

Tappade mer än 10 procent. Storstryk för Erik Selins och Rutger Arnhults bolag under onsdagen.

Nu endast en kvar ur storköpet – jättarnas gigant

Uthyrningsgraden är uppe i 85 procent. FV summerar även några av de största försäljningarna.

Förvärvar 19.000 kvm från AMF-bolag

Kontorshus i sju våningar. Alldeles bredvid ny station.

”Det finns ingen chans att jag inte vänder skutan”

Åhléns nya ägare Ayad Al–Saffar om taktiken för framtiden.

Hyr högst upp i Katarinahuset

Atrium Ljungberg har tecknat två nya avtal vid Slussen.

Realplay

Risken för nedgradering uppenbar

Obligationsmarknaden är ett fortsatt gungfly för fastighetsmarknaden

Årets finalister i Sweden Green Building Awards

Redan nu står det klart att ett fastighetsbolag vinner en klass.

Niam köper jättefastighet – nytt rekordpris

Köper i strategiskt läge i centrala Göteborg. Läs FV:s prisbedömning – och om andra stora styckeaffärer.

Ingvor Sundbom och Erik Selin i ny satsning

Lanserar fastighetsbolaget Covitum.

Tillbaka till förstasidan