Axfood öppnar medlemsbutik – tar över efter Ikeas misslyckade satsning

Den 26 november öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross ett helt nytt butikskoncept, som riktar sig till medlemmar.

Annons

Snabbgross Club blir därmed en av de första butikerna i Sverige med en medlemsbaserad livsmedelsbutik, och den nya och första butiken ligger i Enebyängen i Danderyd, i norra Stockholm.

Medlemmarna får tillgång till ett unikt och prisvärt sortiment i stora förpackningar, unika medlemsförmåner och -kampanjer, medlemspriser och rabatterade tjänster hos samarbetspartners.
Det nya butikskonceptet Snabbgross Club ger nu privatkunder möjlighet att handla samma högkvalitativa varor som restauranger och caféer direkt från restauranggrossisten Snabbgross.

För företagskunder fungerar butiken som en vanlig Snabbgross-butik, och även företagskunder kan ansluta sig till medlemskapet och ta del av förmånliga medlemserbjudanden.

Medlemskap är en förutsättning för att privatkunder ska få handla i butiken och det kostar 299 kronor per år. Alla nya kunder får ett gratis prova-på-medlemskap i tre månader, och via medlemskapet är tanken att bygga lojalitet och att kunderna snabbt ska kunna räkna hem kostnaden via unika erbjudanden och produkter. Konceptet är inspirerat av så kallade Warehouse Clubs och Wholesale Clubs, som rönt stora framgångar på den internationella marknaden. När Snabbgross Club nu i sin tappning tar detta koncept till Sverige ligger fokus på mat och matvaror.

– Snabbgross Club är ett nytt och spännande koncept som erbjuder den matintresserade att köpa mat i stora förpackningar, men till små priser. Vi tror vi kan fylla en lucka på den svenska dagligvarumarknaden som privatkunder saknat, samtidigt som företagskunder får ännu en butik i Stockholm. Faller det här väl ut ser vi också möjligheter för en expansion, säger Eva Pettersson, vd på Snabbgross.

Huvudmålgruppen för Snabbgross Club är matälskare, de som gillar mat och matlagning, men också den stora familjen som vill fylla på förrådet med större förpackningar till alla måltidstillfällen, stora som små. Butiken är specialanpassad för privatkunder, med ett erbjudande som passar dem, samtidigt som basen för Snabbgross fortsatt är ett sortimentserbjudande till restauranger och caféer. Utöver de tusentals varor som restaurangkunder redan kan köpa utökas sortimentet i Snabbgross Club med omkring ytterligare 700 konsumentanpassade artiklar.

Butiken ligger belägen i ett attraktivt läge i Ikeas tidigare lokaler vid Enebyängens handelsplats, nära Täby, Danderyd och Sollentuna.  Butiken har en yta på ca 3.000 kvm och har i nuläget skapat ett 20-tal nya arbetstillfällen.

Handelsplatsen ägs av Savills IM.

– Vår ambition är att vår fina och helt nybyggda butik kommer att inspirera alla matälskare. Vi har ett brett sortiment och när man besöker hos ska det alltid finns något nytt och överraskande, som bara medlemmar och företagskunder kan ta del av, säger Christofer Lindgren, butikschef på Snabbgross Club.

Fler Nyheter från förstasidan

Balder lämnat Ryssland – Lindeborg kämpar

Fem svenska fastighetsbolag nu i mål med planen att lämna Ryssland.

Byggstartar 20 våningar – blir Sollentunas högsta

Nästan hälften av bostäderna i höghusprojektet har bokats av köpare.

Rekryterarna spanar…

Hur ser det ut med rekryteringar kopplade till teknisk kompetens, och vart är marknaden på väg? Real Competence utreder.

Erik Nyman till JLL

Rekyterat ny head of research.

En av Stockholms allra största till salu

FV berättar om en riktigt stor försäljning som kan vara på gång. Svår marknad testas på riktigt.

Största markanvisningar för lokaler under 2023

Högsta priserna och största volymerna redovisas.

Bildextra: CA satsar på exklusiva kanalvillor

Pris: 25–31 miljoner. ”Liknar inget annat du kan hitta i Sverige”.

Stockholm och Norrland i topp – och botten

Ny statistik från SCB. FV listar snabbväxarna.

Ramboll söker nya kontor

Vasakronan och Platzer kan tappa stor hyresgäst i Stockholm respektive Göteborg.

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

De mest aktiva kommunerna kring markanvisning

Mindre och hårdsatsande kommun intar andraplatsen.

Corem dumpar ett stort projekt på segt Manhattan

”Kanske den sämsta affären i mitt liv”. FV visar karta över projekten. Ett stort huvudbry om 33.000 kvm återstår.

Innovation Properties och Barings byggstartat 264

Duo byggstartar stort bostadsprojekt söder om Stockholm. Se flera bilder.

Tillbaka till förstasidan