Bild: Mikael Sjöberg/Fastighetsvärlden

Även Klaus Hansen Vikström lämnar Fabege

Fabeges vice vd, Klaus Hansen Vikström, lämnar sin anställning i Fabege för en konsultroll från och med maj 2019.

Detta är ett steg i att bädda för en fortsatt friare roll. Det innebär att han kommer att minska sitt direkta engagemang i Fabege.

– Jag kommer jobba något mindre för Fabege, och fokusera mer på enskilda projekt som till exempel utvecklingen i Flemingsberg. Dessutom hoppas jag få mer tid över för att träna, säger Klaus Hansen Vikström till Fastighetsvärlden.

Dansken har ofta hyllats för sin kreativitet och har legat bakom flera av Fabeges stora uthyrningar i Arenastaden.

Klaus Hansen Vikström, som fyller 66 år senare i år, kommer att inom ramen för sin konsultroll att utföra specifika uppdrag för Fabeges räkning samtidigt som han ges möjlighet att bredda sin uppdragsbas till andra uppdragsgivare. Inom ramen för Fabeges uppdrag ingår bland annat en ledande roll i utvecklingen och uppbyggnaden av stadsdelen Flemingsberg (läs om bolagets planer här).

Tills vidare kommer han att kvarstå som vice vd i Fabege.

Hansen Vikström röstades hösten 2018 fram som branschens 22:a Mäktigaste i Fastighetsvärldens stora omröstning.

Han utsågs till vice vd vid Fabege i maj 2014. Han anställdes 2006 och har varit medlem i koncernledningen sedan 2009. Tidigare var han chef för Stockholms Modecenter.

Klaus Hansen Vikström är uppväxt i Köpenhamn och det var kärleken som tog honom till Sverige. Klaus Hansen Vikström är en hejare på triathlon som han började utöva relativt nyligen och som han tränar stenhårt inom. Vid VM i Sydafrika hösten 2018 slog han till med en finfin 27:e plats i sin åldersgrupp.

I slutet av 2018 meddelade vd Christian Hermelin att han ska lämna bolaget efter 12 år i vd-stolen och 25 år inom bolaget (läs mer här). Christian Hermelin berättade då för FV att han såg fram emot att driva stadsutveckling ihop med sin bror Gustaf efter att han lämnat Fabege. Nyligen blev det klar med att Stefan Dahlbo blir ny vd (läs mer här). När vd-bytet sker är ännu oklart, men enligt uppgift till FV så är det troligt att det sker under slutet av sommaren.

Hansen Vikström är en av talarna på Fastighetsvärldens seminarium Fastighetsdagen 2019 den 15 maj på Grand Hôtel – läs mer och gör anmälan här.

Läs gärna Fastighetsvärldens stora porträttintervju med Klaus Hansen Vikström. Artikeln har rubriken ”Dansk dynamit med kundfokus

Klaus Hansen Vikström inne i Friends Arena (som Fabege är huvudägare i) i samband med Fastighetsvärldens stora porträttintervju.

Fler Nyheter från förstasidan

Hyressmäll för enfastighetsbolag

Stor klädkedja klarar inte att betala hyran.

Klart: Köper Postens HK

Affären klar. Läs mer om köparen.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Tillbaka till förstasidan