Torsdagens auktion klar: Läs om köpare och priser

Auktionens näst sista dag bjöd på fastigheter i Östergötland, Småland och Västergötland. Den högst värderade fanns i Linköping, Mekanikern 23, om 30 miljoner. Orterna som berördes var Munkedal, Linköping (2st), Eksjö, Tibro (2st), Nässjö, Sävsjö, Vetlanda, Töreboda och Gislaved. Nedan följer Fastighetsvärldens populära ”minut-för-minut”-rapportering:

13.30 Alla handpenningar på Kronofogdens konto. Inga nya utrop behövs. Slut för idag. Tack för idag.

12.45 Auktionen lever! Handpenningen har inte dykt upp för Läkaren 1. Auktionsförättaren sätter en deadline till 13.30 En generös deadline med tanke på att fastigheten såldes tidigt idag. Det saknas ännu även handpenning för de båda fastigheterna i Tibro (betalning lär dock vara genomförd, enligt uppgift till FV) och deadline där är nu satt till 13.40. Annars ropas fastigheterna ut igen!

12.25 Torsdagens auktion avslutad. Imorgon gäller det fastigheter i Stockholmsområdet och budnivåerna höjs då åter. Kul! Välkomna åter att följa Fastighetsvärldens bevakning då

12.10 Dagens sista utrop gäller Ölmestad 19:2 i Gislaved. Värderad till 1,1 miljoner. SÅLD för 950.000 kronor till Kyllenbeck Associated som därmed gör sitt andra förvärv idag.

11.50 Undrar om Ica:s nye VD har hunnit sätta sig in i situationen i Töreboda? Nu auktioneras i alla fall Månglaren 6 i Töreboda ut där Ica är stor hyresgäst. Fastigheten är värderad till 28 miljoner. ”Har vi någonsin haft en sådan tystad under dessa dagar?”, undrar auktionsförrättaren när inga bud inkommer. Uppe på 5 miljoner efter några bud från Hemfosa och tre andra aktörer. Över 10 efter lite snabbare bud och efter tio ytterligare bud har vi bud på 15 miljoner via länk från Skövde. Två budgivare på länk från Skövde har fört upp nivån till över 20 miljoner. SÅLD för 22,5 miljoner till Bengt-Olof Olsson Fastighet.

11.35 Nu beger vi oss till Landsbro, en mil utanför Vetlanda. Den lilla orten är känd för havererade Boro Hus och hockeysatsningen Team Boro, både ledda av Curt Wrigfors som drev Riquma-koncernen. Wrigfors framtidsplaner var i det närmast gigantiska, typ i likhet med Ole Vagner som sytt ihop fyra Keopspaket –varav det sista paketköpet vi nu bevittnar auktioneras ut under dessa tre veckor. Fastigheten på agendan nu är Broby 52,2. Efter en handfull bud är vi uppe på 600.000 efter att vi fått höra ”snåla” höjningar om 10.000 kronor! Fastigheten är värderad till 0,3 miljoner. SÅLD till Kyllenbeck Associated som har sin bas i Vallentuna.

11.34 Vid klockan 11.30 var det tänkt lunch. Men det verkar som vi kör vidare med resterande tre fastigheter. Bra! Kronofogden orolig över att handpenningen för flera av dagens sålda fastigheter ännu inte inkommit på Kronofogdens konto.

11.15 Ytterligare en fastighet med Swedbank som hyresgäst står på tur att auktioneras ut och det är Vrigstad 3:12 i Sävsjö kommun. Vrigstad, som ligger en halvmil väster om lilla Sävsjö, är för övrigt mest känd för sin ostkaka. Två budgivare långt bak i salen och en via länk från Skövde har tagit budnivån upp till 1,3 miljoner. Tristaste budgivningen idag. Gäller att inte somna… 2 miljoner passeras. SÅLD för 2,1 miljoner till Asaad Boueagh som bjöd via länk från Skövde

11.00 Nu dags för en Banken 3 i centrala Nässjö. Fastigheten ligger mellan Stortorget och Södra Torget och har bland annat Swedbank som hyresgäst. Den är värderad till 15 miljoner kronor. 3 miljoner bjudit från salen och 5 från Skövde och 10 från kontoret i Kalmar. Sådana höjningar gillar vi! Sen 10,1 från Skövde… Uppe på 14 miljoner och högsta budet via länk från Kalmar. SÅLD och köpare är privatägda SML Fastigheter i Nässjö AB.

10.55 ”Vi var nära den gräns som vi hade mandat att bjuda för. Det var främst läget vi var på jakt efter. Fastigheterna innehåller inte så många lägenheter, endast 16 stycken”, säger en representant för köparen av de två senaste fastigheterna. På plats i salen finns även Tibros kommunalråd Claes Jägevall (fp).

10.40 Kort paus eftersom föregående köpare erlägger handpenning och även vill vara med och lämna bud på nästa fastighet som är Köpmannen 30. Fyra budgivare har tagit oss upp till 4,2 miljoner, varav en via länk från Göteborg. Tibrobyggen hittills högst med 4,5. SÅLD för 4,7 miljoner till AB Tibrobyggen. Det kommunala bolaget har alltså lämnat högst bud på båda husen i Tibro.

10.25 Vi beger oss till Tibro där två grannfastigheter säljs var på sig och som båda innehåller främst bostäder men även någon butikslokal. Först ut är Köpmannen 26 som är värderad till 9,3 miljoner. Efter ett tiotal bud är vi uppe på 5 miljoner från lokalkontoret i Skövde. Två budgivare ( en i salen och en i Skövde) har tagit oss upp till 8,5 miljoner efter lite långsamma bud. SÅLD för 9,2 miljoner till allmännyttiga AB Tibrobyggen. Bolaget äger idag 430 lägenheter.

10.10 Dags för Läkaren 1 i Mariannelund som ligger i Eksjö kommun. Hyresgäst är bland annat Swedbank. Flera av filmerna om Emil spelades in här och i närheten. SÅLD 1,95 miljoner till Shakira Andersson som ropade in budet från kronofogdens lokal i Skövde.

10.05 ”Det blir vår första fastighet som vi äger och det är roligt att lyckats köpare efter att ha varit här i flera dagar. Det är avkastningen vi är på jakt efter”, säger Qiao Liu när han för Fastighetsvärlden motiverar köpet i Linköping. Tidigare dagar har han bjudit frisk på bland annat objekt i Södertälje.

09.50 Auktionsdagens högst värderade fastighet (30 miljoner), Mekanikern 23 i Linköping, ska nu ropas ut. Det är en industrifastighet med adress Gamla Tanneforsvägen 17. På bilden av fastighetens fasad finns en stor vepa ”Lediga lokaler”. Efter en tiotal bud är vi endast på 10 miljoner och ännu tre budgivare. Långsamma höjningar om överlag 100.000 har tagit oss till 15,1 miljoner – alltså hälften mot värdering. ”Första, andra…” 15,2 och några snabba små höjningar från två aktörer, varav Hemfosa den ena. Rejält snabbt nu och vi har passerat 23. Hemfosa bjuder mot ett gäng som varit i salen flera dagar men lyckats köpa få fastigheter. 25,4 när Engwall högt säger ”jag ger upp”. SÅLD till Ekebydalsborgen AB där Qiao Liu ropade in fastigheten.

09.35 Nu dags för två fastigheter i Linköping och den första är Generalen 7 som ligger vid Tornby industriområde och innehåller kontor och skola. Fastigheten är värderad till 9,4 miljoner. Uppe på 6,5 miljoner efter en handfull bud i salen. ”Första, andra…” 6,6 från Hemfosa som direkt möts av 7,0. Fyra budgivare nu och snabbt uppe på 9 miljoner. SÅLD för 9,5 miljoner till Duseborg AB. Bolaget äger sedan tidigare fastigheter i Linköping, Mjölby och Skänninge.

09.34 Jens Engwall, VD Hemfosa, till Fastighetsvärlden: ”Vi klarar inte Munkedal”.

09.15 Först ut på auktionens näst sista dag är Krokstads-Sandåker 1:46, 1:173 i Munkedal. Den är dagens lättviktare och endast värderad till 280.000 kronor. Innehållet är bostäder och en pizzeria. 70.000 från lokalkontoret i Uddevalla är första budet och från Göteborg dubblas det. Efter sex bud är vi över värderingen. Inga bud från Hemfosa som ju inte har bostäder som paradgren. Uppe på 400.000 efter drygt tio bud. Över en halv miljon några bud senare. SÅLD för 505.000 kronor till Nicolaus Fager och Henrik Elmved.

09.00 Auktionen inleds – självklart är Fastighetsvärlden på plats i salen och direktrapporterar om köpare och priser. Hela 7 av Kronofogdens lokalkontor i södra Sverige följer auktionen via länk och vi kan förvänta oss bud från dessa (där finns i nuläget totalt 20-25 spekulanter). Endast ett 30-tal personer i salen ännu.

08.50 Det är två år sedan Hemfosa försökte köpa nästan alla kommunala fastigheter i Munkedal, men affären på 299 miljoner föll i sista stund efter en politisk kovändning. Då direktrapporterade Fastighetsvärlden från kommunfullmäktiges dramatiska möte. Läs den summerande notisen här. Lyckas duon duon Engwall och Thagesson ta revanch idag när det finns möjlighet att ropa hem en fastighet i Munkedal som är värderad till 280.000 kronor.

Nyheter från förstasidan

FV idag-exklusiv till Kl. 15.00 Prenumerera!

Följer planen och säljer för 181 miljoner i Solna

Fastighetsägaren fortsätter att avyttra sina bostadsfastigheter.

Nya Tre Kronor köper 72 fastigheter från Granen

Säljer i en miljardaffär efter fyra års innehav. Byter ägare för tredje gången sedan Systembolaget gjorde sin megaförsäljning.

Probitas vann bucklan

Vann välgörenhetseventet Baltazar Invitational.

När marknaden svajar laddar Aros för tillväxt

Bolaget välkomnar en nedgång på bostadsmarknaden: ”Det skulle kunna innebära spännande möjligheter.”

Ibrahimovic bekräftar FV:s avslöjande – kan bli mer

Fotbollsstjärnan berättar själv om den nya satsningen som inkluderar fastighetsutveckling. Investering nummer två kan komma strax norr om huvudstaden, erfar Fastighetsvärlden.

20 största kontorsprojekten

Fastighetsvärlden har sammanställt de 20 största kontorsbyggena just nu. Stockholm dominerar listan med Solna i topp.

Samir Taha lämnar VD-stolen i Aros till Magnus Andersson

Läs om den nya ledningen och bolagets framtidsplaner.

Ny vice VD på Specialfastigheter

Specialfastigheters styrelse har utsett Kristina Ferenius till vice VD för bolaget. Hon har arbetat i drygt två år som CFO …

Delårsrapport: Ökade intäkter för Klövern

Här är Klöverns siffror i korthet: Intäkterna ökade med 6 procent till 2.261 mkr (2.138). Driftöverskottet ökade med 8 procent …

Delårsrapport Fabege: Höjde hyrorna med 27 procent

Här är bolagets nyckeltal: Hyresintäkterna ökade till 1.688 mkr (1.573) främst till följd av att färdigställda projektfastigheter genererar intäkter. I …

Familjebostäder först in i Telestaden

Familjebostäder har tecknat ett avtal om att hyra 5.000 kvadratmeter i Farsta.

Höjvalls första köp som ny VD

Amasten förvärvar två bostadsfastigheter.

Startskott för konstgjord ö

En markanvisningstävling utgör starten för det första av totalt fyra kvarter med bostäder. Stockholm tar genom satsningen rygg på Dubai och Qatar.

Popsport lockar branschen – Zlatan Ibrahimovic hakar på

Trenden är stark och det hyrs stora ytor runt om i landet. Fastighetsvärlden kan avslöja att Zlatan Ibrahimovic finns bakom ett projekt i Stockholm.

Förvärvar logistikjätte

Som FV berättade i förra veckan så säljer Rusta sin logistikfastighet. Här är köparna.

Rikshem i nytt köp i Uppsala

Rikshem förvärvade nyligen projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter. Genom Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet …

Hon blir chef för Hemsös projektutveckling

Bolaget förstärker avdelningen för projektutveckling och anställer en ny regionchef.

Filmföretag hyr av W-Invest 

Dagsljus Filmequipment har tecknat ett hyresavtal med W-Invest Fastigheter om 2.700 kvm lokaler i Kvarteret Blixtlampan 6 i Högdalens industriområde …

AMF Fastigheter hyr ut 9.000 kvm i Marievik

Tecknar fyra ny- och omförhandlingar med hyresgäster.

Tillbaka till förstasidan