Atrium Ljungberg hyr ut 2.000 kvm i Hagastaden

Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med 10x Genomics i Life City i Hagastaden.

Annons

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med bioteknikföretaget 10x Genomics om drygt 2.000 kvadratmeter i Life City i Hagastaden.

Nybyggda Life City står klart för inflytt i början av 2022 och ligger mitt i Hagastaden som utvecklas till ett av världens främsta områden för life science.

10x Genomics, med huvudkontor i USA, är ett teknikföretag inom life science som bygger produkter för att utforska, förstå och bemästra biologin för att främja människors hälsa. Företagets produkter används av forskare från hela världen, inklusive alla de 100 främsta globala forskningsinstitutionerna. Företaget har drivit ett forskningscenter i Sverige sedan 2018.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in i Life City. Placeringen mitt i Hagastadens life sciencekluster är strategiskt helt rätt för oss. Det ger oss möjlighet att arbeta nära andra företag och organisationer inom forskning och utveckling, säger Michael Schnall-Levin, Senior Vice President of R&D och Founding Scientist på 10x Genomics.

Life City kommer att vara färdigbyggt i början av 2022 med en total uthyrbar area om cirka 27 000 kvadratmeter. Bland övriga aktörer i huset finns Academic Work och på bottenvåningen finns konferensytor samt restaurang och matcafé som drivs av framgångsrika K-märkt. Vid ett av Skandinaviens mest visuella lägen, där 200 000 människor passerar varje dag, får Life City en unik placering ovanpå E4:an precis intill några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet.

– Vi är fantastiskt glada över att hälsa 10x Genomics välkomna till Life City. Vår vision är att Life City ska bli en självklar mötesplats för alla verksamma i Hagastaden. Med sitt centrala läge, bra konferensmöjligheter och en kvalitativ restaurang med höga hållbarhetsambitioner har vi alla förutsättningar för det, säger Désirée Walkenström, affärsstrateg på Atrium Ljungberg.

 

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Fabege hyr ut 2.600 kvm i ”överraskningsköpet”

92 procent uthyrt i miljardförvärvet.

Skanska tecknar jätteavtal för ny stadsdel

Hyllar det attraktiva läget.

Titania kan jubla för 70.000 kvm – efter åtta års kamp

Einar Janson: ”Det känns nästan overkligt. Vi vill tacka alla som trott på att det är möjligt. Det kommer att bli en unik plats att bo på.”

SBB avtalar om delning av SBB Kåpan Bostad

Stort bestånd delas upp.

Castellum hyr ut 2.100 kvm för kirurgi

Tecknar kontrakt inom tullarna i Stockholm.

Köper nytt från K2A för 160 mkr

Säljaren planerar för fler transaktioner i närtid.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Tillbaka till förstasidan