Atrium-Ljungberg ensam om nya jätten i Hagastaden

Beslut kring ”Tors Torn” väntas i maj. Exploateringsnämnden ger Atrium Ljungberg markanvisning för kommersiellt ändamål av del av fastigheten Vasastaden 1:45 m fl inom projekt Hagastaden. Tidigare har bolaget fått en tidig markreservering och fick den då tillsammans med Akademiska Hus. Men Akademiska hus hade redan då egentligen uttryckt att man inte var intresserad.

Enligt detaljplanen omfattar kvarteret ca 36.000 kvm ljus BTA för kommersiell verksamhet, kontor och butiker. Bedömd byggstart för kvarteret är 2019–2020, alltså relativt sent i utvecklingen av hela området. Fastigheten är den största inom området.

När det gäller byggrätter för bostäder är fem sådana sedan länge i händerna på fem byggherrar. Eventuellt kan nya byggrätter för bostäder i området komma ut under 2014, enligt Gunilla Wesström på Exploateringskontoret.

När det gäller Kvarteret Helix och Innovationen (tidigare kända som Tors Torn) räknar Stockholms stad med ett tjänstemannabeslut under april eller maj, sannolikt under maj. Som Fastighetsvärlden tidigare berättat är det fyra förslag som tävlar och därefter väntar beslut i exploateringsnämnden i juni eller augusti.

Fastighetsvärlden Idag    2013-04-09

Markanvisningen
Markanvisningen för Atrium Ljungberg avser den stora fastigheten som bär nummer 36 och som är inringad på kartan. Nummer 50 och 51 är Kv Helix och Innovationen (fd Tors Torn). Nr 1 och 35 tillhör NCC där slutförande av Nr 1 pågår och där bland annat Axfast och en ny myndighet hyrt stora kontorslokaler. För de fastigheter som är gråmarkerade finns ännu ingen byggherre utsedd.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: Så många åker bolagen till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under torsdagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Köper 10.000 kvm i Helsingborg

Fastighet som ligger i Väla.

Tillbaka till förstasidan