Aspelin Ramm köper vakant i Torslanda av Assa Abloy

Aspelin Ramm Fastigheter har förvärvat en tomträtt i Torslanda i Göteborg om 38.000 kvadratmeter mark och 14.000 kvadratmeter lokalyta anpassad för logistik eller tillverkning. Säjer gör Assa Abloy Entrance Systems.

– Torslanda är en väldigt attraktiv och expansiv stadsdel i Göteborg där vi med det nya köpet tydligt befäster vår närvaro i området. Sedan tidigare äger vi bland annat även grannfastigheten vilket innebär att den sammanlagda utvecklingsbara ytan är 56.000 kvadratmeter, säger Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm Fastigheter.

Fastigheten ligger strategiskt belägen alldeles intill Torslandavägen och i närheten av Volvo Cars personbilstillverkning i Torslanda. Lokalerna står idag tomma, då den tidigare tillverkningen av garageportar har flyttat utomlands.

– Det innebär att vi kan vara väldigt flexibla i vårt utvecklingsarbete, där industri- eller logistikverksamhet kan vara en fortsatt inriktning. En annan kan vara att skapa en modern och levande miljö med en blandning av bostäder och verksamheter. Våra översiktliga studier visar att det skulle kunna rymmas mellan 700 och 1.000 nya lägenheter i området. Men vad det till sist blir avgörs av Göteborgs Stads önskemål om vad området ska användas till, säger Lennart Karlsson.

Aspelin Ramm Fastigheter har länge arbetat med att utveckla befintliga fastigheter och ge dessa ett helt nytt innehåll och en ny funktion.

– Ett exempel är Pedagogen Park i Mölndal där en nedlagd skola blivit en helt ny stadsdel med verksamheter, skolor, 600 bostäder, handel och lokal service. Ett annat exempel är köpcentrumet 421 i Högsbo där vi utvecklade en äldre industribyggnad till ett modernt volymhandelscentrum om 30 000 kvadratmeter. Lugnetrondellen i Varberg är ett liknade exempel där en tidigare industrifastighet fick nytt liv med 24 000 kvadratmeter handel.

Enligt Lennart Karlsson handlar Aspelin Ramm Fastigheters utvecklingsmodell om att tidigt kunna identifiera framtida behov och en fastighets eller ett områdes utvecklingspotential i förhållande till dessa behov.

– Clarion Hotell Stockholm Skanstull var en trafikplats innan vi utvecklade ett förstklassigt hotell med 532 rum. I Sävedalen utanför Göteborg förvandlades Vallhamra torg från ett nedgånget förortstorg till en modern förstad med 250 bostäder, handel och lokal service.

Aspelin Ramm Fastigheter har även utvecklat bostäder på Hisingen tidigare. I projekten Studio 57 och Studio 58 i området Eriksberg, byggdes 100 bostäder ovanpå ett befintligt parkeringshus med hjälp av en tredimensionell fastighetsbildning.

– Innovativ fastighetsutveckling handlar för oss om att utgå från varje fastighets unika förutsättningar och möjligheter. Genom att ta tillvara dessa möjligheter skapar vi nya, hållbara och levande miljöer där människor kan trivas och må bra, säger Lennart Karlsson.

Werks Advokatbyrå har varit Aspelin Ramms juridiska rådgivare vid försäljningen och Relier Real Estate Advisor har företrätt säljaren.

Missa inte! Logistik & Fastigheter 2019: Marknad, investeringsläge och framtid

Torsdagen den 12 september 2019, Eskilstuna.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer för 530 miljoner i södra Stockholm

Fem bolag inblandade. Finns planer på överdäckning som kan lyfta området.

Randviken säljer för 700 miljoner

En handelsfastighet och ett kontorshus byter ägare.

Humlegården förvärvar hotellfastighet på Kungsholmen

Äger sedan tidigare grannfastigheten. ”Vi har siktet inställt på tillväxt”.

Peab bromsar stort bygge

Centralt läge, men väldigt lågt intresse. Det stora bostadsprojektet riskerar att endast bli halvklart.

Per Ronneviks Nystad tecknar två långa hyreskontrakt

Första projekten. Tecknat hyresavtal för 20 år framåt.

Besqab nästan dubblat försäljningen

Vd Anette Frumerie positiv inför framtiden: ”Marknaden återhämtar sig gradvis”.

M&G köper från Magnolia

Thorsten Slytå motiverar förvärvet.

Två välkända hus på Östermalm nära att säljas

Fastighetsvärlden berättar om de aktuella fastigheterna.

Stig Svedberg: ”Nu vet jag min nya strategi”

Gjort första köpet i fjärde nystarten. Berättar för FV: ”Jag tror jag kommer att bli miljonär…”

Ny tävling: Vem vet mest i Fastighetsvärlden?

Branschens mest pålästa och kunniga person utses! Känner du dig kallad?

Det nya bolaget gör stort köp

Erik Selin, Greg Dingizian och Peter Strand är stora på ägarsidan i det nystartade bolaget.

Får Näringslivsmedaljen

”För att lyckas måste man ha tålamod, jobba långsiktigt och man ska inte expandera för snabbt”, säger Fredrik Lundberg.

Hyr ut 7.700 kvm i Göteborg

Flyttar huvudkontoret. En av de större kontorsuthyrningarna i Göteborg under de senaste åren.

Tar nytt grepp om nyinköpt storvakans i Kista

Presenterar två förslag som båda får tummen upp av tjänstemännen.

Tillbaka till förstasidan