Aspelin Ramm Fastigheter köper i Göteborg

Aspelin Ramm Fastigheter har förvärvat en fastighet i den nya framväxande stadsdelen Masthuggskajen i centrala Göteborg.

Fastigheten är belägen mitt emot Stenaterminalen och är den enda fastigheten i området som ännu inte ingår i detaljplanen för det pågående stadsutvecklingsprojektet som ska knyta samman Majorna med Linnéstaden.

Panreal har varit säljrådgivare.

– Vi har förvärvat en fastighet i ett av de mest spännande och attraktiva områden man kan tänka sig i Göteborg. Ett område där ambitionen är att sticka ut och vara en blandstad med en internationell prägel. Självklart vill vi vara med och bidra i det utvecklingsarbetet tillsammans med kommunen och de övriga aktörerna som är involverade i projektet, säger Manne Aronsson, CEO Aspelin Ramm Fastigheter.

Fastigheten Masthugget 29:4, eller Fryshuset som den kallas, utgörs idag av en kontors- och lagerbyggnad med sju våningar på en cirka 3.700 kvadratmeter stor tomt.

– Fastigheten ligger strategiskt placerad mitt i det nya utvecklingsområdet och vi ser fram emot att tillsammans med kommunen påbörja ett detaljplanearbete också för den här fastigheten. Ett gemensamt arbete som kan tillföra området ytterligare ytor för exempelvis handel, kontor och bostäder.

Det första spadtaget för områdets nya detaljplan togs 2019 och hela projektet Masthuggskajen förväntas vara färdigställt 2028. Totalt är nio fastighetsbolag delaktiga i utvecklingen där sammanlagt 1.300 bostäder och kontor, restauranger, förskolor och hotell som blir arbetsplats för mellan 5.000 och 6.000 människor ska byggas.

– Projektet bidrar även till att knyta staden till vattnet och återupprätta Göteborg som en levande hamnstad. Jag är därför glad över att vi genom det här förvärvet blir en del av en viktig och uppskattad utveckling av centrala Göteborg.

Aspelin Ramm Fastigheter har tidigare utvecklat såväl bostäder som kontorslokaler och kommersiella lokaler, främst i Västsverige. Pedagogen Park i Mölndal är ett exempel på hur en före detta lärarhögskola omvandlats till en mötesplats för företag inom olika branscher och med olika inriktningar. Nu tas nästa steg i det områdets utveckling mot att bli en komplett stadsdel genom bygget av totalt 1.100 bostäder samt fler kommersiella lokaler för handel och lokal service.

– Vi har lång erfarenhet av olika stadsutvecklingsprojekt och har letat efter lite mer centrala fastigheter med en långsiktig utvecklingspotential. Kommunens planer för Masthuggskajen känns väldigt attraktiva och visar att staden vågar sticka ut med en tät och spännande stadsutveckling som präglas av ett modigt möte mellan gammalt och nytt. Det här förvärvet ligger därför väl i linje med vår ambition att växa och göra fler affärer i de mest attraktiva områdena i regionen, säger Manne Aronsson.

Säljare av fastigheten Masthugget 29:4 är Byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co Aktiebolag. Panreal har agerat som rådgivare för säljaren i transaktionen.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan