Aspelin Ramm Fastigheter köper i Göteborg

Aspelin Ramm Fastigheter har förvärvat en fastighet i den nya framväxande stadsdelen Masthuggskajen i centrala Göteborg.

Fastigheten är belägen mitt emot Stenaterminalen och är den enda fastigheten i området som ännu inte ingår i detaljplanen för det pågående stadsutvecklingsprojektet som ska knyta samman Majorna med Linnéstaden.

Panreal har varit säljrådgivare.

– Vi har förvärvat en fastighet i ett av de mest spännande och attraktiva områden man kan tänka sig i Göteborg. Ett område där ambitionen är att sticka ut och vara en blandstad med en internationell prägel. Självklart vill vi vara med och bidra i det utvecklingsarbetet tillsammans med kommunen och de övriga aktörerna som är involverade i projektet, säger Manne Aronsson, CEO Aspelin Ramm Fastigheter.

Fastigheten Masthugget 29:4, eller Fryshuset som den kallas, utgörs idag av en kontors- och lagerbyggnad med sju våningar på en cirka 3.700 kvadratmeter stor tomt.

– Fastigheten ligger strategiskt placerad mitt i det nya utvecklingsområdet och vi ser fram emot att tillsammans med kommunen påbörja ett detaljplanearbete också för den här fastigheten. Ett gemensamt arbete som kan tillföra området ytterligare ytor för exempelvis handel, kontor och bostäder.

Det första spadtaget för områdets nya detaljplan togs 2019 och hela projektet Masthuggskajen förväntas vara färdigställt 2028. Totalt är nio fastighetsbolag delaktiga i utvecklingen där sammanlagt 1.300 bostäder och kontor, restauranger, förskolor och hotell som blir arbetsplats för mellan 5.000 och 6.000 människor ska byggas.

– Projektet bidrar även till att knyta staden till vattnet och återupprätta Göteborg som en levande hamnstad. Jag är därför glad över att vi genom det här förvärvet blir en del av en viktig och uppskattad utveckling av centrala Göteborg.

Aspelin Ramm Fastigheter har tidigare utvecklat såväl bostäder som kontorslokaler och kommersiella lokaler, främst i Västsverige. Pedagogen Park i Mölndal är ett exempel på hur en före detta lärarhögskola omvandlats till en mötesplats för företag inom olika branscher och med olika inriktningar. Nu tas nästa steg i det områdets utveckling mot att bli en komplett stadsdel genom bygget av totalt 1.100 bostäder samt fler kommersiella lokaler för handel och lokal service.

– Vi har lång erfarenhet av olika stadsutvecklingsprojekt och har letat efter lite mer centrala fastigheter med en långsiktig utvecklingspotential. Kommunens planer för Masthuggskajen känns väldigt attraktiva och visar att staden vågar sticka ut med en tät och spännande stadsutveckling som präglas av ett modigt möte mellan gammalt och nytt. Det här förvärvet ligger därför väl i linje med vår ambition att växa och göra fler affärer i de mest attraktiva områdena i regionen, säger Manne Aronsson.

Säljare av fastigheten Masthugget 29:4 är Byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co Aktiebolag. Panreal har agerat som rådgivare för säljaren i transaktionen.

Fler Nyheter från förstasidan

Martin Bjöörn med flera lämnar Castellum

”Blir nog något annat som passar mig bättre”

Avyttrar portfölj för 209 miljoner

”Har uppnått affärsplan för respektive fastighet”.

Breddar verksamheten med tre förvärv

Satsar på utvecklingsfastigheter.

SBB i nytt betydande förvärv – betalar med egna aktier

Betalar en halv miljard för bolaget som specialiserat sig på utveckling av samhällsfastigheter.

Här är Skanskas nästa spektakulära 08-projekt

20.000 kvm kontor. 11 våningsplan. Se visionsbilder!

Stänger sin ”lila” satsning på flaggskeppsenhet i CBD

Fastighetsägaren öppnar för butik. Ett stenkast från Stureplan.

Hyr ut i bottenplan på kungligt projekt

Ska öppna upp slutet kvarter.

Fabege öser på i Flemingsberg – köper 35.000 kvm

Byggrätt som kompletterar tidigare förvärv.

Succéköpet – snabbt hyrt ut 5.400 kvm inom tullarna

Köpte fastighet i kanonläge – som ändå länge haft vakanser.

Köper projekt som omvandlats till hyresrätter

Köparen, som tidigare gjort flera förvärv i innerstaden, berättar för FV.

Så mycket återstår att hyra ut i rekordhöga skrapan

Sveriges och Nordens högsta kontorshus om 36 våningar. FV går igenom Skanskas uthyrningar.

Hon lämnar Stenvalvet – får ny roll på Rikshem

Tar plats i ledningsgruppen.

SBB:s iskalla projekt – kan bygga i norr

Idrottsklubb driver projekt mot kommunen.

Hon blir ny Sverigechef hos Newsec

”Vi vill vara den mest attraktiva arbetsgivaren och ha marknadens nöjdaste kunder”.

Tillbaka till förstasidan