Aros köper två byggrätter i Skandias Sundbybergskvarter

Skandia Fastigheter säljer två bostadsbyggrätter, om 18.300 kvm ljus BTA, i centrala Sundbyberg till Aros Bostad. Aros kan därmed lägga en helt ny kommun till portföljen.

Skandia Fastigheter har nyligen färdigställt byggnation av 153 lägenheter i egen regi i den egna stadsdelen Fabriksparken i centrala Sundbyberg.

Nu säljer säljer man nästa etapp bestående av cirka 18.300 kvadratmeter ljus BTA, motsvarande cirka 180 lägenheter, till Aros Bostad som gör köpet i ett JV tillsammans med finländska Varma.

Tango var rådgivare till säljaren.

– Det känns tryggt att lämna över dessa byggrätter till en stabil bostadsutvecklare som vi känner väl, inte minst efter att ha utvecklat inom samma stadsutvecklingsprojekt i Uppsalas Rosendal. Det borgar för att vår ambitiösa vision för Fabriksparken kommer att införlivas, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter, i en kommentar.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:

– Vi är jätteglada över att kunna starta planeringen av våra första bostäder i Sundbyberg. Projektet går helt i linje med Aros Bostads ambition om att skapa kvalitativa bostäder som främjar ett socialt och hållbart liv, med närhet till både stad och rekreation. Vår ambition är att komma igång med projektet redan under nästa år.

Sedan 2016 har Skandia Fastigheter utvecklat Fabriksparken, i hjärtat av Sundbyberg.

Entrén till området är portalen från centrala Sundbyberg och granne med Signalfabriken.

Stadskänslan är tydlig från Vasagatan utanför och parkkänslan hämtas från den prisbelönta Marabouparken som gränsar till området på andra sidan.

I det första bostadskvarteret har grönska och matlagning fått stå i fokus, bland annat genom en trädgård med växthus, utekök och platser för avkoppling, utformad i samarbete med Tareq Taylor, som även driver restaurang och lanthandel i området tillsammans med Paul Svensson.

– Arbetet med att utveckla Fabriksparken fortsätter nu, både när det gäller kommersiella delar och bostäder, säger Markus Pfister. När Sundbyberg ska få läka ihop i samband med den stundande spårnedgrävningen är Fabriksparken en central pusselbit.

I hjärtat av Sundbyberg skapar Skandia Fastigheter en helt ny stadsmiljö. Med en blandning av restauranger, butiker, skolor, kontor och 450 nya bostäder, ges särskild omtanke åt ett socialt och hållbart liv mitt i stad och park.

Fler Nyheter från förstasidan

Fastighetsägarna till de blödande tech-bolagen

FV listar de fastighetsbolag som är värd för de omskrivna bolagen.

Ministern om mötet med de tre fastighetstopparna

Träffat Selin, Arnhult och Batljan. Räntor Viktiga hyresavier 90-talskraschen Det egna bolånet.

Långläsning från FV

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Det råder oro på marknaden. Effekterna har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 5.500 kvm till CGI

Tecknar kontrakt på två platser i Stockholmsområdet. Läs om bolagen som tappar hyresgästen.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Tillbaka till förstasidan