Per Taube och Arlandastad.

Arlandastad Group vill lyfta med börsen

Arlandastad Holding, med Per Taube som huvudägare, siktar på en notering hösten 2021 och som ett led i denna process byta namn till Arlandastad Group. Peter Wågström blir ny styrelseordförande.

Annons

Arlandastad Group är ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska områden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Bolaget har sedan 2007 kontinuerligt förvärvat mark som utgör angöringen till Arlanda med en projektportfölj om 30 miljarder kronor.

Den största tillgången idag är den nya mässan Scandinavian Xpo som finns i Arlandastad, strax söder om Arlanda. Ägaren Per Taube har tidigare berätta för Fastighetsvärlden att bolaget är redo att ta över Stockholmsmässans verksamhet eftersom politikerna velar om mässans framtid i Älvsjö. En annan stor tillgång är DriveLab.

– Arlandastad Group har byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en börsnotering och en tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden, nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden för såväl samhället som för våra aktieägare, säger Peter Wågström, ny ordförande i Arlandastad Group.

Peter Wågström har idag styrelseuppdrag, verkar som entreprenör och investerare. Han har tidigare varit koncernchef i NCC och har genom åren haft en rad ledande positioner inom fastighetsbranschen. Wågström besitter en gedigen kompetens och erfarenhet av att verka i en noterad miljö och inom bygg- och fastighetsområdet, konstrar bolaget i ett pressmeddelande.

Per Taube, huvudägare i Arlandastad Group via bolaget Gelba Management AB. kommenterar:

– Det känns mycket tillfredställande att som grundare och tidigare ordförande i bolaget nu lämna över ordförandeskapet till Peter. Han har efter sina tre år som styrelseledamot god kunskap om verksamheten, betydande branschkunskap samt erfarenhet från att verka i en noterad miljö. Vidare är jag mycket glad över att Maria Rankka samt Sunniva Fallan Röd förstärker styrelsen med kompletterande kompetens. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens och det stärker även vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Per Taube, huvudägare i Arlandastad Group via bolaget Gelba Management AB.

Maria Rankka är medgrundare till diagnostikbolaget ABC Labs. Maria har tidigare bland annat varit vd för Stockholms Handelskammare. Idag har Rankka en portfölj av uppdrag, bland annat som styrelseledamot i fastighetsbolaget Genova och välfärdsföretaget SilverLife.

Sunniva Fallan Röd har arbetat många år inom hotellbranschen och är i dag vd för Sturebadet AB. Hon har tidigare arbetat som vd för Yasuragi och har bakgrund från både kedjedrift i Scandic och boutiquehotellet Lydmar Hotel. Hon är ledamot i Svenska Spahotells styrelse, och tidigare ledamot i Visita Stockholms styrelse samt varit ordförande i valnämnden för Visita Stockholm och ledamot i valnämnden för Visitas centrala styrelse.

Styrelsen består därmed av: Peter Wågström (ordförande), Per Taube, Leif West, Maria Rankka, Sunnvia Fallan Röd, Tomas Rudin, Peter Markborn och Björn Nilsson.

Läs gärna även Fastighetsvärldens stora personporträtt på Per Taube. Artikeln har rubriken ”Inget finlir i kalkylen”.

Styrelseordförande Peter Wågström, storägaren och grundaren Per Taube samt vd:n Dieter Sand.
Per Taube med Petter Stordalen. Bild: Marie-Therese Karlberg.
Här syns de tre mässhallarna. Till höger syns hotellet och den äldre delen av den tidigare Eurostopanläggningen.
Så här ska det se ut när det är klart.
Hotellet har byggts ut med en ny del. Vy från E4:an. Bild från juni 2020. Foto: Fastighetsvärlden.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax investerar 1,6 mdr

43 fastigheter och nästan totalt 300.000 kvm lokaler.

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Tillbaka till förstasidan