Arken Zoo flyttar till Mengus i Frösundavik

Mengus har nyligen ingått hyresavtal med husdjurskedjan Arken Zoo om att flytta sitt huvudkontor till Frösundavik i Solna. Det femåriga hyresavtalet omfattar 969 kvm. Mengus har pressat ner vakansgraden i det tidigare ”SAS-huset” till 5 procent.

Arken Zoo flyttar sitt kontor från Kista där bolaget hållit till i Kista One som ägs av Kungsleden.

– Kontoret i Frösundavik är ett svårslaget all-inclusive alternativ och blir den nya basen för Arken Zoos framtida expansion. Bolaget har haft en fantastisk tillväxtresa de senaste åren och vi kommer att fortsätta växa även framöver. Flytten från Kista till Frösundavik är en viktig pusselbit och gör det möjligt för oss att erbjuda våra medarbetare kontorslokaler i toppklass. Över 90 procent av våra anställda har egna husdjur så bara en sådan sak som att ha Nationalstadsparken utanför dörren är helt oslagbart, säger Daniel Pettersson, landschef på Arken Zoo.

Arken Zoo är en del av Musti Group, Nordens största husdjurskedja med över 290 butiker i Sverige, Finland och Norge samt en omfattande e-handel. Bolaget är börsnoterat i Helsingfors och är ledande inom husdjur, djurfoder och djurtillbehör. Arken Zoo grundades 1987 och är idag Sveriges största, rikstäckande husdjurskedja, med över 100 butiker runt om i landet. Bolaget omsätter 1.200 miljoner kronor och sysselsätter över 550 personer. På huvudkontoret i Frösundavik kommer ca 60 anställda att arbeta.

– Frösundavik välkomnar både mindre och större företag med högsta krav på sin arbetsmiljö. Att Arken Zoo och många andra på kort tid valt att flytta till Frösundavik ser jag som ännu ett kvitto på att vi erbjuder något unikt. Vårt digra arbete med fokus på hälsa och välmående resulterade även i att Frösundavik erhöll Sveriges första Fitwel-klassificering förra året. Tanken om Wellness är något som genomsyrar hela fastigheten och här finns bland annat ett fullutrustat gym med sporthall, restaurang, kafé/bistro, cateringmöjligheter, konferenscenter, cykelfaciliteter, gemensam husreception, amningsrum, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget vid Brunnsviken i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill, bland annat egen elshuttle non-stop till Solna Station. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget alternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.

– Alla moderniseringar vi på kort tid genomfört har burit frukt. Vi har förnyat byggnaden och omvandlat den till en aktiv och pulserade fleranvändarfastighet med ett starkt servicekoncept. Många nya bolag med höga krav väljer nu Frösundavik för sina nya huvudkontor. SAS står idag för mindre än 1/3 av husets hyresvärde och övriga hyresgäster svarar för mer än resterande 2/3. Efter de senaste tidens uthyrningar har vi nu enbart 5 procent vakans i husen, så det finns rum för ytterligare ett par företag innan det är fullt, fortsätter Danroth.

Fler Nyheter från förstasidan

Krog med takservering till stora kontorssatsningen

En lokal återstår att hyra ut.

Lyfter storhotell med ny skybar och stor restaurang

Hotell med 323 rum i Stockholm. Avtal om 24 år när segdraget område ska få fart.

Satsar en miljard i Solna – utökar inför nya hot

44 procent uthyrt i fastigheten. Börsbolag avyttrar.

Pressat SBB gör upp med Kåpan – frigör kapital

Ska även sälja sin 50% stora andel i Svenska Myndighetsbyggnader, med fastigheter för 12 miljarder, under hösten.

Affär mellan Point och Diös kraschar

Avbryter affären med hänvisning till förändrade finansiella villkor.

Batljan: ”Vi är självkritiska”

SBB:s vd i intervju om bolagets kommunikation, om kommande miljardförsäljingar och hur han och kollegorna mår.

Alla elva dömda har överklagat

FV berättar vad som hänt och vad som väntar framöver.

Hotell byter ägare – option om att köpa fastigheten

1800-talsbyggnad med sjöläge.

Tio kända krogar får indraget alkoholtillstånd

Hufvudstaden har nobbat ägarskiften. FV redogör för mejl mellan parterna.

K2A skjuter upp byggstarter

Varslar majoriteten av personalen i bolag. Flyttar fram mål.

Hyr ut 2.500 kvm i historisk miljö

JV tecknar avtal. Advokatfirma flyttar in.

Slakt: Flykt från fastigheter

33 bolag i lista. Nio hade vid klockan 11 backat med mer än 5 procent. Endast ett bolag ligger på plus för de senaste 12 månaderna.

SBB:s drag – säljer för 436 miljoner

26.000 kvm ingår i affären.

Klart: Comeback som vd – vill känna affärstempo

Berättar för FV om återkomsten.

Tillbaka till förstasidan