Antonia Junelind får nytt toppjobb inom Skanska

Antonia Junelind har utsetts till Senior Vice President Investor Relations på Skanska AB. Hon är för närvarande transaktionschef. Företrädaren André Löfgren blir CFO vid BoKlok. Samtidigt har Skanska utsett Lena Hök till Executive Vice President Sustainability & Innovation.

Närmast kommer Antonia Junelind från positionen som Head of Transactions and Finance på Skanska Commercial Development Nordic. Sammantaget har Antonia över 10 års erfarenhet från Skanska där hon haft olika roller kopplat till ekonomi och finans, varav ett år hos Skanska UK. Junelind har en masterexamen i samhällsbyggnad från KTH. I sin nya roll kommer hon att rapportera till Skanska AB:s CFO Magnus Persson. Hon tillträder sin nya roll den 4 februari 2022.

– Det känns fantastiskt kul att få välkomna Antonia till rollen som ansvarig för extern finansiell kommunikation. Antonia är analytisk, pedagogisk och kommunikativ, något som är avgörande för att framgångsrikt driva investor relations-rollen. Arbetet med att berätta om vår verksamhet för nuvarande och framtida investerare är av stor vikt för att fortsatt positionera oss som en attraktiv investering, säger Magnus Persson, CFO Skanska AB.

– Jag vill passa på att tacka André Löfgren för ett mycket väl utfört arbete under sina år som SVP Investor Relations. Han har varit avgörande för att positionera Skanska som en stabil och långsiktig investering. Nu önskar jag honom all lycka till i den kommande rollen som CFO för BoKlok (ett bostadsutvecklingssamarbete mellan Skanska och Ikea), säger Magnus Persson.

– Jag är stolt över att få vara en del av Skanska. Vi har en stark affärsmodell, samhällsviktiga projekt, betydelsefulla kund- och partnerrelationer, engagerade och drivna kollegor och dessutom ett tydligt syfte. Det är en bra grund att stå på när man vill medverka till en positiv utveckling i samhället och skapa långsiktigt aktieägarvärde. I min nya roll ser jag fram emot att få bidra till att bygga vidare på våra investerarrelationer och hålla kapitalmarknaden väl informerad om utvecklingen av vår verksamhet, säger Antonia Junelind, tillträdande Senior Vice President Investor Relations Skanska AB.

Lena Hök har utsetts till Executive Vice President Sustainability & Innovation på Skanska AB. Hon tillträder sin nya roll 1 november och blir samtidigt medlem av Skanskas koncernledning. Lena Hök kommer närmast från positionen som Senior Vice President Sustainability på Skanska AB.

Tidigare har Lena arbetat som hållbarhetschef på Skandia och verksamhetschef för Skandias stiftelse ”Idéer för livet”. Hon är också ordförande för den svenska hållbarhetskommittén i den internationella handelskammaren, International Chamber of Commerce, ICC, samt styrelsemedlem i BoKlok, som ägs gemensamt av IKEA och Skanska.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Lena till koncernledningen. Hon har mer än 20 års erfarenhet av att utifrån innovations- och hållbarhetsperspektiven implementera och utvärdera strategier som ökar effektivitet och lönsamhet. Nu intensifierar vi arbetet med att systematisera vårt innovationsfokus och hållbarhetsarbete för att möta kunders behov och utveckla våra erbjudanden. Lena är den rätta personen för att leda det arbetet, säger Anders Danielsson, vd, Skanska AB.

– Ny teknik, processer och prioriteringar kommer vara avgörande för att möta vårs tids utmaningar, både i branschen och i samhället. Här har Skanska en unik position. Jag ser framemot att fortsatt stärka vår konkurrenskraft och vässa vårt erbjudande.  Genom att arbeta nära kunder, och använda expertis, insikter och data från våra projekt kommer vi att skala upp innovativa lösningar och fortsatt öka vårt fokus på hållbara resultat, säger Lena Hök, nytillträdd EVP Sustainability and Innovation på Skanska AB.

Fler Nyheter från förstasidan

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Operatör klar för nytt centralt hotell

Kombineras med kommunhus.

Budgetbeslutet rycker bort investeringsstödet

Den direkta följden av turbulensen i riksdagen igår på bygg- och fastighetssektorn är att investeringsstödet till hyresbostäder tas bort.

Toppolitikern om mässflytt, Nobel och Kistas revansch

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr i intervju med Fastighetsvärlden.

Norsk hotellkung säljer till SBB

Den svenska snabbväxaren stärker greppet ytterligare.

Tar sats för nytt toppmöte i februari

Populär konferens i Åre tillbaka efter ett år i ”lockdown”.

Willhem 10 år: ”Vi kan bli tre gånger så stora”

Vd Mikael Granath blickar framåt och bakåt i intervjun med FV.

Tillbaka till förstasidan