Anna Nivala blir ny vd på Bengt Dahlgren Göteborg

Anna Nivala blir ny VD för Bengt Dahlgren i Göteborg. Hon är idag VD för protek projektstyrning och har valts ut för att leda Bengt Dahlgren in i framtiden.

Det är kulturen och värderingarna som lockar mig med Bengt Dahlgren, jag vet att det är ett bra bolag som gör skillnad på så många plan. Ligger man inte långt framme inom miljö och hållbarhet har man snart vare sig kunder eller medarbetare. Bengt Dahlgren ligger väldigt långt framme inom dessa frågor och jag ser det som en fantastisk möjlighet att få vara med och driva detta som också är mina hjärtefrågor, berättar Anna Nivala.

Över 120 ansökningar kom in varav många var mycket kvalificerade, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

– Det pågår en massa fantastiska initiativ här på Bengt Dahlgren. Med Anna vid rodret hoppas vi få ytterligare utväxling på alla initiativ och det enorma driv som präglar alla medarbetare. Med Anna vill vi också visa att Bengt Dahlgren är en organisation som värdesätter ständig utveckling, förändring och modiga val. Anna är en härlig personlighet, vi hade många fantastiska kandidater, men Anna stack ut. Hon är nyfiken och vill lyssna in andra, egenskaper som hela varumärket Bengt Dahlgren präglas av. Jag är stolt och glad att det är just Anna som kommer till oss, säger Petra Palmgren Lindwall, Styrelseordförande Bengt Dahlgren Göteborg.

Anna Nivala kommer tillträda som VD 1 januari 2022. Denna snabba lösning hade aldrig varit möjlig om inte Annas nuvarande arbetsgivare protek varit så samarbetsvilliga och förstående.

– Vi har många duktiga medarbetare på protek, med en företagskultur som är tillåtande och ger möjlighet att vara en del i bolagets utveckling, så det är naturligt att de blir attraktiva på arbetsmarknaden. Självklart är det tungt för oss att tappa en så omtyckt och duktig medarbetare som Anna, jag är övertygad om att hon kommer tillföra och leverera ett stort värde till er organisation precis som hon gjort till vår. Rotation i ledande befattningar tar givet energi, men öppnar också upp möjlighet för andra fantastiska och inspirerande människor. Dessutom tror jag att relationen mellan våra organisationer kommer stärkas ytterligare av detta. Samarbete över gränser är framtiden och en förutsättning i en värld i snabb förändring, säger Bengt Ulvsgärd, grundare och Styrelseordförande i protek.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper i skuggan av jätte

Betalar 300 miljoner för nyutvecklad gränshandel.

Villkoren för Titania klara

Inför teckningsperioden har man nu satt teckningskursen. Totalt tar bolaget in högst 430 miljoner före emissionsomkostnader.

Misslyckande blir stor markanvisning

Ska bygga i södra Stockholm. 160 bostäder ingår.

Förvärvar i Florida

Svenskt bolag köper kontorsfastighet norr om Miami.

Projekt

”Extra allt” ska ge en ny dimension till kontoren

Är kombinationen kontor och hotell i samma byggnad en framgångsfaktor i framtiden? Det hoppas Platzer som tillsammans med NCC drar i gång slutspurten för höga Kineum i Göteborg.

Wallenstam 08-säljer till SBB för över miljarden

Överraskande försäljning. Fastigheter i Gröndal och Sundbyberg.

Bildextra: JM bygger spektakulärt

26 våningar högt. Totalt 157 bostäder. Priset högst upp: Över 15 miljoner kronor.

SBB får sin första markanvisning i Stockholm

Ser stora utvecklingsmöjligheter intill sitt bestånd i huvudstaden.

Han pekas ut som ny bostadsminister

Flera personer med insyn i både socialdemokraterna och bostadsmarknaden uttalar sig för Fastighetsvärlden.

Klart: Domen mot näringslivstopparna

Det blir påföljden för Nilsson och Olofsson.

FV-film: Mäktiga satsningen Space

Nytt innehåll mitt i Stockholm. Se Fastighetsvärldens producerade film från Space. 

Bilder: Så är nya Space

FV har besökt de häftiga lokalerna om 7.500 kvm inför öppning. Följ med in!

”Ursprungliga målet uppnås på riktigt nu”

Avgående vd:n Mats Hederos om storsatsningen.

Bilder: Se förändringen – öde i 4.624 dagar

Bilder från när Hötorgsskraporna och Sergels torg började växa fram.

Tillbaka till förstasidan