Anette Frumerie.

Anette Frumerie blir ny vd på Rikshem

Anette Frumerie, idag vd på Besqab, har utsetts till ny vd för Rikshem. Hon tillträder senast den 4 juni 2020.
– Det är ett drömjobb. Rikshem står för en attraktiv kombination av samhällsengagemang och affärsnytta, säger Anette Frumerie till Fastighetsvärlden.

Rikshem, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF, äger fastigheter för 48 miljarder kronor. I beståndet finns bland annat 30.000 bostäder.

Anette Frumerie är civilingenjör från KTH och idag vd på bostadsutvecklaren Besqab. Hon har 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har bland annat arbetat på Skanska och JM. På JM hade Anette Frumerie ett flertal olika roller under sina 17 år på företaget, bland annat som affärsenhetschef, regionchef och projektchef och hon var också medlem i koncernledningen.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Anette Frumerie. Hon är en person med mycket energi, målinriktad och med ett tydligt affärsdriv. Kombinerat med sin långa erfarenhet av ledande roller inom bygg- och fastighetsbranschen har hon precis den erfarenhet och kompetens som Rikshem behöver när bolaget nu lägger mer fokus på ökad affärsutveckling som att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten, säger Bo Magnusson, styrelseordförande Rikshem.

Anette Frumerie, tillträdande vd på Rikshem:

– Rikshem lockar mig genom sin långsiktighet och vilja att kombinera affärsmässighet och samhällsengagemang. Jag ser verkligen fram emot att ta mitt affärssinne där jag alltid har värdeskapande i fokus och tillsammans med medarbetarna på Rikshem vara med och skapa god avkastning för Sveriges pensionstagare.

Fastighetsvärlden berättade i oktober att Rikshem planera att skruva upp tempot rejält när det gäller att bygga nya bostäder (läs mer här) – och där passar Anette Frumeries bakgrund hos bostadsutvecklaren Besqab sannolikt perfekt.

– Det är troligen positivt för mig med min bakgrund. Det är ett intressant jobb – med långsiktiga ägare, ett stabilt bolag och kunnig personal på Rikshem, säger Frumerie till Fastighetsvärlden.

Om sitt nuvarande bolag, som hon varit med att börsnotera 2014, säger hon:

– Besqab är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt med engagerade och kompetenta medarbetare som levererar otroligt fina bostadsprojekt. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av Besqabs resa under den här tiden, säger Anette Frumerie.

Anette Frumerie rekryterades som vd till Besqab 2012. Anette Frumerie tillträder sin nya tjänst vid Rikshem senast den 4 juni 2020. Fram till dess fortsätter, enligt vad som tidigare kommunicerats, Per Uhlén som tf vd. I september 2019 meddelade Sophia Mattsson-Linnala att hon lämnar Rikshem, läs mer om det beslutet här.

Olle Nordström, styrelseordförande i Besqab:

– Anette har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa utmaningar och konsekvent levererat ett starkt resultat. Idag är Besqab ett annat bolag än vad det var för sju år sedan när Anette tog över. Besqab står nu väl rustat för att fortsätta växa verksamheten och öka antalet byggstarter.

Läs gärna även Fastighetsvärldens stora personporträtt på Anette Frumerie, från året innan Besqab noterades på börsen. Artikeln har rubriken ”Vill se mera mod från politikerna

Fler Nyheter från förstasidan

Doldis får toppjobb hos bostadsgigant

Lämnar konsultbolaget och får en topptjänst vid landets största privata bostadsbolag.

Visselblåsaren till FV: ”Det var rena High Chaparral”

Är ett av åklagarens nyckelvittne. Berättar för Fastighetsvärlden.

Nu börjar historisk rättegång mot tre fd SFV-toppar

En av de absolut största utredningar som skett av en offentlig verksamhet i modern tid. Tidigare generaldirektör brottsmisstänkt.

McDonalds stänger mer i Stockholm – konkurrent tar över

Uppstickare tar över när giganten lägger ner ytterligare en enhet i Stockholm.

Bilder: Utvecklar nytt kvarter i Solna

Fastighetssjätten ska förvandla en av kommunens tråkigaste stadsdelar. Gör udda investering.

Porträtt

Vill bli störst

Utmanare. Sofia Ljungdahl är ny på jobbet mitt under brinnande pandemi. Uppdraget är tydligt utpekat: Obos ska utmana bostadsjättarna på allvar – i de största svenska städerna.

Malmös nya centrala satsning: Smörkajen

Se flera visionsbilder och läs om tidsplanen och aktörerna.

Savana och SBB satsar 800 miljoner i projekt

Läs om de ekonomiska detaljerna kring uppgörelsen.

SBB om den banbrytande inbrytningen

”För inte så länge sedan ägde kommunerna alla fastigheter för skolor och äldreboenden”. Berättar för FV.

Han blir ny Uppsalachef hos Vasakronan

Tar även plats i ledningsgruppen.

"I botten finns en ovilja"

Stjärnarkitekten om att staden vill stoppa Tellus Towers.

Efter Inteas jackpot – nu anmäls polisen

SBB kommenterar upphandlingen och funderar på framtiden i staden.

Batljans nya satsning: Leds av flera tidigare toppmilitärer

Läs om SBB:s nya affärsområde och toppnamnen bakom. Ilija Batljan berättar för FV om investeringsmålet. FV har även pratat med den nya toppchefen.

Överraskande: Thögersen lämnar vd-stolen i Catena

Berättat för styrelsen att han kommer att lämna under 2021.

Tillbaka till förstasidan