Anette Frumerie.

Anette Frumerie blir ny vd på Rikshem

Anette Frumerie, idag vd på Besqab, har utsetts till ny vd för Rikshem. Hon tillträder senast den 4 juni 2020.
– Det är ett drömjobb. Rikshem står för en attraktiv kombination av samhällsengagemang och affärsnytta, säger Anette Frumerie till Fastighetsvärlden.

Rikshem, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF, äger fastigheter för 48 miljarder kronor. I beståndet finns bland annat 30.000 bostäder.

Anette Frumerie är civilingenjör från KTH och idag vd på bostadsutvecklaren Besqab. Hon har 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har bland annat arbetat på Skanska och JM. På JM hade Anette Frumerie ett flertal olika roller under sina 17 år på företaget, bland annat som affärsenhetschef, regionchef och projektchef och hon var också medlem i koncernledningen.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Anette Frumerie. Hon är en person med mycket energi, målinriktad och med ett tydligt affärsdriv. Kombinerat med sin långa erfarenhet av ledande roller inom bygg- och fastighetsbranschen har hon precis den erfarenhet och kompetens som Rikshem behöver när bolaget nu lägger mer fokus på ökad affärsutveckling som att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten, säger Bo Magnusson, styrelseordförande Rikshem.

Anette Frumerie, tillträdande vd på Rikshem:

– Rikshem lockar mig genom sin långsiktighet och vilja att kombinera affärsmässighet och samhällsengagemang. Jag ser verkligen fram emot att ta mitt affärssinne där jag alltid har värdeskapande i fokus och tillsammans med medarbetarna på Rikshem vara med och skapa god avkastning för Sveriges pensionstagare.

Fastighetsvärlden berättade i oktober att Rikshem planera att skruva upp tempot rejält när det gäller att bygga nya bostäder (läs mer här) – och där passar Anette Frumeries bakgrund hos bostadsutvecklaren Besqab sannolikt perfekt.

– Det är troligen positivt för mig med min bakgrund. Det är ett intressant jobb – med långsiktiga ägare, ett stabilt bolag och kunnig personal på Rikshem, säger Frumerie till Fastighetsvärlden.

Om sitt nuvarande bolag, som hon varit med att börsnotera 2014, säger hon:

– Besqab är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt med engagerade och kompetenta medarbetare som levererar otroligt fina bostadsprojekt. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av Besqabs resa under den här tiden, säger Anette Frumerie.

Anette Frumerie rekryterades som vd till Besqab 2012. Anette Frumerie tillträder sin nya tjänst vid Rikshem senast den 4 juni 2020. Fram till dess fortsätter, enligt vad som tidigare kommunicerats, Per Uhlén som tf vd. I september 2019 meddelade Sophia Mattsson-Linnala att hon lämnar Rikshem, läs mer om det beslutet här.

Olle Nordström, styrelseordförande i Besqab:

– Anette har mycket framgångsrikt drivit företagets finansiella och operativa utmaningar och konsekvent levererat ett starkt resultat. Idag är Besqab ett annat bolag än vad det var för sju år sedan när Anette tog över. Besqab står nu väl rustat för att fortsätta växa verksamheten och öka antalet byggstarter.

Läs gärna även Fastighetsvärldens stora personporträtt på Anette Frumerie, från året innan Besqab noterades på börsen. Artikeln har rubriken ”Vill se mera mod från politikerna

Fler Nyheter från förstasidan

Familjen ökar sin dominans via nytt köp

Fick en ny chans efter att ha bommat affären i fjol.

El conquistador förvärvar för hela 1,6 miljard

Ökar ytterligare i favoritlandet. Affären omfattar 172.000 kvadratmeter uthyrningsbar area.

Superplanerna i Göteborg har havererat – djup oenighet

Bakslag för U-R-W:s planerade satsning på 10 miljarder. ”Pausar arenafrågan tills vidare”.

FFE:s toppmöte i Åre igång

Vid niotiden drog Föreningen Fastighetsekonomernas årliga konferens i Åre igång. FV rapporterar löpande därifrån.

Castellums resultat ned kraftigt – för helåret 2019

Men utdelningen höjs per aktie – för 22:a året i rad.

Balders bolag ändrar metod: Värderar upp 5 miljarder

Läs om vad som ligger bakom den kraftiga uppskrivningen.

Går emot trenden – myndighet blir kvar i city till 2024

Betalar 27 miljoner årligen i hyra – mitt i Stockholms kommersiella centrum.

Säljer jättefastigheten utanför Stockholm till Landia

Stort budintresse för den nästan 16.000 kvm stora fastigheten.

Antalet riksintressen ska minska

Bostadsminister Per Bolund berättar om orsaken.

Lämnar Skanska – blir Sverigechef på NCC

NCC gör sin tredje chefsrekrytering från Skanska – inom loppet av bara några månader.

Köper för halv miljard av SBB nära S:t Eriksplan

Möjlig projektfastighet. ”Ser goda möjligheter till att utveckla den till en samhällsfastighet”.

Johan Franzén lämnar Catena – presenteras av konkurrenten

Hoppar av ledningstjänsten redan den 1 april för att inleda nytt chefsuppdrag.

Vill köpa loss klenoden – men har väntat på svar i tre år

Statens Fastighetsverk gör tummen upp till försäljningen. Men avgörande beslut har fastnat i Finansdepartementet – i över 3 år. ”Beslutsimpotens”.

Areim stänger fond om 7 mdr

Therese Rattik berättar vilka typer av fastigheter som finns på den nya fondens investeringsradar. FV berättar vad som ingår i de olika fonderna.

Tillbaka till förstasidan