Andersson Company köper i Sumpan för 150 miljoner

Annons

Från kontor till bostäder. Andersson Company AB har köpt och tillträtt fastigheten Kranen 19 i Sundbyberg för 150 mkr. Säljare är Kedron Development AB

Fastigheten, som ligger på Starrbäcksgatan/Vattugatan, har under de senaste två åren genomgått en detaljplaneändring från kontor till bostäder säljs nu till Andersson Company AB. Tomtytan är 2.363 kvm.

Affären undertecknades i slutet på maj med villkoret att detaljplanen skulle vinna laga kraft, vilket så skedde i slutet på juli 2014.

– Vi är mycket nöjda med vårt förvärv av Kranen 19 och ser framemot att omgående påbörja arbetet med att konvertera kontorslokalerna till förstklassiga bostäder. Vi har en stark tro på Sundbyberg stad och kommer att kunna erbjuda kommunens invånare cirka 100 bostäder utöver det vanliga, säger Gunnar Andersson, VD Andersson Company AB.

Kedron Development förvärvade fastigheten för cirka två år sedan och har sedan förvärvet, tillsammans med arkitektbyrån Arklab, aktivt arbetat med detaljplanen.

– Arbetet med detaljplanen har fortlöpt mycket smidigt och detta tack vare Sundbybergs stads positiva inställning till att utveckla staden ytterligare. Vi är mycket nöjda med försäljning och ser Andersson Company som en mycket bra köpare av fastigheten, säger Slavik Shevchuk VD Kedron Development AB.

Som tidigare kommunicerats har ALM Equity AB köpt in sig i projektet (50 procent).

Rosengren & Co AB har varit säljarens rådgivare i transaktionen. På den legala sidan har MAQS Law Firm företrätt säljaren och Advokatfirman Lindahl har företrätt köparen.

Andersson Company grundades 1986 genom att Gunnar Andersson förvärvade Gerdin & Hedström AB, vars fastigheter senare kom att bli grunden för nuvarande fastighetsbestånd. Andersson Company är en familjeägd koncern. Koncernen omsatte år 2013 229,3 mkr med en soliditet på närmare 40 procent och ett justerat eget kapital på över 888 mkr, enligt information på bolagets hemsida. För närvarande pågår tre samarbetsprojekt mellan bygg- och fastighetsbolaget att uppföra bostadsrätter i Enköping, Eskilstuna och Uppsala.

Fastighetsinnehavet omfattar sedan tidigare fastigheter i Stockholm (2 fastigheter, Bonden Mindre 14 på Bondegatan/Skånegatan på Södermalm och Orderkopian 2 vid Vällingby Centrum), Lidingö (1 fastighet, projektet Kv Fyrväktaren), Uppsala (3 fastigheter), Västerås (6 fastigheter), Eskilstuna (1 fastighet, Kv Vittnet) och Enköping (5 fastigheter).

Fastighetsvärlden Idag 2014-07-31

Vy mot Vattugatan.
Vy mot Vattugatan.

Fler Nyheter från förstasidan

Räknar med att sälja för mer än 30 mdr

FV berättar hur planerna ser ut.

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Stort bostadstema – var finns Alexanderhugget?

Nytt FV-magasin ute – stort tema om bostadskrisen, med mera.

Framtid & återbruk

Nya certifieringsstandarder har utgjort såväl piska som morot för att skynda på utvecklingen. Artikel ur magasinet.

Säljer för kvarts miljard i kanonaffär – 26% upp

Affär i Stockholm. ”Vi vill inte sälja, men det finns gränser för hur mycket huskramare man kan vara”, säger Sven-Olof Johansson till FV.

Öppnar flaggskepp i city

Öppnar första i Sverige.

SOJ: ”En snabb sänkning är nödvändig”

Anser att Riksbanken och ECB inte kan låta Fed vara styrande.

Affärsanalys

Bostäder på attraktiva nivåer i innerstan

En bostadsaffär på Södermalm i Stockholms innerstad analyseras av Adam Tyrcha på Newsec.

”Hyresnivån är inte nyckeln i förhandlingarna”

Gattberg: ”Hyresnivåer är inte nyckelfaktorn i förhandlingar. Allt handlar om EU:s taxonomiförordning”.

Castellum säljer bilhallar i Stockholm för 347 mkr

Tre byggnader med Porsche och Audi.

Spring för Livet – två veckor kvar

Pekar mot nytt rekord – igen. Separerade starttider nytt för i år.

Tillbaka till förstasidan